Борисов се ядоса на Герджиков за тунелите: Нахалство!

Експремиерът не приемал оценки от "провалили се" политици
Обновена: 13 фев 2017 20:56 | 13 фев 2017 19:40, Веселина Йорданова
610
Борисов се ядоса на Герджиков за тунелите: Нахалство!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Експремиерът Бойко Борисов разкритикува думи на наследника си на поста - служебния премиер Огнян Герджиков, че за пет дни е свършено повече, отколкото за пет години.

Според Борисов казаното от Герджиков по повод ремонта на тунел "Ечемишка" граничи с "нахалство".

"Да беше минал в съседния тунел да види как се прави в момента или да беше минал да види как са направени тунелите за Смолян", коментира Борисов на среща с партийния актив в София.

"Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала "Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел "Ечемишка", но нищо не се направи", добави Бойко Борисов.

По думите му трябвало е тунелът да се ремонтира при Тройната коалиция, а не "всички тунели и естакади да се ремонтират при нас, колко удобно".

"Смяната на една лампа с работа за пет години, не можем да приемем тая оценка. Приемаме забележките на хората, но не на тези, които са се провалили", настоя той.

По отношение на партийната програма на ГЕРБ за предсрочните избори Борисов заяви, че цифрите в нея са на база направеното в последните две години. По думите му в нея няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП.

"Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, смята Борисов.

"Да не водим негативни кампании с минаване на добрия тон, да се спираме на това, което сме направили, което можем да надграждаме, и там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим", заръча лидерът на ГЕРБ на хората си. Той призна, че в последните две години опозицията на партията му всъщност е била сред коалиционните му партньори.

"Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал", посочи той.

Според него всичко, казано от ГЕРБ, е изпълнено. "Може да сме им омръзнали малко, да сме се износили, всичко е възможно, някъде сигурно сме сбъркали и с комуникацията, затова ще обяснявате, ще се борите, ще убеждавате", нареди още той.

"Един недоволен споделя със седем, един доволен - с трима. Трябва да обясняваме, да говорим и да работим. Светът е такъв, че всеки има право, всеки има претенции и ние трябва да отговорим с работа", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говори пред партийния актив в столицата повече от час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков да отиде в съседния тунел да види как се прави истински ремонт, а не да смени двайсе лампи
301
0
 
16
 
! Отговори
Kan4o преди 7 години
И днес,както преди близо вече 30 години едни и същи хора,наречени политици се готвят да яхнат метлата.Отново искат да яхнат народа и летене и доене.Едни и същи муцуни,тапири и крокодили ни заливат с помия с една цел-да крадат,крадат...
300
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво фалите ББ бил построил, че и аз да изтегля над 30 милиарда и аз ще построя, даже ще построя повече от него, защото обещавам да не работя с комисионна над 50%.
299
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се знае дали е вдигнал стандарта, опашката за Гърция лятото започва от Дупница, а доколкото знаем в Гърция не е евтино
298
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойковото е гузен негонен бяга!Герджиков никой не е обвинил. Просто изрази констатация и съжаление как функционираме като държава и общество, след като не сме свършили една проста работа и стана трагедия. Перченето е неуместно на този фон.
297
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглия си е нагъл , какво направи за хората ,вдигна ли стандарта на живот, май само вдигаше данъци ,цени и такси
296
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ще да е ББ, това е човека построил и ремонтирал най много от всички и то в най голямата финансова криза
295
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, нахалство! Остава сега С Радев и Нинова да подкарат и джипките на горското!
294
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, приемаме, че Герджиков е нагъл и безскрупулен, а Бойко е хрисим, толерантен, прекалено скромен и хич не е горделив.
293
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП не строи, само краде
292
4
 
29
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Докато тоя мафиот трови въздуха, България е на загиване.Спасението: Чаушеску
291
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Продължение на продължението.Друго си е да се строи индустрия.Трябват обучени хора, а вече няма нито с какво, нито кой да ги учи, технологиите ни са от края на60-те, учителите-пред пенсия, обезверени и налрочно държани бедни. Трябва инфраструктура, машини, кадърни менниджъри, кадърни инженери, техници, трябва борбазапазари, конкуренция, качество.И найвече-не можеш да инкасираш комисионни, за спечелени търгове.За това се строи, другото им е непонятно как става.Но, идва 2020 година и това свършва.
290
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе и по бабички си пада, вече превъртате
289
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** инженери и то от северозапада това го има само в БСП
288
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджика знае кое дразни тиквара и се шегува. Ама как някой друг ще награждава Гришо! Това е привилегия само на дебелия гъсц. Ама как Кунева ще подмамва даскалите с 10% повишение?!!!!! Само Той има право да дава. Давай Герджик. Друго няма да имаш време, но хубаво се разходи и снимай пред камерите!
287
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Продължение на 473.Схеми запечеленемного, като се почне с "концесиите" за инертни материали, в които държавата плащана частника нещо, което е държавно,та се свърши с по-тънкия и по-тесен асфалт, който за километрите магистрала дава осезаеми икономии...После-всички виждат резултата-ремонт след първия сняг.Но-кучето си лае, кервана си върви, електората си блее кротко, колко добри са Гербаджиите. А аз не познавам в нашия край, читав гербаджия, без далавери, влязал за идеята само.Ще продължа.
286
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От европейски пари не може да се краде, европейците не са балами и глупави, виж от голям шлем с руснаците може, натоварваме договора с няколкостотин милиона долара делкаме си ги, а народеца плаща
285
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До ЖОРО 462 Прав си, колега,напълно!Но, забравяш едно.Най -лесно и бързо се печели от магистрали, метро, строителство.И безотчетно.Нужни сасамо няколко окомуш подставени лица, наречени бизнесмени, няколко добре платени млади или не толкова инженерчета, грамотни, що годе, няколко технически ръководители среден кадър, и отбор римляни, за изпълнители.Тук там някой етнически българин, или български турчин, грамотен, дакара скъпата техника, взета на лизинг от запада.Ще продължа.
284
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега г-н Герджиков да ядоса още повече баце като му освободи и останалите областни управители и всичко назначено от него.
283
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП какво построи и ремонтира че нещо не се сещам