На хоризонта: Силен кабинет на ГЕРБ, силна опозиция от БСП

Екатерина Михайлова и Красимир Премянов пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 30 мар 2017 10:50 | 30 мар 2017 10:30, Камелия Цветанова
40

ЦИК обявява официално резултатите от предсрочните парламентарни избори днес, но дали ни чака стабилност или не коментираха в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR бившият зам.-председател на 40-ото Народно събрание проф. Екатерина Михайлова и председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

Още по темата

Според Михайлова има предпоставка за стабилно правителство.

"Друг е въпросът какво ще направят тези в него. От тях зависи дали ще зададат дългосрочна перспектива", заяви тя.

Михайлова посочи, че правителство ще бъде съставено от най-голямата политическа сила ГЕРБ, но дали партията на Бойко Борисов ще направи коалиция, или ще управлява с подкрепата на други политически сили - предстои да видим.

По думите й това е парламент, който се очертава със силни играчи от двете страни - управление и силна опозиция, което ще направи правителството по-стабилно.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов пък не е доволен от активността на изборите и сподели, че е очаквал много по-висока. Според него въздържането от гласуване на гражданите говори за отчаяние от политиката.

"Една политическа система може да е стабилна, ако икономическото състояние на страната е добро. Голяма част от хората би трябвало да участват в изборите, търсейки промяна на своя материален статус. Той не е добър", подчерта Премянов.

Той не изключва бъдещият кабинет да бъде експертен, като този на Любен Беров.

Категоричен е, че отношенията ни с Турция са сложни в момента и във връзка с това България трябва да бъде неагресивна, но устойчива и стабилна, с безспорно национално съгласие по темата как да защитаваме своя суверенитет и интерес.

"Ако ние сме разединени и в конфронтация, това не е никак добре за България", коментира той. Според него България трябва да изглежда единна и стабилна пред турската държава, а председателството в ЕС стои на второ място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
19
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Повече никакви оставки,Бойко- сега трябва с твърда политика така да смачкаш фасона на червените,че и майка им в Москва да не може да ги познае!
3
16
 
17
 
! Отговори
До Надя Николова преди 7 години
Ти остави червените ***,Надке,ами кажи какво стана с твоите симпатяги от РБ или там както се наричат в момента и с любимия ти Пепи Москов.Нещо не ги виждам в списъка на депутатите.А пък и дума на обелваш за лошия Волен,на който Баце ще трябва да прави метани до земята.А за кака ти Корнелия не се притеснявай.Тя съзнателно отстъпи днес една крачка назад,за да направи утре две напред.В тая световна турболенция всяка власт е временна.И кажи също така нещо за ромския вот.Къде отиде той-при Баце.
2
7
 
17
 
! Отговори
ц преди 7 години
Надя,що се излагаш толкова. Със злоба може да напишеш два три реда ,но живот не можеш си направиш .
1
21
 
19
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Искам да питам къде се покриха червените ***, които твърдяха, че ГЕРБ са пътници, че няма да минат бариерата от 15 процента, БСП бяха лидери, безапелационни... а накрая кво станА, пак БСП първи, ама сред заубилите. Секнаха червените коментари, няма копейки, няма коментари, само червена тишина и квичене от време на време. Комунисти, нареждахте ни до стената, в Белене ни пращахте, но сега започва процесът по вашето изпаряване. Чистката вече е стартирала, бягайте докато не е късно за вас.