Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна

Червената шефка беше номинирана лично от генсека на организацията
Обновена: 3 мар 2017 09:42 | 3 мар 2017 09:40, Камелия Цветанова
201
Корнелия Нинова с нов пост - вицепрезидент на Социнтерна
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Вицетата на организацията са общо 32.

Още по темата

От "Позитано" 20 обявиха, че Нинова е първата българка, която е номинирана за поста. Към момента вицепрезидент на Социалистическия интернационал е и Сергей Станишев. От 2012 г. той заема този пост по право, тъй като е лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

За престижния пост Нинова беше посочена лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии.

Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
18
 
13
 
! Отговори
Захариев преди 7 години
И Боко тиквата скоро ще е с нов пост. Премиер. На централния софийски затвор.
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи питах какъв е плана на Нинова за след изборите ако спечели вие почнахте да ми цъкате миунси :) барем като знаете кажете, аз лично не съм запознат. Дайте малко информация защо тази е толкова различна?
48
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крекачиМи той и Станишев е некав там в ПЕСовете ама не помня да е печелил избори... та ква ти е идеята?
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виц-президентка Кукундрелия! Само отпред и отгоре!
46
20
 
14
 
! Отговори
крекачи преди 7 години
До пишещите глупости само да кажа , защо няма един гербав, един *** номиниран за международна длъжност ......само лаячи!!?????
45
3
 
15
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Бравос!Сига вече сички бедни шъ забогатеят.Шъ потекът реки от мед и масло.Др.Нинова да си жива и здрава!
44
8
 
8
 
! Отговори
naco преди 7 години
ПАК ПОВТАРЯМЕ: ДРУГАРИТЕ Нинова и Борисов са толкова НУЖНИ на България,колкото МРАКА и СУШАТА за всяко живо същество!? Спокойно могат да отиват да "помагат" на други НАРОДИ,ДАЛЕЧ от Родината ни!!!
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да се заяждам, може ли някой да ми каже програмата на Нинова за след изборите? В смисал какви са и реално идеите? Наистина не съм запознат, мерси.
42
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ппИ като изрините мутрата ще цъфнете и вържете. Още ли бленувате "безкрайния" пазар на Русия и хляб по 10 ст?
41
15
 
13
 
! Отговори
пп преди 7 години
Браво.А на 26 март да изринем сикаджийската мутра и шайката му заедно с коалиционните му партньори, завинаги. Да живее свободна България!
40
2
 
6
 
! Отговори
сатана преди 7 години
сигурен съм троловете са финансово уродясали
39
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен последните години честно да ви кажа вече ми стана едно все тая кой ще е на власт, то се видя, че оправия реално няма ама поне цирк да има. А цирка ако спечелят БСП ще влезе в учебниците по история, това гарантирано.
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То голям праз Кукумявка
37
8
 
17
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Едва ли тази куха лейка ще допринесе идеята за свобода, справедливост и солидарност да се осъществява в живота на хората от ЕС. Най-много да започне да *** за премахването на санкциите срещу Русия и да агитира за признаването на Крим за руски.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45Волен още ли ви пълни празните глави с глупости?
35
11
 
17
 
! Отговори
До 35-ха-ха-ха преди 7 години
Е тя братска Русия ни докара до това дередже.Ако не беше тя щяхме да сме нормална европейска държава катоАвстрия,Дания,Белгия ыхоландия.Държави от нашата черга но не градили ,,реалния социализъм.СССР и СИВ направиха експеримент на който като дойде ,,кръчмаря"и тегли сметката видя че е неуспешен.И сега водим тези безмисленни спорове.Само човек не живял в България през80те може да иска недоносчето-социализъм. Ти на колко беше тогава и КАКЪВ беше?
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В интерната за социали хоспитализираха ново попълнение. Изглежда и вика като жена, твърди че е мъж. Твърди че е цоциалистка, изглежда като капиталист. Казва че никога не лъже, ама и сама не си вярва.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В резултат на Първата световна война възниква СССР- първата държава със социалистическа икономика!С цел унищожаването й се организира Втората световна война,в резултат на която възниква частична световна система от страни със социалистическа икономика.С цел унищожаването й се организира Третата - Студената-световна война,в резултат на която всички страни ще са със социалистическа икономика.Елементарно,госпожи Ленчета и Мигленчета,и вие господа "номен" и обикновени клат-ик-урци!
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз горката да ми е толкова противна :/ ама нищо ако спечели ще гледам легендарен цирк.
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ ЕДНА КРАДЛА ИЗПРАЩАМЕ НА МЕЖДУНАРОДНО НИВО ! ДА РАЗБЕРАТ НА ЗАПАД КАКВИ КЛЕПТОМАНИ ИМА В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ САМО БОКОВА, ПОПТОДОРОВА, СТАНИШЕВ СА НИ КРАДЦИТЕ ? ИМАМЕ ГИ МНОГО ,МАЛЪК ИМ БЕШЕ ПАЗАРЪТ В БЪЛГАРИЯ СЕГА ДА НИ ПРОСЛАВЯТ И НА ЗАПАД И ДА ГИ НАУЧИМ КАК СЕ КРАДЕ.....