Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия

България плаща висока цена за тях, заяви лидерът на БСП
17 мар 2017 19:30, Елка Василева
189
Нинова пред Ройтерс: Твърдо "за" ЕС, но срещу санкциите за Русия
Корнелия Нинова. Снимка: Reuters

Санкциите на ЕС срещу Русия вредят на България, която трябва да подобри отношенията си с Москва и да защитава интересите си в 28-членния съюз, заявява в интервю за Ройтерс лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите на Нинова искат по-голяма роля на държавата в икономиката, както и по-тесни връзки с Москва, за разлика от платформата на ГЕРБ за задълбочаване на отношенията с Брюксел и продължаване на политика на пазарна икономика, отбелязва Ройтерс.

"БСП е против удължаването на санкциите срещу Русия, защото те вредят на българския национален интерес - българската икономика, земеделие, туризъм. Понасяме загуби от тези санкции", заявява Нинова.

"Ние сме твърдо "за" европейското членство и бъдеще на България. Очакваме обаче същото към България. Не приемаме двойни стандарти, Европа на две скорости и различно отношение", казва лидерът на БСП.

Партията на Нинова планира да създаде държавен фонд от 500 милиона лева за поощряване на индустрията и повишаване на доходите в най-бедната страна от ЕС.

БСП обещава да увеличи пенсиите средно с по 20-30 процента. Тези планове ще се финансират от икономически растеж и, по думите на Нинова, "драстична борба срещу паралелната държава", която според нея лишава данъкоплатците от около 10 милиарда лева годишно, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
18
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Дори името на БСП е лъжа. Тя не е българска, а руска, защото защитава руските, а не българските интереси. Не е социалистическа защото защитава интересите на едрия капитал и в ръководството и има повече милионери, от колкото във всички други партии. И не е партия а пресръпен синдикат за ограбване на България и българския народ.
88
3
 
4
 
! Отговори
Referendum.bg преди 7 години
Koia e Ninova da reshava sadbata na 7 miliona bulgari?!Bg narod suveren ste kaje sam na referendum iska li eu i 230 euro bulgarski zaplati!Tozi teroristichen bg politicheski partien karnaval svarshva.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маце, с тези думи за "твърдо "за".....много от народа ще изгубиш на изборите! Имахме една такава "йест"-ка и докъде се докара.......???? Не се правете на по-светци от папата, на 90% от народа му е ясно, че никаква еуропка вече няма да има! Всичко беше една ЛЪЖА И ИЗМАМА! еуропейците НИКОГА НЕ СА НИ СМЯТАЛИ И НЯМА ДА НИ СМЯТАТ ЗА РАВНИ! ТОВА им е трагедията и от това ще бъде краят им!!!!
86
3
 
8
 
! Отговори
РККА преди 7 години
мЪлчи ***, мЪлчи... доде ти е останал некъв рейтинг,костова партенко...
85
2
 
15
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
До Анонимен 93Излез от филма, де.бил. Преди 10 години трудно можеше човек да помисли да работи в България. Сега всеки с реална професия и квалификация спокойно си взема четирицифрена заплата. Само при мен ли повечето ми познати и близки си живеят много добре единствено със съвестен труд и желание? А, да не забравя, че вместо да реват, да се оплакват и да чакат на готово предпочитат да работят. Румъния ни води с 1-2% ръст ан икономиката за твое сведение.
84
1
 
1
 
! Отговори
Не-червен преди 7 години
До помнещРимската империя, на Апенинския полуостров, е едно. Съвсем друго са земите, завладени от нея в останалата част на Западна Европа по онова време.
83
4
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 7 години
Мизерия няма, аз пари имам, работя, озкарвам, а ти си бездарник и с бедняк, яж трохите! ГЕРБ!
82
3
 
12
 
! Отговори
свирки преди 7 години
твърдо за рублата и отзоваване на синковеца ти от САЩ в масква
81
2
 
8
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
Сладки приказки. Остава да си оправите редиците от купища олигарси, шуро-баджанаци и политически гении като ламбо и под 50% гласове няма да паднете. Ама сега това е въздух под налягане.
80
2
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 7 години
С други думи, ти казваш:Който крал -крал, през 2020 г. гювечът свършва!Е, как тогава Корна и компания да не се хвърлят на възможноста да награбят властта?Ще се хвърлят, ами, като маче на джигер!
79
1
 
3
 
! Отговори
До Запознат преди 7 години
Аз точно за това загатнах леко за Жан Виденов. Просто няма място да се напише.
78
3
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Анонимен 36: "Когато българите са имали държава, култура и златни съкровища Западна Европа е имало разни *** и племена дето са се завирали по разни дупки и пещери."Ти май не си в ред. Нещо за науката история чувал ли си? Ако беше писал следното:"Когато българите са имали държава, култура и златни съкровища Русия е имало разни *** и племена дето са се завирали по разни дупки и пещери.ТОВА ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА!Най малкото за Римската Империя чувал ли си?Неграмотни червени.
77
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ е партията на Ердоган а ДОСТ са само помагачи.
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака Корна нещо шикалкави.Съветници по дрес-код нямат ли в БСП?На тази от снимката дънки не са й стояли добре и в младежките й години.Той и бат Серго, дето ни го натресоха за премиер без да е имал и ден трудов стаж, се качи на мотоциклет, но това не го направи рокер. Нито му промени странните нагласи.
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да напомня. През 2020 година евросредствата спират и до тогава кой какво направил и как се е развил направил. Гербавите *** се гласят за още един мандат колкото до тогава да откраднат и останалите пари и след това ще си съберат багажа и ще кажат виждате ли ги лошите . Не беха като нас така добре да усвояват парите на хората.
74
0
 
4
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Нали на референдума гласувахме за мажоритарният избор. Сега имаме възможност да го направим. Просто гласувайте за този който искате. Стига с тези спорове коя партия е по-добра иначе референдума е безполезен. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛИЧНОСТИ, А НЕ ПАРТИИ.
73
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСПпрез последния ден от управлението си набутаха държавната хазна с 1 млн, повтарям, само за 1 ден!БСП е най-крадливата и антибългарска партия в Бг!! Закривай!
72
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имате лист за писане няма да можете да напишете две изречения против Нинова , а за престъпленията на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ ,томове няма да стигнат . Пишете за направените идиотизмите от Б.Б., лъжите и манипулациите на този******************,*************,**********,!!!!!!!!!
71
9
 
8
 
! Отговори
dylg преди 7 години
ако не ви боли гърба като се връщате от работа това е временноскоро ще ви заболи заради дълга стоварен от ГЕРБ върху васще работите и спечелените Ви пари ще бъдат прибирани от държавата,за да връщаме прахосаните пари от ГЕРБ
70
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ освен огромен дълг друго не направиха. Ама имало евросредства ! Е да като вкарваш по 1 милиард на година такса радвай се на помощи.