Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!

ОТ БСП козирували в Брюскел, а него наричали "послушко"
174
Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че харчовете на кабинета му са напълно ясни и се ядоса на искането на БСП – служебното правителство да прави ревизия на външния дълг, взет по време на неговото управление.

Още по темата

В началото на 2015 г. правителството на Бойко Борисов изтегли външен дълг от 16 млрд. лв. по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. По това време негов заместник беше настоящият служебен министър Кирил Ананиев.

"Ако БСП искат ревизия не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов", отсече обаче Барисов, след като вчера червената шефка Корнелия Нинована заяви на заседание на Националния съвет на партията, че ще отправи искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.

"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и отсече, че иска отговор на въпросите кога е взет дългът, колко точно са парите, при какви условия, от кои банки и кои консултанти.

Борисов обаче днес настоя, че всички финансови дейности на кабинета му са били на светло и напълно достъпни.

"Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна", увери той.

"Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката", скочи той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

"Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден", посочи лидерът на ГЕРБ.

Владислав Горанов пък призова: "Не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година!".

Той припомни, че през ноември 2014 г., когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, в държавата не е имало достатъчно пари.  По думите му 16 млрд. лв. е общият размер на програмата за дълга, но той никога не е достиган.

Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", ядоса се той. Според него темата с военни кораби в Черно море е много деликатна.

"От една страна да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни", каза Бойко Борисов.

"Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ", заяви лидерът на ГЕРБ и добави: "Чакали са ме да падна, за да стане това решение".

Според Борисов има опит за отклоняване на обществено внимание.

"3 дни тече информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално", коментира бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
25
 
! Отговори
До хора преди 7 години
По важно е какво направи след като фалира КТБ НИЩО и половина !!! И от какво я спаси и как !? С 18 милиарда на наш гръб !?
26
4
 
24
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Мълчеше когато ревизираха другите министерстава и когато стигнаха до големите далавери в министерството на финансите ревна. 16 мрд ако не ви стигнат за саниране изтглете още. Хората ще ядат стиропор и ще е радват на шарените панелки.
25
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам да я фалирал Буда след като Искров шефът на БНБ беше назначен от Станишев, а фалитът на КТБ стана при вашето управление на Орешарски.По тая логика и Виденов не е фалирал България, а? Как мислиш?
24
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахахахаха :)))))))))) Буда фалирал КТБ :)))))))))))))За това сега Москва крият Цветан Василев в Сърбия, нали? :)))))))))) Схемата за кражба от България е една и съща и в основата и винаги е била руската кочиина и нейния сателит у нас БКП.
23
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хора!!! Ами КТБ незнам дали знаеш ама Буда я фалира
22
17
 
8
 
! Отговори
Късата памет преди 7 години
Информацията за дълга е публична и я има на сайта на БНБ. Евтината пропаганда на Нинова може да мине само пред неграмотните и избиратели. Според същия този сайт на БНБ брутния външен дълг се е увеличил от 2007 до края на 2016 с около 4 млрд евро. което значи че Нинова лъже като дърта ромка. На същия сайт има и подробна информация за структурата на дълга във всевъзможни сечения. Така, че Нинова, не ни занимавай предизборно със смешната си особа а си прочети квото те интересува
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли Стефан Янев е разрешил на нато да вкара флотилия от военни краварски кораби в Черно море ?
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15 Браво другарю най после призна какво представлява др. Нинова . Поздрави от един бивш член на БСП . Чао до изборите .
19
27
 
12
 
! Отговори
Хора!!! преди 7 години
Абе, хора! Чета ви коментарите и ви се чудя на акъла да нападате постоянно Бойко Борисов.Ами че това е човекът, който ни спаси от катастрофата на Орешарски. Не помните ли, че тогава фалира КТБ, а след нея и още една банка се беше запътила към фалита.Сега като са ви сигурни спестяванията е лесно да се критикува, ама я си представете 1997 г. зимата при Виденов, когато левът беше 3 000 лв и беше студ и глад.БСП пое ли някога отговорност за това престъпление?
18
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11 Да наистина народа ще гласува за ГЕРБ, защото БКП-БСП само за един месец се оакаха с техните Радев и Герджиков . Листите на БСП са пълни с децата на старите лица . Просто отврат и погнуса . За сега толкова до изборите още разкрития .
17
5
 
17
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Къде беше вчера !? Цецо беше сам на паметника на ЛЕВСКИ !!! Или и него не зачита !?
16
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един месец без да краде и започна да изтрещява. Какво ли ще бъде, ако не спечели изборите?
15
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече никога Борисов на власт, но заради това няма как да гласувам за БСП. Един дол дренки са. Патриотарите са продажни, връзват им се само необразовани батки с татуси, отглеждащи кучета. Марешки е пудел на Боко, както Яне Янев някога. Реформаторите са продажници. Харесвам Татяна Дончева, но в комбинация с АБВ се чудя. Вероятно ще гласувам за Да, България на Христо Иванов. *** медии го плюят, значи виждат заплаха в него, следователно той е верният човек, плаши ги съдебната реформа.
14
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагло, подло, егоистично и алчно същество!
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буда връщай парите
12
4
 
26
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Нали той каза че,иска ревизия !? Сега защо гледа лошо !? Или отново и пак не знае какво иска !?
11
5
 
25
 
! Отговори
МЕТОДИ преди 7 години
23 януари 2017Кунева: Няма спрени еврофондовеТ.Дончев: Няма спрени еврофондовеБорисов: Нинова е г-жа Лъжа, няма спрени еврофондове14 февруари 2017Кунева: Денчев е виновен за спрените еврофондовеТ.Дончев: Кунева трябваше да избере наблюдаващ орган, за де не спират еврофондоветеБорисов: Кунева беше голяма грешка!*** после, че им вярвай пак на тези.
10
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е толкова нагъл и самозабравил се че вчера каза, че като се върнел пак ( забележете - като се върнел ) щял и той да прави ревизия!Колко трябва да си нагъл, че да си сигурен че ще гласуват пак за теб! Явно вече наистина ни мисли за Матрял!
9
8
 
25
 
! Отговори
пп преди 7 години
Сикаджията пак се н*р***л.
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след загубата на изборите тиквун получи окончателен мозъчен фалит, само не разбирам защо медии само неговите глупости ми тикат.ама от не интелигентни индивиди по медиите.