Герджиков: Взимаме мерки Турция да не се меси!

"Има някакви опити за неща, които на нас не ни харесват"
17 мар 2017 11:30, Златко Желев
41

Снмка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че се взимат мерки Турция да не се меси в предстоящите идната неделя у нас избори.

"Има някакви опити за неща, които на нас не ни харесват, но тези неща се изчистват. Ние вземаме мерки", каза той, но отказа подробности за това как властите се противопоставят на външно влияние.

Премиерът не каза и откога правителството и службите имат информация за такъв интерес от страна на южната ни съседка.

Още по темата

"В годините на демокрация по един или по друг начин опити за намеса винаги е имало и сегашният случай не прави изключение", допълни той.

Герджиков добави, че турският посланик в София Сюлейман Гьокче е бил извикан в българското Министерство на външните работи, където е воден разговор с него.

Премиерът коментира, че няма причина да бъде преразглеждано написаното в изборния закон по отношение на броя на секциите в чужбина.

По повод това, че турски кмет агитира да се гласува за една партия в България, както и да се въведе турският език в страната ни, той посочи, че щом има такива неща, се взимат мерки, това нещо да не продължава.

Огнян Герджиков бе на церемония в СУ "Св. Климент Охридски" по повод 10-годишнина от създаването на административните съдилища у нас.

На церемонията присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на Конституционния съд Борис Велчев, членове на ВСС, както и административни съдии и прокурори.

"Ако в други области на правото сме получавали критики на ЕК, по отношение на административното правораздаване няма такава. Въпреки това може да се помисли за усъвършенстване на АПК", коментира в словото си Герджиков.

В изпратено приветствие - президентът Румен Радев заявява, че създаването на административните съдилища е една от най-големите реформи у нас.

"Ролята им е ключова за демократичната държава, посочва държавният глава и допълва, че реформата не е приключила и поставя нови предизвикателства, сред които е електронното правосъдие", допълва държавният глава.


41
Още от
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Пинко преди 10 месеца
Чакайте сега малко,нещо не разбирам.Преди година когато свалиха руския самолет всички и цяло Европа,включително и ние,и тоя дето ми пише за разни 5-ти колони бяхте зад Турция.Колко декларации се изчетоха в тяхна подкрепа включително и от Холандия.Сега какво стана?!?!?!?Какво се промени.Или господаря натисна копчето на тамагочито и то обърна приказката.......
24
0
 
4
 
! Отговори
crazy преди 10 месеца
До Географик
да се забранят дост и дпс..
23
0
 
6
 
! Отговори
Оруел преди 10 месеца
Радев да се стяг и да отменя постановление 208 да не се прави на луд и да вземе отношение по повод агресиванта политика на Турция, не само да се селфи с натовски генерали!
22
3
 
9
 
! Отговори
Географик преди 10 месеца
Те мерките са известни - 259 км.сухопътна граница с Турция. Въпросът е въобще да не се допускат с автобуси и шалвари да гласуват у нас и да ни определят бъдещето.
Да се премахне двойното гражданство!
21
2
 
15
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Блокиране на границата на 25 и 26 е единственото решение!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Големи успехи в съдебната система са че КТБ беше фалирана от БНБ и до днес административният съд не наказа Искров и другите подуправители.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да ги няма тези нерви за в бъдеще,след изборите нова конституция и повече да няма възможност България да дава възможност за двойно гражданство...или си българин или не.И проблема ще изчезне.
18
1
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 10 месеца
Иска ти се но няма да стане товa! Много се иска на уродливите турци, които никой никъде не иска и харесва, дзурлести и тъпи, грозни и отблъскващи, България да е отново в Османска империя. Такава никога няма да има отново! Ще изтребим колкото трябва ако посегнат на България, милост смръдльовци няма да има! Вие слушате откачения Ердоган, вярвате ли
Му?Ще умрете ли за него?Сега има ракети с много глави и само добрината на Путин спаси Турция. И какво, ще се биете срещу цял свят?Му-ха-ха! Миризливци!
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
BULGARIA 6TE BADE 4AST OT KALIFATA RANO ILI KASNO-PRIMIRETE SE S TOVA !
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо го трапосаха професора за премиер стана ясно, по-голям мухъл не можаха да намерят. Толкова се е оакал дедката, толкова го е шубе да скръцне със зъби на Резньовците, че чак му трепери гласчето. Ние сме член на НАТО. Една среща с военните министри за разполагане на 10 ракетни обстановки със среден радиус на действие и ОК.Ако се помоткват, а те точно това правят защото не им пука за нас,Русия е все по-могъща, с нея се сключва договор за ненападение.Путин няма да откаже. Хайде, старче, смелост!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гирджика е взел мерки - ще направи на ердоганя един ибрик и ще се моли да му хареса.
14
1
 
3
 
! Отговори
ДА преди 10 месеца
До Анонимен
Гледайки с какви йероглифи пишеш на кирилица-явно си от "двойните" българи!И какви пари внасяте в държавата?!Коя държава-тази ,дето я нама ли!?Не може от 1000 км да се дава акъл-как да се живее в тази страна!Щом искаш да си патриот и да си българин-живей тук и гласувай тук!!
13
2
 
26
 
! Отговори
ДА преди 10 месеца
И какви са мерките!?Смех!Премахнете двойното гражданство-това са мерките!!Или са българи или не са!Не може когато ти изнася да си българин,а друг път турчин или американец!Толкова е просто,ама няма кой да го направи!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си подаваш неyмития ГЪZZ,мерки ли са бе Герджикоff?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва обаче първо да се консултираш с началника - Бочко :)
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Махай двойното гражданство!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кфи мерки бе герджиков?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какви мерки сте вземали че нещо не ми е ясно.Всичко което беше създадено да възпира Турция беше унищожено.А и опастноста която която е надвиснала над България е реална.И ако бяхме държава нямаше да вземаме мерки от днес за утре в последния момент, а щяхме да сме подготвени.Сега трябва да се молим новия султан да бъде благосклонен с нас.
7
7
 
17
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 10 месеца
АКО ПРАВИТЕ ОПИТ ЗА НАПЛИВА ОТ ТУРЦИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕТО...... ТРЯБВА ИЗЦЯЛО ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦАТА НИ, НИКАКВИ ТУРЦИ ДА НЕ ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ДА ГЛАСУВАТ В ТУРЦИЯ,,, ИЛИ ЩЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, И Т,Н...... ИЛИ СИ ОСТАВАТ В ТУРЦИЯ. С ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО....
6
2
 
21
 
! Отговори
risk assessor. преди 10 месеца
Какви мерки може да са?
Секциите в Турция са напълно неконтролируеми от българската държава, освен тези в консулствата. как става гласуването в тях е тъмна Индия!

Може обаче да не бъдат допускани автобуси от Турция, така че да не се позволи гласуване един път в Турция и втори път в България.