Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ

Предупредиха, че това е директна намеса във вътрешните ни работи
Обновена: 7 мар 2017 21:04 | 7 мар 2017 20:10, Камелия Цветанова
205
Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ
Снимка: МВнР

Реакцията на българската страна след призива на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу пред българските изселници в южната ни съседка да гласуват масово на вота на 26 март при това за ДОСТ не закъсня.

Още по темата
Заради това изказване днес във външно министерство беше извикан турския посланик Сюлейман Гьокче.

Пред него зам.-министърът Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушенията, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията в Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за изборите, в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Турция.

Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията.

Изказванията на Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси.

Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи, е посочил зам.-министърът.

Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
15
 
! Отговори
! преди 7 години
И двете партии (ДПС и ДОСТ) на етническа основа НЯМАТ място в РБългария.ЗА "цвят и Разкош" примамват по някой етнически българин.Но турският етнос ? Не виждам един от него да членува в партия "нормална": имаше един Корман, но явно бе "посъветван" да се ОТДЕЛИ и ВЛЕЕ в турските партии ( за всеки случай!!) А иначе са български граждани, но не съм чул и видял да осъждат ислямските проповедници от Родопите( МУСА) или ИД: мълчание...
122
12
 
29
 
! Отговори
да преди 7 години
партията на Анкара ДОСТ да забрави за Парламентаняма да им минат анадолските номера
121
22
 
8
 
! Отговори
България преди 7 години
Защо изобщо този посланик все още е в България? Докога ще продължаваме така? Ще гласувам за ДПС, само заради тез ибрици. Доган наистина е единственият Патриот в тази държава.
120
2
 
32
 
! Отговори
krasimir.dykov преди 7 години
а оная посланничка Надежда дето взема една шапка мъни къде се е покрила
119
8
 
40
 
! Отговори
месара преди 7 години
задължително да се привика и другаря местан - агент павел , да даде обяснение защо тоя посланник на турция агитира за неговата антибългарска партия ! и между другото местан отдавна трябваше да е в затвора !!!
118
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм съгласен,хора/не само в Турция/които не живеят в България ,да ми определят съдбините на Отечеството .Още повече,че болшинството от емигриралите ,плюеха по държавата и за тях единствения изход бил, терминала на летище София .Нали са се спасили от тази държава,да не се месят .Останалите да живеем в България, ще се управяме ,колкото можем!
117
6
 
11
 
! Отговори
До майорски преди 7 години
"както за българи в чужбина така и за турци в турция ....."Виж така да...но повечето от твоите сънародници искат само от Турция да няма глас...!!! Проблема е в това най-вече!
116
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе ние вотовете в българия преправяме ...та едни гласувания от Турция ли не можем да подправим !!!ДОСТ вън от парламента !!!!Тука всички политически сили в България трябва да се обединят !!!
115
7
 
29
 
! Отговори
майорски преди 7 години
абе докога ще се разрешава на Турция да се меси във вътрешните работи и политическия живот на България ....който няма рагистрация в българия и не е живял поне 5 години в България ...да няма право на глас ...както за българи в чужбина така и за турци в турция .....тея си живеят в турция идва някой ...казва им за кой да гласуат ...дава им по две торби картофи и един Ко..ран и айде гласувайте ....Да се спре турската намеса в България един път за винаги !!!!
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 140 *** и Баща ти,сигурно не са най-добрите,красивите,образованите хора на света,но ти си ги обичаш и за теб са най-добри.Никой не искаме да управяме,дреме ми ,мене за Турция и Кюрдистан.Просто изказах мнение ,и мисля,че това е добре и за турци ,и за кюрди.
113
20
 
12
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Местан в парламента, ДПС аут!
112
4
 
14
 
! Отговори
До 141 преди 7 години
Кюрдистан през крив макарон...Тръгна ли сте да оправяте земите на други, я си погледнете вашите земи! Хубаво ще е на вашите земи образованието и здравеопазването да е безплатно, хубаво ще е хората от вашите земи да не напускат родината си, за това, че няма работа, хубаво ще е във вашите земи заплатите и пенсиите да удовлетворяват хората...Разбираш ме нали?
111
5
 
7
 
! Отговори
До 140 преди 7 години
А знаеш ли, че написаното не е за хора, които не могат да мислят логично!А знаеш ли, че на Бай *** акъла му работи само да пали и разреушава!А знаеш ли, че и да ми я подпалат аз има пак къде да живея!
110
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 139 Кюрди е имало и преди турците да нахлуят в Анадола,и с право искат да имат собствена държава. За Турция ще бъде по добре ,ако се изтегли от поне 70-80хил.кв.км от източен Анадол и който иска да ходи да живее там,даже да настоява Ирак да последва примера им.
109
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Е (131)Знаеш ли че не ти се разбира какво искаш да кажеш?!Знаеш ли че присъщо на другите резани *** си неъемно ***??Знаеш ли че ако някой мине да ти палне къщата в Бг няма да има къде да дойдеш повече?!
108
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България е еднонационална ,има само един държавнотворен етнос Българския ,и другите не трябва да подлагат това под съмнение."Тогава защо подкрепяте и викате, че кюрдите в Турция нямали права, (официално признат етнос) при положение, че има часове на кюрдски, имат партия, има политици в др партии кюрди, има лекари, полицаи, учители, държавни служители кюрди и така много нататък...В Македония има две албански партии...
107
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако си от другата страна ще мислиш, по друг начин, но си от репресираната и потърпевшата и за това не ти харесва Турция примерно, но трябва да не ти харесват управници в България които го допускат това нещо ! Като секса е - длъжен си да пробваш пък ако стане ! Всички вече знаят, че в България всичко минава и за това мачкат и мачкат - толкова е просто ! Всеки мачка слабия, това е закона на природата, никой няма да си каже нямаме интерес към България след като можем да си прокараме интересите !
106
4
 
9
 
! Отговори
До отговор преди 7 години
Кажи къде се води геноцид от където са минали Османската империя, че аз съм чел доста и не намирам подобно нещо? И какво общо имат турците в България с политика на Турция на балканите, че трябва да не се харесват за това турците в България, за третото бих се радвал да го прави България, защото живея тук и бих имал интерес държавата да е силна и да имат респект другите от нея, а да не се чувствам като смотльо както мислят другите за България и хората в нея !
105
2
 
10
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Пък и колега ако си мислеш, че всеки изселник гласува се лъжеш...има много където не си правят труда да отидат, аз също съм имал случаи да не отида...Пък ако си мислите, че и децата на всички изселници гласуват (особено пък тези, които са родени тук) пак се лъжете. Не знам кой ще спечели на изборито, но колега повярвай дано да е за ДОБРО. С надеждата да се пооправи България! Лека нощ.
104
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123 тюрк Да прав си има много етноси в САЩ,Великобритания, Германия,да но повечето от тях се гордеят и чувстват , че са част от американската,британската,германската нации,и чак след това идва етноса им.Тук в България е точно обратното,вярно е и ,че някой българи не могат да приемат друг етнос да е част от Българската нация.България е еднонационална ,има само един държавнотворен етнос Българския ,и другите не трябва да подлагат това под съмнение.