Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?

Шефката на БСП видя разминаване в ГЕРБ за 16-те млрд. лв.
20 фев 2017 17:50,
94
Нинова към Борисов: А външна фирма да ревизира дълга?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи външна фирма, а не служебното правителство на Огнян Герджиков да извърши ревизия на държавния дълг.

Тя лансира идеята си няколко часа след като бившият премиер Бойко Борисов се възмути от искането на социалистите финансовият служебен министър Кирил Ананиев да ревизира дълга от 16 млрд. лв., взет от правителството, в което той беше зам.-министър

"Дайте да наемем да я направи външна фирма експерт, да не е в ръцете на г-н Ананиев", каза Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата
Според нея Борисов се опитва "да си измие ръцете" с Кирил Ананиев с това, че в предишното правителство беше заместник на финансовия министър Владислав Горанов. Нинова смята, че няма как един заместник-министър да носи отговорност за решение на цялото правителство и на парламентарното мнозинство.

"Става още по-наложително да се каже истината след като видях в какви обяснения влизат колегите от ГЕРБ", каза Нинова.

Според нея изявленията им взаимно се изключват.

"Г-н Борисов каза, че тези пари се намират в резерва, а г-н Горанов днес казва, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем, т.е. тук има разминаване", каза Нинова и призова да се каже къде са парите, изхарчени ли са и за какво.

Тя припомни съветите на Горанов БСП да прочете отчетите на Министерството. "Подценява ни, защото в тях не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни, при какви лихви ще го връщаме, кога, на всеки българин по колко от този дълг се пада да върне от личния си джоб" каза още Нинова.

Тя се обърна и към Герджиков – да не приема искането за ревизия като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата, призова тя.

Днес "БСП за България" регистрира листите си в цялата страна. Тя отбеляза, че в софийския район, в който тя е водач, са регистрирали една силна листа. "С такъв отбор очаквам с нетърпение лидерското състезание в 25-ти район", добави Нинова.

Тя коментира и изваждането на Шивиков от листите. Причините – повдигнатите обвинения към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
23
 
! Отговори
6987 преди 7 години
Нинова ще платиш ли от джоба си на външната фирма или пак ще е за наша сметка! С чужда пита помен ще правиш? Аман от наглеци........
19
5
 
31
 
! Отговори
шобе преди 7 години
Какво лошо има чужда фирма да напави ревизия и на едните и на другите.Май май на някого не му е чиста съвестта!
18
1
 
14
 
! Отговори
NINOVA I BORISOV - преди 7 години
AKO BEHTE V KITAI DOSEGA OTDAVNA DA SA VI IZELI CHEVEITE, AMA V BULGARIA VI SE RAZMINAVA ZARADI........DEMOKRACIATA !
17
0
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Да се провери и какво е било възложено и какво е констатирала външната фирма за КТБ и какво и е платено. Защо не си е свършила работата за проследяване на откраднатите пари.
16
4
 
22
 
! Отговори
Корнелийоооооо! преди 7 години
Ако искаш хората да приемат сериозно това, което казваш,нека начинанията, предложени от теб,да подхващат нещата от корена им, а не от средата!Щом независими външни фирми ще ревизират дълговете,нека най-напред да подхванат онзи уж дребен дълг от 10-те милиарда, коитоотидоха в разни външнотърговски дружества и,без изобщо за влизат в България, потънаха в нечии джобове при приватизирането на тези дружества!Ти приватизира едно такова дружество, нали?
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След одита на външната фирма:Ама тези нищо не разбират и така до края на света!
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ще повърна от таяНа мен пък от бай У... ми се гади като му видя мазната ехидна и простовата физиономия
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БСП са гад.ини - може и да си прав (дай боже!) ама до сега никой не е показал това официално? А Герб би трябвало да са много заинтересовани да го покажат. Защо ли са толква 'скромни'?
12
19
 
11
 
! Отговори
ПЛАЩАНЕ преди 7 години
Нинова, ще искаме да публикувате документ, че плащате ревизията от личната си банкова сметка! Омръзна ни наш гръб да се разиграват предизборни проклетии .
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo na gospoja ninova neka falaverite da islesat na have da bg narod koito daslujava istinata ne savisimo gerb ili dr partii stuga dalaveri laji borisov kasca edno goranov kasva dr stiga igri kaji stiga
10
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не разбрахте ли, че тиквата избяга като похарчи парите! Иначе въобще нямаше повод да подава оставка. Още повече че това бяха президентски избори. И ако пак го изберат, ще изтегли нови 30 милиарда, за да изкара цял мандат. Щото 16 ги опуква за две години.
9
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя коментира и изваждането на Шивиков от листите. Причините повдигнатите обвинения към него.....Аха, от обвиненията научихте. Досега не знаехте. Има ли комунист който да не краде изобщо?
8
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверка до дъно!Орешарски изтегли 1 милиард,Тиквата орева орталъка! Сега има 16 милиарда изтеглени,пък се сърди,че го проверявали?
7
0
 
25
 
! Отговори
до №5 Реалист преди 7 години
Ало умния подробностите ги нЕма ,а точно там е заровено кучето и за да няма съмнения за това трябва външен не зависим одитор иначе у нас всички сме роднини нали знаеш.
6
3
 
33
 
! Отговори
Фактите.. преди 7 години
До БСП са гад.иниНека да видим на светло за какво е похарчена кешовицата,бе питон!Какво си се развикал,това ни засяга,защото ще плаща целия бг народ.
5
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ са едно и също нещо, между тях има сключена мафиотска омерта.Който и да изберете от двете резултата ще е един и същ.Продължаване на кражбите, цъвтеж на картели и олигарси, бедност корупция и лъжи. Досега по два пъти са ви управлявали. БСП дружно гласуваха за Пеевски, пълно с милионери, два пъти фалираха държавата. Бойко СИК.В момента играят театър че уж са опоненти-няма такова нещо.Мислете!
4
30
 
16
 
! Отговори
ще повърна от тая преди 7 години
Гнусна, мазна усмивка на Лъжкинята. Повдига ми се като я видя!
3
7
 
34
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не разбирам гербавите ,ако всичко им е в ред защо не приемат една ревизия пък било от и външна фирма тогава най-спокойно могат да я наричат госпожа "лъжа" иначе всичко си остава предизборно говорене.
2
28
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Лелеее, тая не миряса.Горкия и съпруг.
1
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз заеми не съм взимал и не искам да връщам от личния си джоб, да ги връщат ГЕРБ.