Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра

Лидерът на ГЕРБ нарече атака трагедията на "Ечемишка"
18 фев 2017 11:30, Петя Славова
390
Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра
Снимка: архив, Булфото

 В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия  в Стара Загора, на която представи приоритетите в предизборната си програма.

"Опорните точки бяха, че всички партии са отворили торбите с обещанията. В нашата програма няма нито една цифра незащитена – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща", заяви Борисов, цитиран от БТА.

"Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв", допълни той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева.

По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ "Белене", във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

Още по темата

"Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на "Ечемишка", Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП – за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд", посочи още Борисов.

Той попита каква беше ревизията и защо държавната фирма "Автомагистрали" е ремонтирала "Тракия" и "Хемус", които по думите му  са били в отвратително състояние.

"Преди месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?", запита още той, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. "Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени", допълни Борисов.

"Направихме задълбочена проверка на приватизацията и сме я пратили на прокуратурата. Щом искат да си правим ревизия", каза още Борисов. По думите му две години от ГЕРБ са считали, че, ако градят и наваксват, това което са заварили като катастрофа, държавата ще се оправи. Борисов отбеляза, че НДСВ нямат един общински съветник в София.

"Не депутат, съветник нямат. Кой ги избра, коя сила и откъде ги докара и ги върна, защото навремето те ме изгониха", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
4
 
! Отговори
също анонимен преди 7 години
До АнонименДокато Нинова натри носа на лопез бай х-й брои лампите на Ечемишка
319
0
 
4
 
! Отговори
Виновни сме амамного преди 7 години
Два пъти допуснахме Борисов на власт и сме готови да го направим трети път.Две години турският агент на диктатора Ердоган и Станишев управляваха.Преди това три в едно,Сергей,Доган и Симеон.За Луканов,Жан,Беров да не говорим.След Петър Стоянов два пъти избираме Гоце.10 години?После пет години ирландската пастирка.Сега да натрием носа на мутрата избрахме на инат льотчика на Деси.Гледаме равнодушно как псевдо патриоти психясали реформатори се точат за власт.
318
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
довиждане баце и ти и програмата сте бити карти.ако /не/ нормалните пак те изберат това е краят и на недоразумението наречено държава
317
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата, бивш пожарникар, мутра от СИК. Ретрограден комунист. Еднокжнижния. По добре една *** да сложат с костюм. Комунистите от ГЕРБ. Ще изглежда по интелигентно.
316
8
 
4
 
! Отговори
До обективен преди 7 години
Не, лидерите в краденото и опоскването на България са твоите работодатели от БСП. Нека само си спомним 89-та,90-та, 97-***. Те, Комунисите-БСП-Агентите на москва създадоха сегашните мутри. Така че само не ми говори кой колко е крал, защото ти си на заплата при тия изедници
315
1
 
14
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Тиквата все пак е втори в класацията "Крадец на столетието". Короната държи топ-крадеца Иван Костов , успял да "спести" почти 200 милиарда от разбойническата приватизация.За сметка на това в класацията "Голи обещания и гафове" Тиквата е безспорен лидер.
314
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов поне направи нещо за България, докато БСП само лаят и когато се доберат на власт крадат и ни въвличат в руско робство
313
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, за разлика от БСП/БКП направи нещо и сега колкото и да го плюят муурзилките от БСП/кремъл направеното от него стой. Докато от БСП имаме само спомените от 97-*** от атентата в св. неделя от 89ма....айде повече да не изброявам колко вреда е бсп
312
2
 
13
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Др.Тикваров ще остане в историята като най-големия лъжец и самохвалко.Най-младия член на партията и личен слуга на др.Живков още стиска в джоба си партийния билет ,но громи комунизма с кухи фрази и краде като за последно.Само безхаберник може да вземе заем ,за да го държи в резерфв.Все едно да теглиш кредит и да сложиш парите в...трезор.Др.Тикваров лъже и маже ,но Видовден идва и за него и за всички тиквеници.
311
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 350Борисов ще остане в историята като най добрия Премиер на България. Строи и работи за народа , а не за олигарсите на БСП-НДСВ-ДПС.
310
14
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Давайте червени ***, нека плюенето започне сега. Изпихте ли си лосиона, а одеколона. Стигнаха ли ви рублите или съветските ви другари ви врътнаха кранчето.
309
1
 
9
 
! Отговори
vdch преди 7 години
Бойко Борисов за апокалипсиса, ако няма АЕЦ "Белене" - "Панорама" 08.04.2011https://youtube/watch?v=QSE2grkfYOk
308
3
 
15
 
! Отговори
Циник до Футуролог преди 7 години
Ти си гадно нищожество - на Левски на кутрето вода не можеш да сипеш! Такива *** предадоха апостола, и убиха в гръб Ботев!Спри с помията, че ми се повръща!ш
307
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 345МОЯТ ВЪПРОС КЪМ СЛАГАЧИТЕ НА МИНУСЧЕТА КОЕ НЕ Е ВЯРНО В ТОЗИ КОМЕНТАР ?
306
1
 
9
 
! Отговори
Само преди 7 години
Само психично болен човек няма никаква връзка с реалността.
305
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е пътник за историята като най лошия премиер. Продал националните интереси на чуждите корпорации и фирми който поробиха тук на нашата земя народа ни.
304
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата е ПЪТНИК и го усеща това с инстинкта си на ХИЩНИК..Затова е толкова агресивен, неадекватен, стресиран и разнопосочен в действия, думи и поведение. Страшна ПАРАНОЯ тресe МУТРИТЕ, КРАДЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ и вече съвсем изперкаха, но това е много добре за България, защото всеки ден губят хиляди привърженици. В крайна сметка всеки плаща за това което е извършил. БОГ да ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
303
3
 
5
 
! Отговори
До 346 преди 7 години
Ти нормален ли си или си от малцинствата?Айде марш от този сайт,мърсиш го.
302
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми за твоята програма.Вече не ти вярвам.Не ме интересува какво обещаваш.Видяхме те какво можеш и какво направи.И то не ни хареса.Сега ще дадем шанс на други,да ги видим и тях.Ако и те ни разочароват,ще търсим други.Зомбираните нека си гласуват за теб.Останалите не те искаме.
301
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каквото и да си говорим ,гласувахме за БСП-получихме-Пеевски, който гласува за ДПС -винаги получава Пеевски а е истина и че когато гласуваме за Герб -отново ни сервират Пеевски с гарнитура от цаца ! Е спасението далеч от тези три партии ! ЗАЩОТО 27 Г. СТИГАТ.ЛАПАХА И ТРИТЕ ПАРТИИ ДОСТАТЪЧНО ! погледнете и се спрете на по-нормалните ,на тези които искат съдебна реформа и аз ще гласувам за ДА БЪЛГАРИЯ !