Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?

Шефката на БСП видя разминаване в ГЕРБ за 16-те млрд. лв.
94
Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи външна фирма, а не служебното правителство на Огнян Герджиков да извърши ревизия на държавния дълг.

Тя лансира идеята си няколко часа след като бившият премиер Бойко Борисов се възмути от искането на социалистите финансовият служебен министър Кирил Ананиев да ревизира дълга от 16 млрд. лв., взет от правителството, в което той беше зам.-министър

"Дайте да наемем да я направи външна фирма експерт, да не е в ръцете на г-н Ананиев", каза Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея Борисов се опитва "да си измие ръцете" с Кирил Ананиев с това, че в предишното правителство беше заместник на финансовия министър Владислав Горанов. Нинова смята, че няма как един заместник-министър да носи отговорност за решение на цялото правителство и на парламентарното мнозинство.

"Става още по-наложително да се каже истината след като видях в какви обяснения влизат колегите от ГЕРБ", каза Нинова.

Според нея изявленията им взаимно се изключват.

"Г-н Борисов каза, че тези пари се намират в резерва, а г-н Горанов днес казва, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем, т.е. тук има разминаване", каза Нинова и призова да се каже къде са парите, изхарчени ли са и за какво.

Тя припомни съветите на Горанов БСП да прочете отчетите на Министерството. "Подценява ни, защото в тях не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни, при какви лихви ще го връщаме, кога, на всеки българин по колко от този дълг се пада да върне от личния си джоб" каза още Нинова.

Тя се обърна и към Герджиков – да не приема искането за ревизия като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата, призова тя.

Днес "БСП за България" регистрира листите си в цялата страна. Тя отбеляза, че в софийския район, в който тя е водач, са регистрирали една силна листа. "С такъв отбор очаквам с нетърпение лидерското състезание в 25-ти район", добави Нинова.

Тя коментира и изваждането на Шивиков от листите. Причините – повдигнатите обвинения към него.
 


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Mr. Richard Cosmos преди 6 месеца
Добър ден,

Аз съм регистриран частен кредитор. Ние издаваме заеми, които помагат на хората и компаниите, които трябва да актуализират финансовото си положение по света с много ниски годишни лихвени проценти от 2% за една година, за 30-годишен период на изплащане навсякъде по света. Ще издадем заеми от 5000 до 100 000 000 евро. Кредитите са добре обезпечени и нашият приоритет е да осигури максимална сигурност. Лицето, което ви интересува, трябва да се свърже с мен по електронната поща (richardc
62
0
 
0
 
! Отговори
Mr. Dék& преди 7 месеца
Имате ли нужда от заем? лични заеми? бизнес кредити? ипотечни заеми? земеделско и проектно финансиране? ние даваме всички видове заеми при 2% лихвен процент! Имейл за връзка (dakany.endre@gmail)

Спешна оферта за заем.
61
0
 
0
 
! Отговори
ANA MICHAEL преди 1 година
Казвам се г-жа Ана Майкъл, управителят на GARANTEE TRUST LOANS. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си? Имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? Имате ли нужда от консолидационен заем? Ипотечни или други цели? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Не търсете повече, защото сме тук, за да направим всичките ви финансови проблеми нещо от миналото! Даваме заеми на фирми, частни лица и надеждни физически лица с нисък и достъпен лихвен процент за определен
60
0
 
0
 
! Отговори
lund christopher преди 1 година
Г-н Лунд Кристофър на commente ООН статията auquel ву Етес abonné сюр льо блог "prestamodedinero":

"Hola, ¿сте уморени от търсене осигури и ипотеки, ха са rechazado постоянно Por при преброяването банки у otras надзор финансови институции схемата за microfinanzas. Esto ове ал hacerle знам против 100% гаранция, че ofrecemos Préstamos че ван от $ 5000 до $ 500,000. 000 до ООН вид интерес от 3% на месец. ние предлагаме за desarrollar бизнес Уна конкурентен / разширяване на търговската дейност ventaja. Морска Asegurar почивка, които са сертифицирани, Confiables, Confiables, ефика
59
0
 
0
 
! Отговори
GREG OWEN преди 1 година
Това е да се информира широката общественост, че г-н Грег Оуен, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 3% на физически лица, фирми и фирми при ясни и разбираеми условия и условия без предплащане.

