Външно извика на разговор посланик Нейнски от Турция

Консултациите вероятно са свързани с предизборната агитация
Обновена: 16 мар 2017 15:02 | 16 мар 2017 14:58, Веселина Йорданова
51
Външно извика на разговор посланик Нейнски от Турция
Снимка: Facebook

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски е повикана днес за консултации в Министерството на външните работи.

Това обявиха от МВнР в съобщение на сайта си.

Още по темата

Повече информация не е дадена, но вероятно посланик Нейнски е повикана в София заради напрежението, което възникна след опитите на турски политици да агитират български изселници предизборно в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ.

Преди седмица по тази причина в МВнР беше извикан турският посланик Сюлейман Гьокче.

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че има напрежение със съседката ни и изрази надежда да не се стига до крайности - скъсване на дипломатическите отношения между София и Анкара.

Вчера вицепремиерът, който отговаря за организацията и провеждането на вота Стефан Янев, каза, че разговорът е бил в рамките на добрия дипломатически тон, а от турска страна уверили, че ще бъдат спазени условията за нормално протичане на изборите.

Турция бе посочена сред страните, в които се очакват опашки в изборните секции от желаещи да пуснат бюлетина. Традиционно от там за гласуване у нас пристигат автобуси с изселници, което пък предизвиква задръствания по ГКПП-тата със съседката ни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ТурцияНадежда Нейнски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nadejda koga schte se vraychra v bg v turzia trabva silen profi poslanik ne jena
25
1
 
0
 
! Отговори
Възможно е преди 7 години
да обяват Гьокче за персона нон-грата и за да не може Турция да реагира по същия начин, Нейнски просто да е тук, но....
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой си мисли,че имаме посланик в Турция жестоко се лъже ,к.у.ч.к.а.т.а. Нейнски със всичко друго се занимава в Турция ,но не и да защитава интересите на България.
23
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 23: В българският парламент няма да влезе! Можеш да си сигурен ;)
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Васи и държавата!Щом тая кокона е посланник в Турция!! :-)
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция всичко става с насилие. На турците, които искат да гласуват за друг им се казва, че ако го направят губят гражданство. Турски бизнесмени с бългатски произход ги задължават да агитират за Дост в противен случай са заплашени да им се отнеме бизнеса. Турски министър ги призовава да Гласуват за Дост, турски посланик тук обикаля и агитира. Всичко това е в разрез с всякакви международни норми. А турски првемиер държи речи, че не Турция, а Евтопа била фашистка.
20
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи когато години наред турските политици казваха на изселниците да гласуват за ДПС, нямаше никакъв проблем. Ама когато хидроинженера реши да си свали картите и всички разбраха, че не е никаква турска партия, а чисто руска, направена само да лъже турското население, за са вливат гласовете им в комунистически и руско платени партии като БСП, вече проблем има? Що така бе, Герджиков, руска подлогo предателски? И теб те купиха путлерасите значи
19
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ден като изгоним Борисов от България/ дай боже/ може да отиде да си живее в Турция. Ердоган ще ги сочи с пръст заедно с Местан и ще вика - Ето това са ми най-верните поданици.
18
1
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Президентът Радев трябваше да направи като Тръмп да отзове всички посланици и им поиска оставките.
17
2
 
5
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Не уточних ! Мога да ликвидирам предатели ,но не мога да ръководя /каквото и да било/! 32 г. го правих ! Една БАБА клела ЕДИН : " И ДА ТЕ НАКАЖЕ ГОСПОД -ЗА ХОРА ДА ОТГОВАРЯШ" !!!
16
2
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А аз си помислих,че вече я отзовават и на нейно място ще пратят друг посланик...
15
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ ще влезе в парламента.
14
2
 
22
 
! Отговори
ойларипи преди 7 години
само разваляте рахата на жената.най-добре я пратете в Казахстан преди да напече либийска жега, че сумати пари ще ни струва пак
13
6
 
33
 
! Отговори
истината преди 7 години
Тази НАДА ги забърка л,,,,та в Либия с мед. сестрите. Сега я викат за консултации ДАНО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ с празните и приказки защото пак ще застраши националната ни сигурност....
12
2
 
11
 
! Отговори
aman zaman преди 7 години
Zashto i razvalqte rahatut? Jenata ima da organizira balove, pri emi, zanimava se aktivno s shoppingi i tripsove.Ne q tormozete s politika i izbori.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я , имали сме посланик в Турция!
10
4
 
28
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Докога ,изсраните от "черното ване " *** ще имат значение за България ?!?! Кой изпрати тази *** дрисл .да ни представя при /многочастично/ сунитската държава!!! Безкрайно *** трябва да си за да изпратиш ЖЕНА посланник в държавата ТЮРКИШИЯ или си- ПОДЛО ПРОДАЖНО Г.... ИЗСРАНО ОТ МАЙКА СИ !!! В България грябва да има АГЕНЦИЯ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ !
9
3
 
29
 
! Отговори
доцент преди 7 години
Надка не знае турски и по цял ден обикаляла по магазините и фризьорски салони на Анкара---да се озове веднага!
8
3
 
29
 
! Отговори
??????? преди 7 години
ВЪРНЕТЕ Я ТАЗИ ЖЕНА НЯМА РАБОТА ТАМ ДО ИЗБОРИТЕ НЕ И ВЯРВАМЕ - ЗАЩО АГИТАЦИЯТА ЗА БОРИСОВ СТОИ НЕПРЕКЪСНАТО НА САЙТА ????????? НЯМА ЛИ ДРУГИ ПАРТИИ САМО ГЕРБ ЛИ Е ЗА- ДНЕС БГ- ЗА ВАС ЯВНО Е САМО БОРИСОВ ИЛИ СИ Е ПЛАТИЛ??
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затваряне на границата с Турция! Какво клепате с уши и мигате на парцали, това си и заплаха за националната сигурност, как така автобуси масово ще извозват за изборите?!? Има ли такъв прецедент в друга държава и такъв изборен туризъм?!? Какви са тия глупости на търкалета?!? На 26ти ще ви изметем!!!