Широка лъка се вдигна: Не искаме афганистанци!

Жителите протестират срещу настаняването на двама в селото
9 фев 2017 11:00,
228
Широка лъка се вдигна: Не искаме афганистанци!
Снимка: архив Булфото

Хората в Широка лъка излязоха на протест срещу идването на двама афганистански младежи в селото.

Двете момчета на 16 и 17 години са били настанени в Дома за деца лишени от родителска грижа преди два дни.

Те са били изпратени там от Агенцията за бежанците чрез Дирекция "Социално подпомагане" – Сердика в София.

На събрание снощи жителите на Широка лъка поискаха час по скоро момчетата да бъдат изведени от дома и селото, съобщи БНТ.

Още по темата

Местните са категорични, че младежите нямат място в Широка лъка.

"Моите деца са в пети клас, това означава, че аз по цял ден ще ги мисля как ще отиват на училище, как ще се връщат",  каза Живка Славчева.

Според директора на Основното училище Маруся Бочукова там не може да им се даде адекватна грижа: "Нямаме и постоянно полицейско присъствие в селото".

"Като дойде и сезонът на туризма, никой няма да отиде в такова село, архитектурен резерват, където вече има двама. След няколко дни ще ни изпратят още двайсет и двама", възмути се и Величка Райчева, която живее в селото.

От Социално подпомагане в Смолян обясниха, че става въпрос за непридружени деца, които са в риск и са с мярка полицейска закрила. В Дома в Широка лъка те щели да бъдат по-добре обгрижени отколкото в бежански център.

Местните хора обаче са категорично против.

"Готови сме да стигнем до крайни мерки, ще блокираме пътища, ще уведомим, както е по реда, каквото е нужно, ще направим. Ще трябва да се изведат тези деца", закани се Васил Згуровски.

От кметството вече са подготвили обжалване на заповедите за настаняване на младежите. А местните хора събират подписка и се готвят за гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
6
 
! Отговори
Valia b. преди 7 години
Te iskat na koncerta mi , bee...
85
0
 
42
 
! Отговори
Циник преди 7 години
....и още се чудя, като чета някой коментари...има и у нас либерасти...и толерасти...които не виждат нищо лошо в това ...да приютим в пазвата си - талибански пепелянки...и да ги хрантутим!
84
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TurkinyaГоспожо (госпожице), едва ли искате вашето семейство да живее в близост с такива младежи, които в повечето случаи идват тук с агресивна нагласа спрямо Европа и европейците.Хуманно е да се грижим за непридружени деца, но афганците на 16-17 г. вече имат съзнание на бойци, атентатори и зрели мъже, от чиято гледна точка местните жени, момичета и малки момчета са само плячка за еднократна употреба.Затова хората се страхуват, макар и да не е сигурно, че точно тези две момчета са такива.
83
0
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Бой,бой, бой ...И сръбска музика !
82
12
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Някой,динко го е страх от паламарки,едва ли ще отиде.
81
0
 
41
 
! Отговори
да преди 7 години
шут отзад и да заминават за родната си Германия.. и без това родителите на тия деца са все компютърни специалисти, лекари, архитекти, които в Европа за пръв път видяха течаща вода и асфалт.. да вървят да се реализират в Немско.. там почва много.. германки за е'бане също(все пак с друго не се занимават)
80
13
 
11
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
До 89/ Нашите войници какво търсят в Афганистан ?
79
1
 
29
 
! Отговори
иван преди 7 години
Има резон !!! ---едвам се опазваме от туркофили и хора /претенции на новоизлюпени жители.../,,, а сега идват и такива...Скоро ще "гръмне топчето"..Писна ни--додея ни--няма да траем--...
78
2
 
42
 
! Отговори
да преди 7 години
Азиатските вън от България няма деца, няма големи - да се махат
77
18
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 7 години
на Европа и е писнало от такива като теб, които даже са неграмотни и ходят в чужбина за помощи.. само като ти види човек "аВганците", които за такива като теб сигурно идват от.. АВганистан и става ясно защо Европа има такова мнение за нас.. че и коментари тръгнал да пише неграмотния
76
2
 
51
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Не ги искаме никъде в България, не само Широка Лъка е така!!! Да се пръждосват, да се махат, навлеци такива!!!
75
2
 
33
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Четеш ли Динко? Айде пали джипа и заминавай за Широка лъка, защото освен на теб няма на кого другиго да разчитаме. За тебе поне сме сигурни че Меркел не ти е дала пари за да продадеш родината си (както на някои други които даже гордо се хвалеха с това), а и дори да се случи това - Едва ли ще го направиш.
74
2
 
37
 
! Отговори
бг преди 7 години
А визи за бесарабските българи кога ще има?
73
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пожелвам на днес.бг да им пратят много бежанци в редакцията да им станат шефове и колеги, които да им прилагат правилата на шириата. понеже така или иначе се кланят, този на когото се кланят да им направи подарък.
72
0
 
34
 
! Отговори
до 65 преди 7 години
Г-н симпатизант на ГЕРБ,пише се АФганистан!*** то май във Винету не се споменава!
71
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешоА защо трябва да ги познаваме? Просто не ги искаме в близост до децата си. Освен това ни е писнало от нашенски хрантутници, нямаме нужда и от вносни такива.
70
1
 
55
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
Няма да емигрирам, че да ме интерсува. Но не искам в дома ми, улицата, където са децата ми талибани..Или поредният толерастки коментар колко сме лоши и как никъде не ни искат. И затова трябва да приемаме ислямската *??
69
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно такова "беззащитно непридружено дете" уби две германки, едната от които дъщеря на висш чиновник от обкръжението на Меркел. Май все още не са го осъдили и можеше и да потулят случая, ако едната убита не беше дъщерята на въпросния висш чиновник.
68
1
 
30
 
! Отговори
иван преди 7 години
Не сте нормални /имам предвид т.н. държава/...Скоро--много скоро, ще вземем нещата в ръцете си....Не се търпи--ще бъдете "отсвирени"
67
3
 
55
 
! Отговори
Хюго Бос до 61 преди 7 години
Не искам да ги познавам, не ми харесва откъде идват, религията им и идват от страна, където християнството е забранено и се наказва със смърт. Как се интегрира терорист и ислямски джихадист? Разбираш ли? Вземи си ги у всд и си ги гледай, безбда ги познаваш