Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат

"Големият въпрос е кой ще има "психологическо предимство" след изборите"
7 фев 2017 16:20,
121
Местан изпада, Доган спада, Патриоти се разпадат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лютви Местан и новото му "Обединение ДОСТ" ще изпаднат от новия парламент. ДПС с лидер Мустафа Карадъйъ и почетен председател Ахмед Доган за първи път спада в прогнозите на социалозите от трето на четвърто място, анализира политологът Борислав Ангелов пред БНР.

"Към този момент не виждам, как "Обединение ДОСТ" ще успеят да влязат в парламента", каза той.

Още по темата

Преди дни партията на Лютви Места се обедини с НПСД, които доскоро бяха част от РБ. Днес новият съюз се регистрира за участие в парламентарните избори, а Местан изрази увереност, че формацията ще влезе в Народното събрание.

Ангелов изчисли, че за да влязат в следващия парламент ще са им нужни 140 000 гласа. "Само на Турция не могат да разчитат, само на гласове от Кърджали – също", каза политологът.

Според него новото обединение очевидно целяло да нанесе голям удар върху ДПС.

"Виждаме, че в момента ДПС, според социологическите проучвания, не се очертава като третия политически субект, което е нещо ново в България", каза Ангелов.

Политологът видя драматични процеси и в съюза на "Обединените патриоти".

"Големият въпрос е как тази коалиция ще продължи да съществува след това, защото там имаме три различни тела, на практика. Много трудно могат да намерят общ език по много въпроси НФСБ и "Атака", смята Ангелов.

Според него разногласията между Сидеров и Симеонов не са преминали и ще бъде много трудно на Каракачанов да намира баланса между двамата.

Политологът коментира и въпроса за победителя на изборите. Според него има голямо значение кой ще бъде №1, защото той би имал "психологическо предимство". Според Ангелов ГЕРБ имат повече потенциални коалиционни партньори.

Политогът прогнозира, че на десните ще им е трудно да реализират голям изборен успех. Същото важало и за съюзът между АБВ и Движение 21.

"За мен лично по-скоро 5 формации ще влязат в парламента – БСП, ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти" и формацията на Марешки - "Воля", каза Борислав Ангелов.

Той описа партията на бившия правосъден министър "Да, България" "много шум и много малка дейност надолу – по структури и по места в страната". "Залага се изключително много на PR, на медиен шум, на привличане на внимание", допълни той.

Според Ангелов ако "Да, България" влязат в парламента, това ще се дължи на неуспехите на останалите формации, а не на техния успех.

Политологът прогнозира конфронтационна предизборна кампания, купуване на гласове и разпределение на корпоративен вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че пак ще управляват ГЕРБ както досега с подкрепата на ДПС, може би пак неофициално както досега, както и с подкрепата на АТАКА, ВМРО, НФСБ, СДС, ДБГ(Кунева), може би и ДСБ, ако са в коалиция с Кунева и СДС, както и Воля на Марешки. Единствена опозиция - БСП, както и досега.Не виждам каква е разликата със сегашният парламент. Бойко Борисов подаде оставка, за да е на власт още 4 години, а не само 2 години до края на мандата му.
13
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги няма да гласувам БСП ще влязат с ДПС гаранция и от там нека се знае кой обира ромския вот.
12
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Най - добрата новина за днес !Има господ и той гледа !
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можем да предположим кой ще влезе в парламента, но по-важно е кой е извън парламента и това сме ние обикновените хора, както и повечето, които пишем тук.
10
29
 
11
 
! Отговори
опетков преди 7 години
"Да, България" ще влезе, защото засега са единствените неопетнени от властта и ще оберат голяма част от недоволните от ГЕРБ, РФ, и Радан. изглежда и други са усетили силата им, защото отсега започнаха номерата срещу тях.
9
10
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Най-смешното е когато платени политолози правят анализи понеже трябва все пак да кажат нещо прибягват до някакви изчисления само и само да звучат убедително. Истината е ,че гербавите са по нанадолнището ,бсп са в някакъв възход ,патриотите са твърдо трети,а така наречените десни никакви ги няма и точно тука ги стяга чепика и развързват балалайките и започват наукообразните им съчинения. Стига стъкмистика хората ще го решат и най-много изненаданите пак да са тези "спецове".
8
2
 
25
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Трите степени на ЛЪЖАТА- лъжа, гнусна лъжа и....статистика/прогнози.Така че....УМНАТА...Мислете!
7
6
 
17
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Пет формации, три от които са балансьори. Голяма еквилибристика ще падне. И докато умните се наумуват, НДСВ-то ще управлява от името на кой мислите? Познайте от един път, лесно е.
6
26
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ+патриоти"+Марешки=трети кабинет Борисов.Така ги чета аз нещата!
5
2
 
47
 
! Отговори
474 преди 7 години
Не виждам никакъв смисъл от изборите. Само се харчат много пари в тази бедна държава, а в НС влизат все едни и същи ***! Трябва всички кандидати за депутати да минават през тестове за интелигентност, наркотици, алкохол, да са с чисто агентурно минало и да са с добра обществена репутация!
4
55
 
29
 
! Отговори
И Георгиев преди 7 години
Въпреки всичките му недостатъци, освен Бойко няма друг в момента !
3
4
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
А Волен ???Ще се яви ли самостоятелно на изборите или ще се намърда чрез "патриотите" ?
2
7
 
41
 
! Отговори
политика преди 7 години
Сидеров и Валери са обединени в едно ,трябва да влязат в парламента пък после да се спасяват по единично .Интересно как ще се гласува за такава формация.Но щом Кунева и Костов се обединиха зарад властта няма невъзможни падения.
1
12
 
6
 
! Отговори
Sled batak i posle преди 7 години
pepel...Povtorenieto e maika na znanieto...