Поздравления се стичат към "Дондуков" 2 за 3 март

Румен Радев получи честитки от Тръмп, Путин, папа Франциск...
68
Поздравления се стичат към "Дондуков" 2 за 3 март
Снимка: Булфото, архив

По повод Националния празник на България - 3 март, държавни глави, сред които президентите на САЩ, Руската Федерация, Държавата Палестина, Пакистан и кралят на белгийците Филип, изпратиха поздравителни писма до президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
"Заедно с американския народ, отправям най-искрени пожелания към България и българския народ по повод отбелязването на годишнината от Освобождението на страната - Трети март“. Това се казва в писмото на президента на САЩ Доналд Тръмп до държавния глава Румен Радев по повод 139-годишнината от Освобождението на България.

"Съединените американски щати и България споделят общи ценности на сигурност, демокрация и мир. Чрез съвместния ни диалог, ние засилваме връзките помежду си и взаимно си напомняме за общите ни ценности, които са в основата на нашето партньорство. Днес ние отбелязваме националния празник на съюзник в НАТО, активен член на трансатлантическото семейство, и близък приятел“, заявява още президентът на САЩ.

В писмото си до президента Радев президентът Тръмп подчертава, че с всяка изминала година връзките между българския и американския народ укрепват и с нетърпение очаква да работят заедно, за да изградят по-светло бъдеще за своите страни и за света.
 
"Приемете сърдечните ми поздравления по случай Националния празник на Република България - Деня на Освобождението от османското иго. Този празник напомня за славните подвизи на руските воини и българските опълченци, които без да щадят живота си, са се сражавали рамо до рамо за независимостта на България“. Това пише в поздравителното си писмо до президента Радев президентът на Руската Федерация Владимир Путин.

"Сигурен съм, че вековното приятелство на народите на нашите страни, закалено в години на тежки изпитания, ще остане надеждна основа за конструктивно развитие на руско-българските отношения. От цялата си душа Ви желая крепко здраве и успех, а на всички Ваши сънародници - благополучие и процъфтяване“, се казва още в поздравлението от президента Путин.

"Отправям топли поздрави до Ваше Превъзходителство, както и до Вашите сънародници по този щастлив повод - Националния празник на България. За всички българи аз сърдечно изпращам благословията на Всемогъщия Бог“, се казва в посланието на Светия Отец Папа Франциск.
 
Президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас отправя към целия български народ топли и сърдечни благопожелания за стабилност и благоденствие по случай Националния празник на страната ни. Президентът Аббас изразява увереността си, че приятелските отношения, които свързват двете страни и народи ще продължат да се развиват и процъфтяват.
 
"По повод Националния празник на Република България поднасям своите най-сърдечни пожелания за прогрес и просперитет на Вас и целия български народ. Убеден съм, че отношенията между нашите две държави ще продължат да се развиват в положителна насока и занапред. Очаквам заедно да работим за по-нататъшното насърчаване и развитие на двустранните взаимноизгодни отношения“, пише в поздравителното си писмо президентът на Пакистан Мамнун Хюсеин.
 
Кралят на белгийците Филип предава на българския държавен глава Румен Радев своите поздрави за щастие и здраве и изразява надеждата си съществуващите отношения на приятелство и сътрудничество между двете държави да бъдат задълбочени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не дължи на *** абсолютно нищо, а пък на сегашните *** - още по-малко. Днешната сляпа русофилия на българските полезни идьоти се дължи на 45-годишното промиване на мозъци по време на комунистическия режим. След като *** праща 45 000 експедиционен корпус в Македония и над 100 000 в Добруджа, за да крадат български земи, тази държава заслужава само презрение , камшик и бомбардировки. Дано НАТО ги срине и докара до просешка тояга.
45
0
 
1
 
! Отговори
българкас извинение преди 7 години
благодаря ти българино за идиощината ,,,,бабиното
44
1
 
1
 
! Отговори
българкас извинение преди 7 години
може би сибирци но не само исках да подчертая руснаци
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия във войната от 1877 г е спасена от българското опълчение на Шипка. Те са били толкова некадърни, че 80% от загубите във войната са ги дали пред Плевен, където главнокомандващият княз Николай Николаевич, брат на император Александър Втори е загробил към 8 000 души, пращайки ги в три поредни фронтални атаки срещу турските укрепления. Ако не са били опълченците да забавят армията на Сюлейман паша, руските генерали щяха да пишат мемоари в Диарбекир.
42
1
 
