Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!

Те мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ, пише изданието
Обновена: 22 мар 2017 16:19 | 22 мар 2017 12:25, Елка Василева
135
Турска медия: Управляващите ни си пъхат носа в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ.

В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Авторът обвинява в двуличие управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция и оприличава действията им по отношение на предстоящите в България избори с тези за референдума в южната ни съседка през април за въвеждане на президентска система на управление.

Още по темата

"Да, вярно е, че с остарелия си мироглед правителството на ПСР си пъха носа в изборите в България, меси се", пише Ода ТВ.

Сайтът отбелязва, че на Движението за права и свободи (ДПС) са били наложени ограничения в Турция по отношение на предизборните му дейности там, като същевременно ПСР "мобилизира всякакви възможности за своята марионетка партия ДОСТ".

"Точно както (ПСР) постъпва и към лагера на противниците (на конституционната реформа, бел.ред.) в референдума на 16 април. Без да се срамуват обаче, те искат от Европа демокрация за тях самите! Това е лицемерие!", отбелязва още авторът.

Според материала е "явно, че се прави опит да се манипулира турската общност, живееща в България, посредством религията", пише БТА.

"Когато на главата ни има стотици проблеми, когато няма и една съседна страна, с която да сме в добри отношения, защо някой се занимава с тези работи?", пита авторът.

Според анализа "основната причина за създалото се напрежение с България е религиозно ориентираната политика на ПСР за България".

За Лютви Местан се посочва, че като лидер на ДПС е действал като марионетка на ПСР и подизпълнител в България на религиозно ориентираните политики на управляващата в Турция партия.

"Зад политиките на ПСР към турците, живеещи в България", стоят "политическа ислямска" идеология и "неоосмански" копнеж. Тази политика е ирационална и не е съвременна и приложима", пише още в материала.

"Днешните проблеми по никакъв начин не могат да бъдат разрешени с институциите, манталитета и идентичността на миналото. Проблемите обаче ще се увеличат! По тази причина да се вярва, че с този начин на мислене правителството на ПСР ще донесе мир, благоденствие и спокойствие на страната ни, наистина би било наивност", заключава авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: БългарияизбориТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
15
 
4
 
! Отговори
TURK преди 7 години
A V BG POLITICITE SAMO SE VAZPOLZVAT I PREUVELI4AVAT NE5TATA SAMO I SAMO DA PE4ELQT GLASA NA NQKOY PI6MAN PATRIOT...V BALGARIQ E MNOGO LESNO DA SE PRAVI POLITIKA, PROSTO 6TE NAMERI6 NE6TO SVARZANO S TURCITE 4E VIDI6LI PAHAT SIMAHAT SI NE6TO TUK TAME I TI E GOTOVA PROPAGANDATA.A INA4E ZA 25 VIDQHME 4E BG POLITICITE PRODADOHA DARJAVATA NE NA TURCITE A NA ZAPADA. POLOJENIETO E NA QVE.TAKA 4E STIGA STE REVALI NA TEMA TURCIQ
85
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моите уважение, има хора, които не са стадо!И точно те винаги са прицел за унищожение!За това ще се направи султанат от *** необразовани и жени, които само ще раждат, няма да учат и да работят, за да е сигурно, че са аут, за да може покосеният от диабет султан да нанесе с повредената си психика удар а една цивилизована страна!
84
15
 
3
 
! Отговори
TURK преди 7 години
TURCIQ I DA SI PAHA I DA NE SI PAHA ONAQ RABOTA V BALGARIQ. TURCITE V BG SI GLASUVAT ZA KOGOTO SI ISKAT.I SEGA VSI4KO TOVA OT KADE TRAGNA: EDIN MINISTAR V TURCIQ POJENA DA SE GLASUVA ZA DOST. PROSTO NQMA6E SMISAL I DA SE SAZDAVA NAPREJENIE ZA NI6TO. A I NIE TAKA ILI INA4E SI ZNAEM ZA KOGO DA GLASUVAME
83
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Браво на медията. Хубаво е че все още има осъзнати хора в Турция."Ха ха ха тази медия подкрепя Народно Републиканската Партия...А главния на тази партия Кемал Кълъчтароглу в едно радио предаване беше изтъкнал "Ако в Президентската република, Презитдента и "Вицепремиера" се разбират е добре ама АКО НЕ СЕ РАЗБЕРАТ тогава лошо":-):-):-):-):-)ТЕЗИ "ОСЪЗНАТИ" ХОРА, КЪДЕТО ВИКАТЕ ВИЕ ИЗТЪКВАТ ГЛУПОСТИ, ТОЛКОВА СА Т Ъ П И, ЧЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ В ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕПУБЛИКА "НЯМА" ВИЦЕПРЕМИЕР:-):-):-)
82
2
 
