Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
7
 
19
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До 197:Двойното гражданство не пречи. Просто трябва всеки, който не е живял в България за повече от 6 месеца(182 дена) в предходната година на няма право да гласува. Не само турци, а всякакви(включително и аз). Да речем, може да се направи изключение за българи живееще в ЕС.Ибрикът очевадно използва турците в БГ и Германия като проводник на неговите интереси и средсво за "потурчване" на тези страни.
177
3
 
13
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Ами обяснете му на тоя какво е честен вот - България да се грижи за тези, които я приемат като родина, говорят български и тачат историята и културата, а не да се занимава с не български шайки
176
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз не мога да разбера какво толкова сложно има ...трябва да се ЗАБРАНИ двойното (българо-турско) гражданство!Турция не е член на ЕС и никога няма да бъде ... КОЙ разреши това двойно гражданство ?Ако наистина има националисти в следващия парламент милеещи за БЪЛГАРСКИЯ а не за руския интерес ... двойното българо-турско гражданство трябва да се забрани със закон !
175
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията е вредна за човечеството - тоя индианец го доказва.
174
4
 
25
 
! Отговори
ьааььа преди 7 години
Абе стига се бърка в нашите работи. Що не вземе тоя да организира честен рефенедум. Неговия референдум е с военен контрол. Който гласува за него може и да не получи куршум в главата. Такива ***, като него историята ги е принизила под ***.
173
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българина'да започнем с кърджали а българите там да се замислят хубаво за ново име...************Това ще го мислим след референдума, не бързай всичко с времето.
172
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО АЛФОЛОИДТи пък Турция ли ми хвалиш, бе ? Що не си седиш там, а стискаш българския паспорт белким те преброят за бял човек в Европа бе.
171
3
 
14
 
! Отговори
0 преди 7 години
***!!!
170
4
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Референдум за преименуване натурски имена на български по примера на турция, нека да започнем с кърджали а българите там да се замислят хубаво за ново име, например свети Тервел, ката сейн луйс
169
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пръч се взима на сериозно. Що не си вземе братята и да си ги дундурка в Турция. Турци има само в Турция където официален език е турския. На север отвъд границите е България, където живеят само българи и говорят български. Ако някой не може да го проумее си е негов проблем. Не е работа на Ердоган, меркел, Клинтън и други особи да се мешат в нашите избори. Няма ли най-после един политик да тегли един сектир по български на всеки който се прави на велик. България е ВЕЛИКА с народа си.
168
6
 
28
 
! Отговори
българина преди 7 години
Ей долен тюрбан такъв, нали във вашата конституция пише че с двойно гражданство не може, тогава твоя референдум честен ли е бе мутро анадолска смазана! Ние като бивши еничари от османсктата ***, ше дойдем да гласуваме с автобуси 6 млн души за кюрдите, разбра ли фе такъв
167
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно пък Ердоган да не дава съвети и да ръси акъл.Собствената си държава не може да вкара в пътя,взел да се бърка в нащите неща.Днес гледах Цветанка Ризова никой от Патриотите не каза за поданството...или си българин или не...не става иначе.Какъв жест от ***...само за нашите изселници правят изключение да са с турско и с българско поданство.За да могат да се мешат в Държавата ни....Да се пипа дипломатично и твърдо...
166
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито един европейски политик не си е позволявал да отговори на турчина като нашия президент. Най-накрая се появи някой който да му отговори подобаващо и да го постави на място.
165
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мазен анадолски пoмияр ще пеняса като чуе реакцията на Румен Радев. Беше свикнал Плювньо и Винету да му правят евала и само комплименти.
164
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До упс...,ганчооо,не плачи на чужд гроб,знаеш какво може да стане,гледай си гладния живот,и за султана не мисли.
163
11
 
4
 
! Отговори
АЛФА АТАКА преди 7 години
Вива Ердоган и Путин!
162
5
 
15
 
! Отговори
До ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
А колко милиона турци слугуват по европата? Като е толкова хубаво що не си стоят при Ердоган?
161
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Баси,ганьооо,нали тогава ще умреш от глад.
160
4
 
16
 
! Отговори
До 168 преди 7 години
Тия неща ги разптавяй на някой, който ще ти се хване на въдицата. Имаше хиляди неща, които те караха да си спокоен и сигурен за себе си и децата си. Безплатно здравеопазване, безплатно образование. Жените се пенсионираха на 55, а мъжете на 57 години. Всеки, дори с по- малки доходи можеше да си купи жилище, а много хора си построиха вили или къщи по селата. Всяка година на море с децата и то не като сега за по една седмица. Ако някой се интересува да намери възрастен човек на когото вярва и да пи
159
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Istnata za BG - eVtina, ne eFtina, neobrazovan trolcho!