6
 
! Отговори
българка преди 7 години
днес е празника на освобождението на България от османското робство ,но кога ще ние празника на освобождението от евроатлантическото ни робство след като сме окупирани от тежките кораби и свръх модерни оръжия и воиска ,нарена умиротворителна НАТОВЩИНА,морето ни бъде НАТОВСКО, ЗЕМЯТА НИ ЩЕ Е НАПОЕНА С НАФТА И ХИМИКАЛИ,С ТЕЗИ УЧЕНИЯ И РАЗХОДКИ ,ВОДАТА ОТРОВЕНА КАКТО В ДРУГИТЕ натовски страни,
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българкаМолдавци няма, има молдовци или молдовани, от Молдова.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българкаТи мало умна ли си?Какви казахи е имало в руската армия през 1878 г?Откъде ви намират такива кръгли идьоти?
39
3
 
2
 
! Отговори
българка преди 7 години
ДА Е ЖИВ ПРАЗНИКА БЪЛГАСКИ,3 МАРТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ РУСКИ НАРОД ,РУСНАЦИ,УКРАИНЦИ,МОЛДАВЦИ, КАЗАХИ,И ДРУГИ НАРЕЧЕНА РУСИЯ , НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ , БЪДЕТЕ ПРИЗНАТЕЛНИ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕАМЕРИКАНИЗИРАНИ ПО СВЕТА
38
0
 
2
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До luckyman3-ти март 1917 г. е денят, в който рузките с вини капитулират пред Германия, Австро-Унгария, Турция и България. След като започват войната, ядат боя и се разпадат.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тези 20 000 загиналиколко са били украинци и финландци?Риторичен въпрос.Сигурно повече, отколкото етнически руснаци?
36
0
 
2
 
! Отговори
Жертви и загуби преди 7 години
руски: 15 567 убити (от тях 11 905 на Балканския фронт, останалите на Кавказкия фронт), 56 652 ранени (от тях 6 824 починали от раните си), 82 636 починали от болестирумънски: 7 618 убити, ранени, починали и изчезнали (1 350 убити)сръбски:718 убити, 1 534 починали от рани и болести, 2 999 раненибългарски: 1 347 души от Българското опълчение, значителни загуби сред цивилното население.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още веднъж - жертвите на руснаците през Руско-турската война 0от 1878 г. са 20 000. А не 200 000, както лъжат русофилите.Цялата им армия е била от 185 000 души.
34
2
 
1
 
! Отговори
Шоп™ преди 7 години
До АнонименРуснаците не са перфектни, ама са ни дали свободата за разлика от другите, които само ни яздят икономически.-----------------Руснаците нищо не са ни дали, аз лично през 1878 г. се "освободих" сам, а тези сегашните поданици на Путин изобщо са ми непознати и дълбоко противни.Не само, че нищо не им дължа, но при удобен случай ще ги трепя без да се замислям. НАТО до Владивосток!
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитираните поздравления по реда на пристигането ли са или по заслуги...
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България извоюва своето право на самоопределение с Априлското възстание, това е безспорен факт, който е потвърден на Цариградската мирна конференция, и всички тия дето пишат за някакво руско освобождение са национални предатели
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на всички БЪЛГАРИ поели най-тежката и дълга битка за свободата на най старата държава в Европа! Ние сме създали държавността, писменоста и сме защитавали християнската ценност.Слава на всички вас изтърпели всички неволи, за да сме днес ние свободни и щастливи!
30
5
 
7
 
! Отговори
ан преди 7 години
как е възможно да сме толкова неблагодарни и още малко ще изкара че нато ни е освободилоцял ден днес говорят за велики дела дух и т н но руските освободители не се споменаватдаже в днешния деноня русофоб от бнт се чуди как да прледстави някаква книга ,в която се говорело за лоши постъпки на руските войницинямам думитози народ си заслужава съдбатанеблагодарността се заплаща рано или късно
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчетата на плевела са налазили темата и цъкат минуси срещу братска Русия. Но българския народ никога няма да търпи подмяна на историята от евро-гейските предатели.
28
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Тръмп ни е поздравил по протокол, както прави и със Зимбабве и Тимбукту. Путин има пълното право и да ни поздрави и да се преклони пред българските и руски воини, които са се били рамо до рамо за освобождението ни.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е това Доброджа ? Смешковци неграмотни пари за тролене вземат