Имате ли нужда от бизнес заем?
Имате ли нужда от личен заем?
Искате ли да си купите кола?
Искате ли да рефинансирате?
Имате ли нужда от ипотечен заем?

Свържете се с нас по електронна поща Via: Gregowe
58
0
 
0
 
! Отговори
May Josh преди 1 година
Внимание.
Имате ли нужда от спешен заем? Ние даваме на заем, за да се интересуват Personen
които търсят кредит с добра воля и с лихвен процент от 3%. Сериозно ли се нуждаят от спешен заем? то вие сте на правилното място. Ние даваме на бизнес кредит, личен заем, Коледа заем, и така нататък. Свържете се с нас за молбата за заем, за да се отговори на търсенето си и тръгнал от финансов проблем. Свържете се с нас днес по електронната поща: Famouskredit@yandex
Благодаря, тъй като ние очакваме ваши
57
0
 
0
 
! Отговори
void преди 1 година
До ЛАМБО

Ей Ламбо, спри да четеш жълт труд и разни пенсионерси вестници. Разбирам ентусиазма и желанието ти да изкараш ГЕРБ по-черни от дявола ама поне го прави с малко финес. Тва че Бойко откраднал 9 милиарда лева - ти 9 милиарда виждал ли си накуп? С булдозер не можеш ги зарови. А парламента 240 души ги гласуват и всички *** само чакат някой да се издъни. А тва за тока че внасяме по-скъпо отколкото изнасяме - ами нали някой ще си отвори устата бре! Ами мисли ги малко червените тези!
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ СЕ РАЗНАСЯТ, СЕГА НЕМА 16 МИЛИАРДА- НАЧИ"ЧЕРВЕНИТЕ ПОТАПЯТ ЕДНИ 2 МИЛИАРДА В ОНАЯ ЛОКВА, ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА РЕАКТОРА, ОЩЕ ТОЛКОВА ЗА ФАЛИТА НА БАНКАТА ОБАЧЕ КАЗВАТ ТЕ ГЕРБ КРАДАТ ПОВЕЧЕ ЦЕЛИ 16 МИЛИАРДА" КАКВО ЛИ СА НИ СПРЕТНАЛИ ТИЯ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ДЕТО СА ТРЪГНАЛИ В БОРБА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВЕНСТВО- ГОСПОДИ КОЛКО СТЕ ГНУСНИ ГОСПОДИ! ОБИЧАМ ВИ БЕЗ ПАРИ ЕЙ ТАКА СЪРЦАТО БЕЗ ДА СЪМ ***- А БУЛЯ ЩО ЩЕ РЕЧЕ ЗА ЕДНИ МЕЖДУНАРОДНИ ЕКСПЕРТИ ЗА ЛЕГЕНДИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНИ
55
1
 
11
 
! Отговори
Бай Ристо преди 1 година
Абе знаем ги тези външни фирми. То и катебето го разследва външна фирма, ама какво стана не се разбра.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mисля че това е попадение право в десетката.Привърженик съм на ДСБ,но адмирирам Нинова затова че иска проверка на този дълг.Защото това са пари на всички нас,и ще трябва да ги изплащаме и ние и нашите деца.А много изглежда да са откраднати,както и много други средства по времето на ГЕРБ!И нека да наричаме нещата с истинските им имена-не усвоени,отклонени,оползотворени,а именно отк-рад-на-ти!От,мен,от теб, от нас
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПОДКРЕПЯМ
Ти не си разбрал. Дълга беше гласуван от народното събрание. Ти като гледаш само планета тв няма откъде да разбереш.
52
4
 
