Предизборна сергия с леви пазарлъци – пенсии, заплати, образование...

Обещанията на партиите са като програма на ООН за Хаити
13 мар 2017 16:00,
69

Всички партии дават предизборни леви обещания, всички се занимават със социални грижи. Това коментира пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Арман Бабикян.

"Предизборната сергия с обещанията изглежда изключително лява. Тук имам предвид и ГЕРБ, и БСП, и Патриотичния фронт. Всички се занимават със социални грижи, увеличаване на пенсиите, заплатите. Има и топла любов към образованието, културата и медицината. Програмите им са като програма на ООН за възстановяване на Хаити. За икономика се говори пътьом - "чрез икономика ще ви увеличим заплатите", каза той.

Според Нено Димов от Институтa за дясна политика една от двете големи политически сили ще спечели с малко изборите и ще избърза да направи кабинет.

"Една от двете големи партии ще има с два гласа повече. Едната от двете може да избърза и да се опита да направи правителство, но според мен БСП е в доста сериозна изолация. Практически може само с ДПС да се коалира, а като че ли не го желае", заяви Димов.

Бабикян и Димов коментираха пред Bulgaria ON AIR и декласираните роми и идващото ново политическо време.

"Никой не говори за тези 700 хил. декласирани роми. Това е тема, която явно се избягва в българската политика. А това е начин България да стане по-богата - нещо от перото разходи ще влезе в перото приходи, ако поне 300 хил. роми се социализират", каза Бабикян.

От своя страна Димов заключи, че настройването към новото политическо време е ключово за оцеляването на партиите.

"За мен основният проблем е това, че те все още живеят в едно отминало политическо време. Само тези партии, които успеят да се настроят към идващото ново време, ще оцелеят", каза Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
52
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ ОСТАНАЛ В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ДА ВЯРВА ВСЕ ОЩЕ НА ОБЕЩАНИЯТА (ЛЪЖИТЕ) НА ВСИЧКИТЕ ПАРТИИ ... ???АЗ НЕ ИМ ВЯРВАМ, А ВИЕ ???
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой вярва на програмите на ГЕРБ, БСП и патриотите, значи не е наред в главата.Това може да го обещае абсолютно всеки и вероятността да се случи ще е същата - 0%.
12
7
 
47
 
! Отговори
дядо Пенс преди 7 години
Леви...Десни...Мангизи няма да има -Боко ги окраде !
11
6
 
42
 
! Отговори
Радой Ралин 2.част преди 7 години
Зарад тебе ходим голи-боси!Дружбата ни беше свята, чиста.Ние всички хранехме танкиста.А пък ти ни пазеше със танкаи ни взе последната луканкаПазеше и немците, и чехите.Ние тук възпявахме успехите.С паметник стърчиш ни на главатаи скверниш небето и земята.Радой Ралин.
10
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако 5 пъти излъжеш едно стадо овце че ги водиш на хубава паша от зелена тревица на шестия няма да тръгнат след теб а нашият народ можеш да си го лъжеш до безсъзнание и той пак вярва.Пясъка по плажа свършва но балъците никога !
9
7
 
42
 
! Отговори
Радой Ралин преди 7 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиросиЗарад тебе ходим голи-б
8
0
 
37
 
! Отговори
Брацигов преди 7 години
Сутринта гледах дебата между Лечева и Цвъко, бях отвратен и от двамата, но Цвъко беше явно по-***.
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1500 лева заплата и 300 лева пенсия са малко при тази скъпотия. По- добре е 1500 евро и 300 евро.
6
10
 
48
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Народ, който не се учи от грешките си - си заслужава мизерията!Изберете пак червената мафия - и този път - ако 6 месеца след това гъкнете - ще ви се подигравам докато ви текне кръв ...от...носа!
5
8
 
46
 
! Отговори
агент преди 7 години
Да питам само има ли още луди където ще гласуват за бедноста си наречена Герб
4
1
 
38
 
! Отговори
ДО преди 7 години
Коментарите на номер 4 и 6 ,бяха абсолютно същите, 1 към 1 и преди няколко дена. Напънете се, измислете нещо ново !
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези "обещания" са изтърканата плоча, на която отдавна никой не вярва и която се пробутва за пред камерите като циркова пиеса. Реалните обещания са за постове, за далаверки, за парици и тем подобни и се правят под масата предварително в някоя тъмна стая. После пак се обличат и гримират и пак пред камерите. С това се изчерпва скромния живот на бг политика :). Някои по-креативни политици, като Волен например, си го разнообразяват с бой и дандания, а пък Бойко цъка футбол и тенис.
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долу платени, статията неотлъчно и тя. Десните пазарлъци? Нещо за тях? Полицай У всяко село, пипане по *** с папска ръчица, лафче с путинчо... и още и още... Срамота е това!
1
4
 
39
 
! Отговори
Палачинков преди 7 години
Ах вие мои, партии любими, аз съм с таз, която е на власт.