Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ

Предупредиха, че това е директна намеса във вътрешните ни работи
Обновена: 7 мар 2017 21:04 | 7 мар 2017 20:10, Камелия Цветанова
205
Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ
Снимка: МВнР

Реакцията на българската страна след призива на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу пред българските изселници в южната ни съседка да гласуват масово на вота на 26 март при това за ДОСТ не закъсня.

Още по темата
Заради това изказване днес във външно министерство беше извикан турския посланик Сюлейман Гьокче.

Пред него зам.-министърът Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушенията, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията в Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за изборите, в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Турция.

Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията.

Изказванията на Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси.

Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи, е посочил зам.-министърът.

Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей много глупави хора ! Всичко е политика, бедния човечец е използван просто, преди беше ДПС, сега цъфна ДОСТ, просто от Турция ги заплашват от край време, че няма да се пенсионират или ще им вземат гражданството и тем подобни ако не гласуват за дадена партия, мислите ли, че му дреме на човек който е бил на 3 г. като е отишъл в Турция и всичките му роднини и приятели са там какво става в България ? Както тук гласуваш за дадена партия от страх да не си без работа утре и там е така *** !
102
5
 
5
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Колега знаеш ли, че не си продадох къщатата там! Има много такива като мен! Знаеш ли, че ако им скимне като се пенсионират може половината от годината да са там, пък и, че от пенсионерите повечето правят така! А разбра ли защо ти написах тез работи, само не ме питай какво общо има с изборите!Твоите сънародници от ЕС държавите, които идват един път в годината...НЯМА ЛИ ДА ГЛАСУВАТ и те не живеят в България вече.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ"Ако банкянският *** беше на власт това НИКОГА НЯМАШЕ да се случи.ДПС/ДОСТ + ГЕРБ = ВЕЧНА ДРУЖБАЗабравихте ли как Баце пи кафе с МИстаня в Кърджали??Забравихте ли БЕ??????????
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност не държа да бъда харесван, исках да Ви кажа колко широко скроен трябва да си за да не харесваш даден човек само заради името му, аз съм на тези неща но не всички турци са така, нали не очаквате в банката, в мобилния оператор и т.н. като разберат, че си турчин и си показват неприязъността си после тези хора да харесват българите и те след като не са направили нищо на никой а само защото се казват Ахмед или Мустафа да ги третират лошо ! Ето за това и много турци не харесват българите !
99
7
 
5
 
! Отговори
ннн преди 7 години
"Гласувай за Ердоган това само показва колко малко се интерсуваш от Турция"Еми как няма да се интересувам от Турция след като живея тук:-)А за кво се интересува от България...Роден съм там, Работил съм там и все още си плащам осигуровки там, имам роднини и приятели там...Капиш?
98
4
 
6
 
! Отговори
Е преди 7 години
До: До Е"знам, че не ви е приятно но тези хора имат сумати стаж и осигоровки там...и те на времето са работели за България, проста са били принудени да се изселат...А ако питаш мен по добре стана, защото виждаме ситуацията там. НЕ СЕ РАДВАМ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ."За трудовият си стаж, те получават пенсия, като всички останали. Но да се гласува така под строй без право ба избор...и този изборен туризъм като цяло. Не говори добре за тези хора. Няма как да бъдат уважавани за това тук в България.
97
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за ДОСТ. Омръзна ми от руско присъствие.
96
7
 
4
 
! Отговори
До лъки преди 7 години
Всички знаем защо, няма да пиша в детайли ясни неща, времената са били такива и са се случили подобни неща, нима в Римската империя или Византия е било розово ? От държавите където е минала Османската империя защо само е България се говори за робство а в другите НЕ ? Нима в историята от 681 година, освобождението е най-големя повод за гордост на нацията, че всичко преди това не се споменава празнува а само това ! Всичко е политика за *** - ти от кои си ?
95
3
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 7 години
Знаете ли колко пакистанци и индийци има родени в Англия, и колко турци в Германия, ами мексиканци и китайци в САЩ, по вашата логика тези са англичани а не пакистанци и не са турци а са германци, след като аз съм роден в България не съм бил турчин - СТРАХОТНА ИЗДЪРЖАНА ЛОГИКА ! ! !
94
4
 
4
 
! Отговори
До тюрк преди 7 години
Аз като изселник в Турция подкрепям това, което си казъл...:-)
93
3
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Браво на Герджиков и служебното правителство! Само така! Така се отстоява национален интерес! А не като да си пощенски гълъб на Ердоган, и половината ръководство на Герб да ходи на конгрексите му....Браво, Герджиков! Народа е с теб!!!
92
4
 
10
 
! Отговори
Тюрк продължение преди 7 години
Но я ми кажете защо всеки втори българин ме гледа лошо и не ме харесва за неща които са се случили преди повече от век след като аз нямам нищо общо с това ? ? ? Защото сте ограничени комплексари или има друга причина ? ? ? Вие си мразите съседите, братята, сестрите ако са по-успели от вас, злобен народ сте, това е истината - за това сме на това дередже, колкото до това колко сме турци, може да съм роден и на луната но съм такъв какъвто се приемам аз, а не държавните граници са ми слагат етикет.
91
4
 
6
 
! Отговори
Е преди 7 години
До ТюркДобре казано! Показваш, че и сред вас има хора, които мислят! И така трябва да бъде. Дано сте повече!
90
1
 
3
 
! Отговори
До Е преди 7 години
Колега едвали им дават пакет боб точно пък на тях...Не съм се качвал на тез автобуси и не знам с какво ги обеждават :-) знам, че не ви е приятно но тези хора имат сумати стаж и осигоровки там...и те на времето са работели за България, проста са били принудени да се изселат...А ако питаш мен по добре стана, защото виждаме ситуацията там. НЕ СЕ РАДВАМ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ.
89
4
 
10
 
! Отговори
Тюрк преди 7 години
Направих си труда да прочета всички коментари (глупости) и нека ви светна, че сте доста заблудени или пишете колкото да не заспите ! Нито аз нито мои познати турци (не са никак малко) ни дреме за Турция камо ли да се месим като предатели към суверена на България, дори нямам турско гражданство, не ми и трябва защото съм роден тук и тук живея и ме интересува единствено в България какво се случва, не съм роден и по-време на процеса на изселване и не се сърдя на никой - било е политика...
88
0
 
3
 
! Отговори
До Пешо преди 7 години
Колега от одавна се научих ДА НЕ ПРАВЯ ИЗВОДИ ОТ ЕДИН ИЗТОЧНИК! Това е една от най-големите грешки, който някои допускат...само нисшите намират се кусури и ползват цинизми, вместо с две свестни изречения да обсъдат обстоятелството...Не сме длъжни да сме на едно мнение...Всеки си защитава тезата...Надявам се и твоето положение да е добре.
87
3
 
8
 
! Отговори
Е преди 7 години
До До luckyman:Ако е така е добре, защото си запазил правото си на избор. Но дали е така и с тези орди, които се гласят да качат на автобусите за България, за да гласуват под строй срещу един пакет боб?
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо не мога да повярвам ,България да протестира пред Турция за нещо!От къде набраха смелост, да им се чуди човек?
85
3
 
2
 
! Отговори
ннн преди 7 години
До До я па тояГласувай за Ердоган това само показва колко малко се интерсуваш от Турция
84
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто от любопитство, искам да видя какви ще са резултатите на ДПС и ДОСТ, иначе определено и двете партии трябва да бъдат забранени. Те са етнически, религиозни и противоконституционни.