Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов

Лидерът на ГЕРБ: Ако мога да влияя на премиера, бих спрял чистката
Обновена: 14 мар 2017 18:36 | 14 мар 2017 18:36, Красимир Ангелов
100
Борисов отрече да има пръст в отстраняването на Гарелов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в своя профил в социалната мрежа Facebook решението на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани Иван Гарелов като свой медиен съветник. Бившият премиер бе категоричен, че той не е оказвал натиск на Герджиков за решението.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов в социалната мрежа.

"С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата", завършва мнението на лидера на ГЕРБ.

Както Dnes,bg съобщи, служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник по-рано днес. Причината е, че журналистът е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Гарелов съобщи по-рано, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер. "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ха-ха-хаСпоко пич... - виж анкетата на днес бг с анкетирани 16 хиляди... - 31 на 24 процента - и то в този комунистически сайт, което само по себе си означава, че гласовете за ГЕРБ са повече от 35 процента...
58
3
 
5
 
! Отговори
До 56-ха-ха-ха преди 7 години
Никой от нищо не се опиянява малчо. Когато човек е живял доста по дълго от такива умници като теб може да отсее зърното от плявата. Да идеални няма но хората на зряла възраст гледат и преценяват много неща.А вие невръстните ,за които един 50 годишен човек е дъртак имате днешната слободия за даденост. Ако има едни ,,здрави социалистически порядки" всичките дървени философи ще сте в мазето на Московска 5.А от там трудно излизаха,а по-устатите никога.
57
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Йончева е права... - наистина не е получавала пари от БНТ за интервюта... - милионите са идвали по линия на ДС и разузнаването... - един вид изпълнявала е мисия /засекретена/... - а Гарелов я защитава без да знае... - всъщност той може би знае, но се опитва да ни заблуди...
56
3
 
19
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Гарелов си измисля. Тиквата не може да пише ,камо ли да праща СМС.Сигурно дебелата Лиляна го е написала.Нали двамата обикалят като гламави по села и паланки и търсят наивници да гласуват за Гроб.Скоро гробарите ще минат в нелегалност.
55
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ха-ха-ха35 процента от нормалните българи... - хора с висше образование, хората от големите градове, младите хора... - понял...
54
1
 
5
 
! Отговори
ДО 53 преди 7 години
Този дебат не е за малки деца.Учи за матурата ,а после питай стари и патили хора.Живота в България не започва през2009 ,когато си проговорил за първи път.
53
3
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Че кой му вярва още на тиквения генерал? Този дъртак вече плещи само глупости и откровени лъжи. А ,сетих се. СТРАНДЖАТА е последния и единствен тъпоумник ,който се опиянява от всяка дума на банкянския.
52
14
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Гарелов лъже, като дрът циг***нин...
51
5
 
7
 
! Отговори
До 50- Баба Буна преди 7 години
Бабо Буно на колко си годинки? Май си непълнолетна след като това е според теб първия премиер който нанася загуби.Ти къде беше по време на мораториума на Луканов и на тоталния фалит на държавата при Виденов .Или си била малка тогава.Питай мама и тате как са чакали с купоните в 5 сутринта да те уредят с млекце.Ех вие пубери разлигавени .
50
4
 
16
 
! Отговори
срамота преди 7 години
А кой направи чистката в последните 8 години? цВЪКИ. Всички областни управи са пълни с партийните секретари на Гроб.Всички агенции,общини ,Обл.управления на МВР и държавни фирми се управляват от некадърните гробари.Последни бяха превзети Съда и Прокуратурата.Затова няма осъден нито един гробар ,въпреки стотиците престъпления извършени от тях.
49
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Гарелов лъже...
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и все пак
47
3
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
В СВЕТА ОТ КРАЙ ВРЕМЕ СЕ ВОДЯТ ВОЙНИ ЗА ГАЗ,ПЕТРОЛ Е АЛ.ТОК,А ТИ СКЪПИ МИ ББ ГИ ОТРЕЧЕ НА БЪЛГАРСКА ПОЧВА ЧРЕЗ,БУРГАС,БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК.,ТЪЙ ЧЕ ТИ СИ ПЪРВИЯ ПРЕМИЕР КОЙТО НАНАСЯ САМО ЗАГУБИ НА СТРАНАТА,ТЕГЛИ КРЕДИТИ И НИЩО ФИНАНСОВО В ПОЛЗА РОДИНО,ТАКА СВИЙ СИ ЖЕЛАНИЯТА И СИ ХОДИ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО.,КАТО ГАРЕЛОВ,ВИЕ СТЕ ЕДНА ПАРТИЯ ,ДС
46
6
 
10
 
! Отговори
Бивш преди 7 години
Гарелов беше шеф на агентурата на ДС във телевизията/БНТ/.Най висшето ченге.Подчинени му бяха Кеворк,Хачо,Томма Томов,Гранитски ,сашо авджиев и т.н.Така че той си беше висш милиционерски кадър,а Елена също беше под крилцето му. Крушката деца си има опашка.Питайте,проверявайте ,разсъждавайте и тогава кажете,,тежката си дума" Защото има хора които са били съвременници и колеги на тези люде....По-кротко с многознайството,явно сте лесни за обработка.
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената тролиада яко се е развихрила в защита на мерзавеца Гарелов. Кака *** яко се е бръкнала.
44
9
 
5
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
Да бе, пратил смс! Този съвсем ни взе за канарчета! Да не би и хабер с пощенски гълъб да е пратил?
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли юнаци,Бойко е стрелял по папата,той накара Виденов да фалира държавата и участва в атентата с/у кулите бизнаци. И за международното положение е виновен. Ами вие всичките като сте били в СИК ,защо издавате такива ,,тайни"Вие в детското звено на СИК ли бяхте. И всичко което чуете е,,чиста монета",за брат му също.
42
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Нищо тикво скоро идват избори! Гарелов е публична личност и има своите симпатизанти!
41
8
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО БИ ПОВЯРВАЛ НА БОКИЧА! ПРОСТАШКО Е ДА СИ ГЕРБАДЖИЯ!!!
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко пренасяше каптагон за Турция. Маджо поръчваше на Борисов да сплашва хора. Казва подсъдимият Костов.