8
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ преди 1 година
Трябва да има Одит който е независим за този Дълг . 16 милиарда лева или евро , никой не разбра каква валута са , къде отидоха и защо беше нужно . Мисля че Мафията си ги раздели като парите на Бай Тошо в така наречените червени куфарчета .Разликата е че тези днешните са с 10 пъти повече .
51
7
 
13
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Пълна финансова ревизия на крадливото герберско правителство. С какво право ще взимат 16 милиарда заем, а аз трябва да го плащам. За какво са тези пари, къде са?
50
8
 
10
 
! Отговори
Кажи си ма, Корне! преди 1 година
Ние ще те разберем, човещина е!

Тогава ли те оцениха, когато се справи с проблема около БТК и някой напълни гушка, в хазната влязоха по-малко пари, а ти, за награда, беше настанена за шефка и приватизаторка на тлъсти външнотърговски дружества?
После те повишиха в зам.министър. Не се справи и те разкараха.
Но после те правят партийна лидерка, понеже знаят къде е силата ти (потулване на безобразия, ощетяване на хазната и пълнене на собствената гушка и на гушките на тези, които ти дърпат конците)!
49
5
 
9
 
! Отговори
Корне, Корне! преди 1 година
Прави ли се ревизия на неща, които са се случили в различни институции, но имат някаква връзка помежду си?
Давам пример:
1. Ти работиш за кратко като следовател. Още си малка, около 27 г. Разследваш важна клечка от БТК. Говори се, че си потулила нещо. Важната клечка се отървава от неприятностите
2. Ти се местиш на работа в БТК, онази важна клечка ти е шеф
3. Продават БТК на много по-ниска цена, отколкото е била спазарена по-рано

Тогава ли оцениха качествата ти, ма Корне?
Това ще се ревизира ли?
48
5
 
15
 
! Отговори
обран от БСП преди 1 година
А дълга към народа от Луканов и Виденов кой ще ревизира?
Дано не Ви се позволява за трети път.
47
1
 
6
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 1 година
КЪДЕ СА 30 МЛД ОСНОВНИ ФОНДОВЕ ОТ НАРОДНОТО СТОПАНСТВО НА СТРАНАТА,КОИТО ГРАДИХМЕ ДО 89 ГОДИНА,ЗАБРАВИХТЕ ЛИ,КЪДЕ СА 5 МЛД. ОТ КТБ,КЪДЕ СА ВЗЕТИТЕ 16 МЛД КРЕДИТИ,НЯМА ЛИ КОЙ, КАТО ТРЪМП, ДА ПОСТАВИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРЕД ВСИЧКО ОСТАНАЛО,НЕ Е ТРУДНО,НО СЕ ИСКА Д У П Е .
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези милиарди ГЕРБ платиха за далаверите в с АВЦ Белене като се затриха над 20 млрд държавни пари.
Къде са независимите медии да питат Станишев и Орешарски къде са тези 20 млрд от Белене?
45
3
 
5
 
! Отговори
късата памет преди 1 година
Информацията за фискалния резерв я има на страницата на министерство на финансите, информацията за външния дълг на страницата на БНБ. Не че някой от БСП троловете ще се напрегне да я прочете, но е така да знаете че, тези които не са овце първо четат после си съставят мнение и не чакат Нинова да им каже каква е истината. Истината трябва да се търси, ако някой си мисли че Нинова, Борисов или който и да е ще му я даде наготово да ходи в Африка, там истината на "вожда" не подлежи на съмнение.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да знам, не подкрепям никого, но още не съм решил дали да заминавам в чужбина, а информацята за този заем може да ми помогне по-бързо да реша дали да започвам да си събирам багажа :D Всички знаем, че вече само чудо може да спаси България. Погледнете дълбоко в себе си и осъзнайте какво стана :D