32
 
! Отговори
Върбан преди 7 години
Браво на медията. Хубаво е че все още има осъзнати хора в Турция.Дано някой ден съберат сили да бутнат колибата на този лум..пен Ердоган.Що се отнася до Местан - той си е *** а този предмет няма друго предназначение освен да събира телесните мръсотии.Но като такъв си върши работата доста добре.Бих го заплюл ако беше българин.
81
1
 
25
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Само автора да не изчезне безследно.Турците като хора са много по читави от тези които са българи по паспорт а се изживяват като Турци.
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи гледах предаване по СНН Тюрк критикуваха предпазливо Ердоган. Един професор каза, че "не можеш да се караш и да викаш на целия свят". И със Запада и с Русия отношенията са влошени. Русия отрича но подпомага кюрдските групировки в Сирия. В същото време се кани да продава С400 на Турция.
79
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ода ТВ si e antiturska i skor 6te platqt skapo
78
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В самата управляваща партия има вече раалични мнения относно агресивната политика на Ердоган. Абдуллах Гюл който напусна партията и беше бивш Премиер също критикува яростно Ердоган. Давутоглу се скри някъде. Май отношенията им с Ердоган са влошени.
77
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не са казали името на автора . Дано не пострада човека
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлмани разни,но между тях има борби кои са по свети кат цупене чак немогат да се търпят видимо и по техни земи други религии са неудобни в краен резултат,в тези си борби сега показват и доказват,щом кат имат мюсюлмани в странство,да но тези не са дошли по тез ширини европейски само откъм тяхно направление след като са се обособили като народи,в съврем. вариант нации в републики,тъй че пр.не всички са турци по народностен признак щом са сунити или пр.не иранци щом шиити инак ще да е доктрина.
75
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на турската медия и автора на статията!Това е журналистика.Докъде я докараха нашите подкупни и страхливи журналисти - националните интереси да ги защитава турска медия!
74
2
 
22
 
! Отговори
До Турко преди 7 години
Турко, а чувал ли си колко ВСЕЛЕНСКИ ПАТРИАРСИ /гърци/ са обесени в тогавашния Константинопол? Истината е, че за правителството на Османската империя, населението от неверници-***, е било от полза, тъй като плаща по-високи данъци от мюсюлманското население. Това е бил чисто прагматичен подход. Но неграмотните фанатици винаги са имали възможност да правят големи бели на верска основа.
73
0
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
ЕС и в частност България със своята независимост и безпристрастност относно вътрешните конфликти в Турция би било редно да предоставя убежище и защитена такива хора /опозицията на Ердоган/ като автора на статията при евентуално поискване!(Ако) В България човешките права се спазват, като това е неотменим принцип!пп. Да, намекът ми е към онези /ББорисов и ГЕРБ/ който върна преди време турци от опозицията на Ердоган и взеха страна в турският конфликт!
72
3
 
18
 
! Отговори
Anon преди 7 години
"Когато няма и една съседска държава с която сме в добри отношения"... нямате защото сте мюсулмани а няма една мюсуманска държава на света в която да няма гражданска война или конфликти по границата й.... *** факт от който няма мърдане...
71
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е вярно /и вероятно е/, твърдо НЕ за ДОСТ. Добре че има трезво мислещи хора в Турция, че простолюдието им са коне с капаци съдейки по лидера им.
70
0
 
32
 
! Отговори
до 72 преди 7 години
Спокойно, до 24 часа тая медия няма да я има и всички журналисти, работещи в нея ще бъдат арестувани по обвинения в конспирация, връзки с ПКК и други подобни. Това вече се случи с доста турски медии в последните месеци.
69
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чест му прави на автора на статията.Надявам се, че няма да бъде моментално обявен за гюнелист и пратен в някой затвор.
68
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко написано в статията е вярно. При това погледнете - самото общество в Турция вижда проблема. Неприятното в случая е, че ЕС мълчи и се прави, че не вижда проблема. Със сигурност са осведомени за турската намеса в българските избори, а България е в ЕС, но ЕС мълчи, въпреки че паралелно тече подобна скандална ситуация с Германия и Холандия. ЕС, не мълчете, това засяга целият съюз, не само България, членка на тоя "съюз".
67
0
 
32
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Управляващите си пъхат носа в изборите в България!------------В България на това му казваме : право куме в очи! Автора е с характер, достойно поведение! Браво!