Корнелия Нинова влиза в нова битка: За вице на Социнтерна

Лидерката на БСП била номинирана от генсека Луис Аяла
23 фев 2017 13:30,
146
Корнелия Нинова влиза в нова битка: За вице на Социнтерна
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова влиза в още една битка, освен тази за парламент у нас. Тя е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал и е приела да участва в състезанието.

Новината потвърди самата Нинова на пресконференция в партийната централа.

"Бях поканена лично от генералния секретар на международната организация Луис Аяла. Приемам това като признание за България", каза тя.

Още по темата

Нинова не е единствената номинация.

"За този пост има номинирани 31 кандидати от всички континенти", съобщи лидерът на БСП.

Изборът ще бъде на конгреса на Социнтерна в Колумбия между 2 и 4 април. На форума ще участват представители на 153 политически партии.

"Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази международна организация", каза Нинова, цитирана от БТА.

Ако бъде избрана Нинова ще е вторият българин на толкова висока позиция в международните организации на социалистите. Един от предшествениците й като лидер на БСП Сергей Станишев сега е председател на Партията на Европейските социалисти. ПЕС е асоциирана формация към социнтерна и според някои твърдения двете формации са в конкурентни отношения.

Днес Нинова коментира, че колкото повече българи има на високи международни постове и в световни организации, това е шанс мнението на България по важни теми да бъде чуто и отчетено и на най-високо равнище.

"Никога българин не е заемал толкова висок пост в Социалистическия интернационал", коментира номинацията на лидера си Крум Зарков от Изпълнителното бюро на БСП.

Нинова коментира освобождаването на главниясекретар на МВР Георги Костов. Тя обясни, че социалистите нямат отношение към това, което се случва в момента във вътрешното министерство.

"Бихме искали служебният кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори, с кои кадри ще го направи е негово решение", каза тя.

Нинова съобщи, че днес е подписано двустранно споразумение за подкрепа за предстоящите избори между коалиция "БСП за България" и Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната, която включва 13 неправителствени сдружения с около 15 хиляди членове в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
11
 
! Отговори
Циник до 107 преди 7 години
Ами - такава е истината братле! Както и за всичко друго , комунятите са виновни за "отровения политически ландшафт" у нас! За кого да гласуваш? Добър въпрос - 99% от така наречените партии у нас са метастази на БКП ...със същото съзнание, и МОРАЛ!
95
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера защо постоянно едни и същи коментари се пишат - тоя бил комунист, оня бил не знам си какъв, тоя преди 20 години в еди каква си фирма бил, еди какво си бил казал на Боко като бил в пожарната... Не си ли давате сметка, че тези избори са ключови за бъдещето на България? Изборът между няколко варианта предполага да се гласува за този, който според ВАС би направил повече за България. За кого да гласувам? Пак за Боко? За Деформаторския блок, които играят ва банк с Витков(???) Мареш?
94
5
 
15
 
! Отговори
С. преди 7 години
Дайте и сърп и чук!
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайл,другарко ! дано те изберат,поне ние да не те гледаме тук.
92
6
 
19
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Г-жа ЛЪЖА и там ще я разберат,колко пари струва !
91
5
 
23
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Нинова ако ще да става и вицепрезидент на Евразийския съюз-все тая.Да хваща пътя към любимата си Масква и повече да не се връща...
90
3
 
24
 
! Отговори
Циник до 95 преди 7 години
На мен ли говориш комсомолче неприето?!Сигурно дъм забравил - повече отколкото ти ще прочетеш през мизерния си посткомунистически живот! Вие сте - като екзема Псориазис - никой не знае защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими! Червени па*разити впити в снагата на България - нямате изтръгване!
89
2
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Т2пр на позитано е добър, но на сантасе и на табла. и хапчетата, дето му дават са от добрите.тезата за новите лица на фона на старите медийни *** и шуреци и баджанаци 4то поколение е гавра с нормално мислещите
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия нещо за Хитлер ли казва на тази снимка? Прилича на нацистки поздрав.
87
4
 
7
 
! Отговори
Т2 преди 7 години
До Изгърбич ЗадвратянСъбират гласовете, не друго. Трябва да им се признае - много добър PR !
86
1
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
некой да ми обясни как команясите събират "патриотизъм", "национална кауза" и "социалистически ИНТЕРНАЦИОНАЛ" в една платформа.
85
1
 
3
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
До архитект МинковМайстор на късия разказ, продавач на илюзия. Браво, има бъдеще за теб в България!
84
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 92!А бе,дем-окре-тенчо!Правилно си установил кой какво чете,но проблемът е,че ти и такива като тебе и това не можете да правите,защото учителите ви не са успели да избият ном-енклатик-урната ви ол-игоф-рения от кратуните ви!Аман от самоходни генератори на простотии и естествен тор!
83
2
 
0
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До *** Съмнявам се, че въобще чете нещо. По скоро 5 заучени фрази и новините от фейса.
82
5
 
19
 
! Отговори
Циник до 91 преди 7 години
Ъхъ...затова пияния печатар Димитров искаше да ни прави провинция на СеСеСеРе...и после предложи да ни подарят на вечния ни враг Сърбия! И ти четеш Павлик Морозов, Правда, и овчарчето Калитко!
81
4
 
17
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Минков,заблудена *** на какви бедни помага Нинова.Всички от твоето БСП помагат единствено на отрочетата си които са в гниещата Америка а не в Русия.Как ще живее синчето на Нинова без твойте парички??????
80
0
 
9
 
! Отговори
ПолуАнонимен преди 7 години
По тази тема нацията ще се обедини - левите са за защото това е интернационала, а десните сме за, е защото не обичаме интернационала :)
79
2
 
14
 
! Отговори
Циник до 80 преди 7 години
Цитат:" *** беше забъркана в скандал около Булгартабак" Той и Герджиков беше в скандала с Булгартабак - ама ей го на - служебен премиер - чистичък като сълзица!А *** е хитра, като стадо лисици - първо в СДС - Костов я направи милионерка...СДС залезе - и ето я *** - на гребена на БеСеПарската вълна! Тя мъдро усеща - кой ще е следващия на държавната каца с мед! А дали ба*лъците пускат синя, червена, или розово бюлетина - не и дреме!
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интернационал....Не ви ли звучи много мигрантско?
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, че и тия ли са се обновили както бекапето? От БКП на БСП и от Комунистически интернационал на социалистически такъв?