Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?

БСП били против повече НАТО в Черно море, но не и ГЕРБ
21 фев 2017 15:27,
242
Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува основния си опонент, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на тема НАТО и Черно море.

Вчера, след като стана ясно, че североатлантическият пакт засилва присъствието си в Черно море, Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това.

"Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов.

Още по темата

Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Нинова беше категорична, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя обясни и че от днешното становище на военното министерство стана ясно, че не сегашният кабинет, а предишният е дал разрешението за идването на НАТО в Черно море.

Тя обясни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"Такава позиция е изразена на срещата във Варшава през юли", категорична бе Нинова на специална пресконференция, цитирана от "Фокус".

Според нея това се потвърждавало и от отговор на въпроса, зададен от Криситан Вигенин на 15 юли 2016 г. към Външно министерство и изслушването на тогавашния министър на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев в комисията по отбрана.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", отсече Нинова.

Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Egipetski leshoiad преди 7 години
Vse edno kakvi pernati sa.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички от тях са слуги на евреите, кой контролирана опозиция, кой отявлен. България ще е част от Обединени Съветски Социални Републики. Вижте логото на ООН - нашата плоска земя, разделена на региони.
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.Е. ДжержинскиМного ми допадна коментара
139
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Омръзна ми да гледам мазния сурат на Нинова и да слушам за орнитоложките и познания. Как си повярва тази жена?! Аман от предложения, аман от безплодни ревизии, които до никъде и нищо не водят! Напъни има - дела няма! Всички са "маскари", предизвикващи погнуса.
138
1
 
3
 
! Отговори
2233 преди 7 години
др.Тикваров по-скоро прилича на паток ,с клатещата си походка.А иначе гледа умно като сврака , но уви само с гледане не става. Пътник е ,дебелия и плешив шофьор на др.Живков.
137
8
 
7
 
! Отговори
електорат преди 7 години
С нежелание гласувах за зеления чорап Радев ужасен от мисълта, че президент може да стане ревливата селска секретарка Цачева. Дважди по-ужасен съм от мисълта, че премиер може да стане тежко крумпираната тарикатка Нинова.Трижди по-ужасен съм от мисълта, че най-зловещата ОПГ в българката история БКП-БСП-ДС може да се върне на власт. Дълбоко съжалявам, че създадох предпоставки за това гласувайки за Радев.
136
7
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 7 години
На практика 40% от българската икономика се контролира от Русия. Повечето ни ПП са или откровенни КГБ-проекти или под силно влияние. Половината българи са жертва на болшевишката пропагандна мантра, че сме били роби на турците, освободени от руснаците. Руския вампир пие българска кръв и няма оттърване. Дреме му на Путин, че си джуркаме накакви гемии по крайбрежието. Той одавна си дерибейства на сушата.
135
4
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
БСП е партията, която под строй единодушно гласува,символа на олигархията, лицето на крупцията, нарицателното за делавераджия - Делян Славчев Пеевски да оглави ДАНС.Това е последната голяма гавра с българския народ, но далеч не изчерпва криминалните подвизи на столетницата.Възбудиха се от факта, че хората гласуваха за Радев само и само Цецка да не стане президент.Сега ще гласуват само и само Нела да не стане премиер.
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата пак се отмята и лъже както винаги. Как да му се вярва?
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ - СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
132
5
 
12
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Боко Тиквата отново е наврян в *** г. Дъртия кратун вече не знае на кой свят е. Всеки ден плещи врели-некипели и все друг му е виновен.Миналата година пратил пудела си да се договаря във Варшава ,тази година изкарва друг виновен. Дебелака не помни до обяд , какво е казал сутринта.
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са лешояди! Национални предатели - българоубийци!
130
11
 
14
 
! Отговори
До КУРнелийка преди 7 години
Борисов може да е ястреб, може и да е врабче, но не е проскубана гарГа като теб. Спри се малко, бе , жена. Агресията ти издава неудовлетвореност-дали сексуална или професионална, не знам , но и не искам да знам. Само искам да не то гледам неинтелигентната ти физиономия.
129
6
 
15
 
! Отговори
Часовникар преди 7 години
Ей,усмихнатата,не е лошо да знаеш,че само усмивки,колкото и да са прелъстителни те,лъжи и щедри обещания не вършат никаква работа!А като гледаме как само с това се занимаваш ни се струва,че дните ти са ... преброени докато се увериш,че от теб няама да излезне мини стър-председател,ако ще десет Станишевци да твърдят - ще му се на тоя да яхат комунис ти-социалисти отново народа,ама народа не ви искаа! Айде,чиба!
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Revolution_Децата на пионери и чавдарчета, днес са пайнер-чалгарчета. Предполагам, че това си искал да кажеш.
127
3
 
5
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Някога децата бяха пионери и чавдарчета. Днес, децата са пайнер-чалгарчета.......
126
7
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Нинова,твоя милост *** ли е или пуйка ?! Защото ако не си защо дърдориш все едно и също ?! И ти не ставаш като предшествениците си! Аман от злобни и некадърни хора! Че да ви допуснем да управлявате България ли ?! НИКОГА !!!
125
1
 
7
 
! Отговори
нито герб нито бсп преди 7 години
Нито герб нито БСП ни трябват. И двете крила се доказаха многократно колко струват. Това че Бг загива е тяхна заслуга. Стягайте се да ги изметем от парламента, да останат в опозиция и там да се слеят.
124
10
 
15
 
! Отговори
Непобедима преди 7 години
Тая няма спирачки - дива и проста олигофренка. Такъв ли министър-председател ще има България? Ужас! Корнелийо, вземи та се скрий, че плашиш народа - дори и Герджиков заяви, че "малко е уплашен".
123
6
 
5
 
! Отговори
ComandanteRevolution преди 7 години
Дано партията на Светльо Витков спечели! Да живее Пънк Рокът!!!