Кой е по-по-най... корумпиран министър? Прокуратурата ще каже

Премиер и президент обсъждат довечера родния еврокомисар
20 фев 2017 09:00,
38
Кой е по-по-най... корумпиран министър? Прокуратурата ще каже
Снимка: flickr

Ревизията на предното управление не е акцент на служебното правителство. Акцент са ни изборите и председателството на Европейския съюз, отбеляза премиерът Огнян Герджиков.

"Искахме да изострим вниманието и да видим в кои министерства има съмнения за корупционни практики. Прокуратурата ще каже кое е най-корумпираното министерство", отсече Герджиков пред Нова тв.

На него най-много му направило впечатление деветте съмнителни поръчки във военното министерство.

Още по темата

"Много обичаме да се мразим и да отричаме, а ако искаме да просперираме, трябва всяко правителство да надгражда над предишните", обясни Герджиков и даде пример с нарастването на заплатите от 1997 г насам и изтъкна, че всяко правителство е направило добро.

"Не съм се замислял кой министър от коя политическа сила е", коментира Герджиков обвиненията, че вади далавери на министри от РБ, но не и на такива от ГЕРБ.

"Бойко Борисов сам каза, че докато кабинетът му е в оставка, не трябва да има обществени поръчки, а на 27 януари при смяната на кабинетите има обявени търгове. Тази поръчка може сама по себе си да е прекрасна, но буди съмнения и трябва да се провери", каза още Герджиков.

"Нашето правителство е за два месеца и половина, ние не можем да изчистим всички авгиеви обори", допълни служебният премиер. Ако прекалено се заровя, ще кажат, че работя за БСП, ако не се заровя, че печеля изборите на ГЕРБ", поясни премиерът.

"Голямата гордост на ГЕРБ е инфраструктурата. Те направиха немалко, но подържането на пътищата е силно укоримо. Фактът, че тунели убиват хора, а от мостове падат блокове, означава че не са пипани", обясни Герджиков защо е казал, че при тунел "Ечемишка" за 5 дни е свършена работа за 5 години, което обиди Бойко Борисов.

"Съжалявам, че Борисов се чувства обиден, но където нещата не са добре, ще ги кажа, въпреки че го уважавам", обясни още служебният премиер.

"Вероятно за смените на областните управители имаше по-елегантна форма да бъдат сменени. Нормално е, когато си отива едно управление, да си отидат и те. Нямаше подадени оставки и трябваше да ги сменим", обясни Герджиков защо е сменил вече 21 областни управителя.

"Имаше сигнали, от служби, за един за втори за трети, но не за всички", заяви още премиерът. Не каза обаче дали тези сигнали са предадени на прокуратурата.

"Много голяма част от служебните министри са великолепни, но има и такива, които нямат много силни качества", коментира Герджиков за качеството на избраните от президента Радев министри.

"Не ме плашете, и без това съм си уплашен", отвърна той на въпрос дали е възможно правителството му да управлява по-дълго, ако след изборите не бъде направено редовно правителство.

"Почти няма опити да ми влияят. Имаше опити, един партиен лидер поиска среща с мен, но му отказах", разказа Герджиков. Лидерът бил от по-малките, а не от големите партии, допълни той, но не каза името му.

Машинното гласуване е деликатен въпрос, каза премиерът. Обществената поръчка е направено от ЦИК, а дали ще се явявт фирми, аз не знам, каза той на въпрос дали ще бъдат осигурени 12 500 машини за вота на 26 март.

"При липса на машини е възможно да има опити за оспорване на изборите", коментира още Герджиков. Ако Конституционният съд каже, че вотът е опорочен, всичко почва отново.

Според Герджиков обаче шансовете да бъдат атакувани изборите за машините са малки. Според него нямало основания за касиране на вота, дори да няма машини навсякъде.

Всеки понеделник надвечер премиерът се среща с президента Румен Радев. Тази вечер щял да бъде обсъждан въпроса за български еврокомисар.

Той сподели, че е склонен да номинира кандидат за комисар. "Много подходящи хора има, на много хора им се иска, но още не зная коя е походящата фигура за България", заяви Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В този сайт пада яко руско-комунистическо тролене.
11
1
 
16
 
! Отговори
Перо преди 7 години
Мантрата на преход - има си прокуратура, има си съд, те ще кажат. До произнасяне на окончателна присъда всеки е невинен. Ама прокурорите и съдиите крадците са си ги назначавали и са от същата банда.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професор Герджиков се държа много качествено тази сутрин при Цолова и Николаев. А как ще си свърши работата прокуратурата и после ако се стигне до съд е пределно ясно. Примерите от близкото минало говорат достатъчно.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем наскоро Жан Клод Юнкер посъветва Радев да избере жена за еврокомисар.Кунева се отказа от листите за депутати,а и като прибавим фактът,че тя е близка до Симеон,който напоследък отново кадрува в България имаме подозрения,че льотчика може нея да избере.Вместо отдавна да лежи в сливенският затвор има опасност тази жена отново да стане еврокомисар продавайки българските интереси
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куневата
7
38
 
10
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Корумпирани са Радев и Герджиков. За един месец съсипаха страна. Всичко което построи Борисов се разрушава от комунистите.
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Служебното правителство на Герджиков няма никаква представителност, за да номинира еврокомисар, още по-малко това влиза в правомощията на т. нар. президент.
5
9
 
23
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Много обичаме да се мразим и да отричаме, а ако искаме да просперираме, трябва всяко правителство да надгражда над предишните"Правилната думичка е да се НАГАЖДА към предишното - защо не го питат Герджиков каква я свърши при (ЗА) царя...там един Булгартабак...едни БТК ...не мога да разбера какво му се кефите на тази миж*итурка, и царски лакей?
4
1
 
29
 
! Отговори
куката преди 7 години
А бе подкарвай ги всичките, които са били министри и депутати, както и бизнесмени! Всички до един са за панделата!
3
6
 
13
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Не е достатъчно да посочваш личности,а да дадеш и необходимите доказателства.Иначе излиза,че си чешеш езика и,че няма прекъсване на този порочен кръг.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българския "Титаник" бавно и неудържимо потъва!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков - една птичка пролет не прави.