Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.

Според регионалния министър има и други тунели в критично състояние
Обновена: 13 фев 2017 19:01 | 13 фев 2017 17:30, Веселина Йорданова
120
Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Тръбата на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", която бе затворена заради трагичен инцидент, вече работи.

"За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години", коментира служебният премиер Огнян Герджиков направеното за обезопасяване на тунела.

Още по темата

Той подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки.

"Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях", каза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Герджиков благодари и на регионалния министър Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта.

Министър Попниколов заяви, че има и други тунели в критично състояние: "Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им".

Той се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него.

Тунел "Ечемишка" беше затворен на 5 февруари, след като паднали лампи убиха пътуваща в автомобил жена - 64-годишната Елена Горанова. Другата му тръба е в ремонт от миналата година.

Специална експертна комисия, назначена от Пътната агенция, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция, като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела.

За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Освен през тунел "Ечемишка", движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи може, не е като да минат 10 фирми, 45 оферти, 20% да се раздават предварително, да се чака Баце да кихне и тогава да се почне..нещо което е само "да се вземат едни пари"...Толкова калашници произведохме, да отидат напразно...Едно малко отрядче и България за 3 месеца ще светне. Личната отговорност е най-важният и напълно липсващ елемент в системата на държавна хранилка
64
1
 
9
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Речено сторено. Това защо дразни другите, дето назначават некадърни служители само за заплати и безплатна държавна софра. За всяка грешка не само трябва уволнение, но и връщане на заплати и крадено. Примерно кредитните милионери, дивата приватизация, заграбени фондове и държавно имущество. Помощниците- надзори БНБ, за разграбването на КТБ-то, охо още какво Ви чака нямате си на представа. Затова със зъби и нокти се борте да не изтървете властта, че има и внуците Ви да връщат заграбеното.
63
3
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
Изглежда г-н Герджиков има силен запек и мозъка му се пълни с фекалии. Иначе няма как да приемем думите му за направеното от него - просто той абсолютно нищо не е направил!!! Но може да направи идиотизма да докара комунистите пак на власт!
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 1 месец ще свърши работа за 20 години. Герджиков - шампион по лъжите.
61
1
 
15
 
! Отговори
None преди 7 години
Трябваше ли човек да загине за да си свършете работата?
60
11
 
8
 
! Отговори
ЙОРДАН ИВАНОВ преди 7 години
Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г. БРАВО НА Г-н ГЕРДЖИКОВ ПО ДЪЛГО УПРАВЛЕНИЕ ИСКАМЕ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО .
59
3
 
1
 
! Отговори
Станой от Ахело преди 7 години
Искам да се покая. Предавах България за пари от низост. Да живее Путин и Тръмп. Повече няма да съм гей и ще работя за заплата
58
12
 
11
 
! Отговори
Герджиков е преди 7 години
КАРИКАТУРА
57
0
 
25
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
СЛЕД КАТО ИМА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НЯМА ЛИ ДА ИМА ОБРАЗВАНО СЛЕДСТВЕНО ДЕЛО СРЕЩУ ВИНОВНИТЕ ЛИЦА НЕИЗВЪРШИЛИ РЕМОНТА,А ВЗЕЛИ ПАРИТЕ,ЗАЩО НЕ СЕ ЧУВА ИЗПЛАТЕНИ ЛИ СА ПАРИТЕ ЗА ТОЗИ РЕМОНТ,КОЙ ПЛАЩА ПРЕДВАРИТЕЛНО,ИМА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР,АЙДЕ НАЙ ПОСЛЕ ДА ИМА ВИНОВНИ.
56
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на тоя предните са му виновни. Сори байно но по твое време стана, поемай си отговорността. Защо не заповяда да го ремонтират тунела първия ден като взе властта? Не си знаел? Аааа, много е лесно да се обвинява.
55
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя реши че слънцето изгрява от пъпа му.
54
5
 
6
 
! Отговори
Г-н Герджиков, преди 7 години
никога не се хвалете, че винаги има някой с по-голямо его от вас... Някои хора смятат, че егото върши работа, обаче то е нематериално, поради което не може да върши нищо. Всички ние се радваме иначе, че сте свършили работа, която е трябвало да бъде свършена преди пет години, най-вече, защото се отнася до безопасността. Айде пак?
53
2
 
13
 
! Отговори
Нас преди 7 години
От къде толкова злъч !? Трябваше още хора ли да убие тунела !?!?!?
52
8
 
19
 
! Отговори
5555 преди 7 години
Я още един , дето бързо ги прави работите...Сигурно всичко ще започне от него...
51
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авансът от 2 500 000 е даден по времето на тройната коалиция, сега са наляли още 400 000 за лампи, които следващия месец ще се изхвърлят, когато и в тази тръба започне ремонтът. Браво герджиков!
50
7
 
23
 
! Отговори
bb преди 7 години
Герджика значи ударно е изпълнил петилетката ;)
49
8
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
На мен ми е интересен и го обичам. Да живее Путин!
48
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не им пука за насПри първото правителство на ГЕРБ държавата е изплатила 2,5 милиона аванс!!!на фирма да започне ремонта на тунела и виждате че нищо не е почнато дори и загина човек.Умишлено се държат пътни съоръжения в тежко състояние за да се източват пари.-----------Да, защото вашият червен корумпиран съд е спрял поръчката!
47
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков, а ти като беше в НДСВ за пет дни открадна колкото за 5 години, нали?
46
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко каза...за 10 дни една лампа не можете да поставите