Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра

Лидерът на ГЕРБ нарече атака трагедията на "Ечемишка"
18 фев 2017 11:30, Петя Славова
390
Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра
Снимка: архив, Булфото

 В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия  в Стара Загора, на която представи приоритетите в предизборната си програма.

"Опорните точки бяха, че всички партии са отворили торбите с обещанията. В нашата програма няма нито една цифра незащитена – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща", заяви Борисов, цитиран от БТА.

"Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв", допълни той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева.

По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ "Белене", във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

Още по темата

"Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на "Ечемишка", Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП – за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд", посочи още Борисов.

Той попита каква беше ревизията и защо държавната фирма "Автомагистрали" е ремонтирала "Тракия" и "Хемус", които по думите му  са били в отвратително състояние.

"Преди месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?", запита още той, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. "Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени", допълни Борисов.

"Направихме задълбочена проверка на приватизацията и сме я пратили на прокуратурата. Щом искат да си правим ревизия", каза още Борисов. По думите му две години от ГЕРБ са считали, че, ако градят и наваксват, това което са заварили като катастрофа, държавата ще се оправи. Борисов отбеляза, че НДСВ нямат един общински съветник в София.

"Не депутат, съветник нямат. Кой ги избра, коя сила и откъде ги докара и ги върна, защото навремето те ме изгониха", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
20
 
! Отговори
Боко е безсрамник преди 7 години
***: Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на "Ечемишка"....Каква опорна точка??? 2 Мандата безстопанственост и кражби. Гербаджийските фирми вързвали осветлението с тел, а взимали милиони за "поддръжка". После "опорна точка"?!?!?! Срам няма ли този "човек"????Поне едно извинявайте да беше казал този наглец.
239
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек от народа.Вид на мутра, речник на чобанин....Кеффффф.
238
1
 
15
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 7 години
Лъжливото овчарче пак се изцепи на мегдана.В програмата обещават да направят 100 пъти повече, отколкото направиха за 7 години. Колко мислят, че ще им е мандата? 100000 години????????
237
14
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Там дето е имало руски комунизъм трева не расте - затова България е на този ред! И всичките партии са само злокачествени метастази на столетницата!
236
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че в програмата му няма незащитен цифра, само трябва да дойде на власт и да дръпне още 20-ина милиарда заем преди третата си оставка и всички цифри ще са защитени.
235
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За трети път?.... След изборите пак ще видим "умните и красивите" на улицата! Тиквоний е пълен провал с уникално безочие. Сретен Йосич дали счита сметките им за уредени, или по стар балкански обичай го чака на завоя?
234
0
 
4
 
! Отговори
Bolov преди 7 години
Koi li sa bg vodachite na listi v Braila, Odessa, Bukurest ?!*baba Iliyca*baba Tonka*krasna Vela*hubava Yanka*Makedonska Nadenica ?!
233
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Бойко е гьот.
232
7
 
1
 
! Отговори
Циник до 264 преди 7 години
Да бе - *** краденьето са го измислили!Ще опоскат българския труп до бял кокъл ...и после пак ще мяукате колко сте сгрешили!
231
8
 
1
 
! Отговори
Циник до 263 преди 7 години
...и като се събуди 2та пръста ти бяха в контакта...и беше отвит на течение!Огън да гори комунистическото ви се*ме!
230
0
 
12
 
! Отговори
Към 204-ти преди 7 години
До Анонимен Пускайте НЕЗАБАВНО ББ в пенсия и окончателно да почине,че ,ако отново го върнете,България просто няма как да "дръпне" върху руините,които ще остави след себе си....Просто "***" няма да има какво да опропастят,за разлика от него. Той опропасти създаденото с труда на три поколения българи:селско стопанство,икономика,фабрики,заводи,лека и тежка промишленост,култура,образование,медицина и здравеопазване,суверенитет,национално самочувствие и т.н и т.н.*** и виж в провинцията..
229
9
 
1
 
! Отговори
Циник до 261 преди 7 години
Мда....за богатите БСПари!
228
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ттГЕРБ вдигнаха здравния данък на най-бедните и оставиха най-нисък плосък данък за богатите.
227
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имах си аз боко да не се похвали.та нали той въплащение на самохвалството.
226
7
 
2
 
! Отговори
Циник до 257 преди 7 години
Сега вече червените внучета са на барикадите - искат и те парче от баницата!
225
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете ми един проблем на страната, който са успяли да решат от ГЕРБ или БСП, тези 2 партии са вредни за България, те генерират само и единствено проблеми
224
8
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
И за Гуджо ще гласувам ! Но никога БСП!ХАК ИМ Е НА БЪЛГАРИТЕ МИЗЕРИЯТА !НЯМА ДРУГ ТОЛКОВА ЗАТЪПЯЛ НАРОД - ДЕТО ПОМНИ ПО-КРАТКО И ОТ ЗЛАТНА РИБКА ( доказано е, че за златните рибки всяка обиколка на буркана е нова - защото не помнят предишната!)
223
0
 
8
 
! Отговори
тт преди 7 години
всички планове за мачкане на норода ги изпълни гроб не някой друг и за това сам са си виновни не бсп или някой друг и да ви напомня и тарифата на корумпираните катаджии се дигнало с тез високи глоби а сега кажете кой печели от тази работа ----мутрите на бойко в униформа
222
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 248Ако не беше спрял АЕЦ Белене сега щяхме да сме с още 30 млрд дълг.
221
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14 минус 3 прави 11 милиарда и значи се губят още 5 милиарда от заемите откраднати през 2014-2016 г. но народа ще трябва да ги плаща.