Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат

"Големият въпрос е кой ще има "психологическо предимство" след изборите"
7 фев 2017 16:20,
121
Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лютви Местан и новото му "Обединение ДОСТ" ще изпаднат от новия парламент. ДПС с лидер Мустафа Карадъйъ и почетен председател Ахмед Доган за първи път спада в прогнозите на социалозите от трето на четвърто място, анализира политологът Борислав Ангелов пред БНР.

"Към този момент не виждам, как "Обединение ДОСТ" ще успеят да влязат в парламента", каза той.

Още по темата

Преди дни партията на Лютви Места се обедини с НПСД, които доскоро бяха част от РБ. Днес новият съюз се регистрира за участие в парламентарните избори, а Местан изрази увереност, че формацията ще влезе в Народното събрание.

Ангелов изчисли, че за да влязат в следващия парламент ще са им нужни 140 000 гласа. "Само на Турция не могат да разчитат, само на гласове от Кърджали – също", каза политологът.

Според него новото обединение очевидно целяло да нанесе голям удар върху ДПС.

"Виждаме, че в момента ДПС, според социологическите проучвания, не се очертава като третия политически субект, което е нещо ново в България", каза Ангелов.

Политологът видя драматични процеси и в съюза на "Обединените патриоти".

"Големият въпрос е как тази коалиция ще продължи да съществува след това, защото там имаме три различни тела, на практика. Много трудно могат да намерят общ език по много въпроси НФСБ и "Атака", смята Ангелов.

Според него разногласията между Сидеров и Симеонов не са преминали и ще бъде много трудно на Каракачанов да намира баланса между двамата.

Политологът коментира и въпроса за победителя на изборите. Според него има голямо значение кой ще бъде №1, защото той би имал "психологическо предимство". Според Ангелов ГЕРБ имат повече потенциални коалиционни партньори.

Политогът прогнозира, че на десните ще им е трудно да реализират голям изборен успех. Същото важало и за съюзът между АБВ и Движение 21.

"За мен лично по-скоро 5 формации ще влязат в парламента – БСП, ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти" и формацията на Марешки - "Воля", каза Борислав Ангелов.

Той описа партията на бившия правосъден министър "Да, България" "много шум и много малка дейност надолу – по структури и по места в страната". "Залага се изключително много на PR, на медиен шум, на привличане на внимание", допълни той.

Според Ангелов ако "Да, България" влязат в парламента, това ще се дължи на неуспехите на останалите формации, а не на техния успех.

Политологът прогнозира конфронтационна предизборна кампания, купуване на гласове и разпределение на корпоративен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
14
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
до 51Управляват те кукловодите с подставени лица.Махнаха бай Тошо и смъртната присъда ирезултата е днешната мафиотска *** !!
33
5
 
14
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Нали Ви казах ,че ще има дълга политическа криза! Либерстите са като метастазии във всички партии,няма да се плашите корпорациите са гаранция за стабилна мизерия!
32
3
 
17
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Борисофф е като онзи дето уж бил голЕм майстор, пък все не може да си намери работа.Абе, ШМЕНТИ КАПЕЛИ .
31
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към този момемт всичко извън Герб + някой е пълен фауш. Вудяхме, какво стана с БСП на втприя ден сложиха Пеевски в ДАНС?!? Видяхме какво стана с румънското БСП - амнистия на целия престъпен свят от затворите?!? Не знам как нормален човек може да продължава да им вярва вече 25 год? Явно има доста ниско простолюдие.
30
7
 
22
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Спогом мутра!
29
1
 
10
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Вера Александрова, дали ще напишете още веднъж "социАлозите" или просто ще спрете да пишете?
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като ги слушам - всеки с по 30 през бариерата, дотук станаха над хиляда депутата.ще трябва да разширим парламента
27
1
 
14
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Как кои? Народа. Чакаме да приемат резултатите от референдума. Стиха глупости-сини, червени, ***. Всички сте еднакви-гоните лична облага. Източване на държаваъа през ЗОП и еврофондове.
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооооо, я не ни ги пробутвайте *** от Да България. Това са *** от платена мрежа.
25
10
 
34
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Троловете добре си личат по писането, но за пръв път виждам такава масирана кампания на *** на ГЕРБ по форумите. Явно ГЕРБ доста пари са откраднали, за да плащат сега за троленето, както и да висят по всички телевизии от сутрин до вечер.
24
13
 
19
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
МЕЧТАЙТЕ СИ "ДАЙ БЪЛГАРИЯ" ДА ВЛЕЗНАТ В ПАРЛАМЕНТА.ТАКИВА НА ХРАНИЛКА ПРИ СОРОС НЕ НИ ТРЯБВАТ ВЕЧЕ.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да влязат всички тия навлеци в НС, трябва да го направим за 2400 т.нар. народни представители, вместо да ги намалим на максимум 100, както искат повечето хора.
22
0
 
17
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Местан и вундеркиндчето на бостана. Парламента през крив макарон.
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също ще бойкотирам изборите за парламент в такъв вид не гласувам. 240 депутата на мен не ми трябват толкова, не повече от 60.
20
1
 
20
 
! Отговори
избори преди 7 години
до дупка. Като вадят всеки път по 1 милиард от черните каси, на третия път за една година вече ще се откажат. Ще стане голям цирк. Важното е да не им даваме да спят спокойно.
19
2
 
19
 
! Отговори
ще ми балансират преди 7 години
ама на дедовия. Ще ви изчакаме - 2,5 милиона ви чакаме да си мислите, че нещата ще останат по старому. През април ни чакайте пред Парламента. Всички убийци на България ще си идете. Също така ще си и платите. Нищо, че сте милиардери. А вие журналистите - може ли срещу 800 лева заплати да нямате и грам родолюбие и морал?
18
15
 
11
 
! Отговори
Koko преди 7 години
На тези, на които им пука за България, ще изберат Да, България. Останалите сте на хранилка за 20, 200, 2 000 или милиони. Това е.
17
14
 
17
 
! Отговори
Хигс преди 7 години
Говори се,че Корнелия Н. ще направи 52%+ а Бойко остава с 22% и около 50 депутата!
16
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Марешки. Ефтин бензин и яки заплати да точиме бензин и да караме. Само Марешки.
15
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз познавам поне 20 души, които ще гласуват за Да България!