ВАС отказа броене на гласовете от референдума на Слави

При касационно производство не се назначават нови експертизи
Обновена: 30 мар 2017 21:50 | 30 мар 2017 21:10,
73
ВАС отказа броене на гласовете от референдума на Слави
Снимка: Архив, Булфото

Върховният административен съд отказа тройна експертиза по искането на Слави Трифонов, с която да се преброят отново пликовете и гласовете от референдума, съобщи bTV.

Още по темата

Мотивът на ВАС е, че при касационно производство на трета инстанция не се назначават нови експертизи и не се назначават вещи лица.

Делото ще се гледа на 6 април. Съдът ще заседава по жалбите на шоумена и на ЦИК, че решението от февруари не е правилно. Тогава административните съдии казаха, че активността на референдума за избирателната система е сбъркана, но въпреки това резултатите не са задължителни за Народното събрание.

Според магистратите ЦИК неправомерно е определила броя на участвалите граждани само по намерените в кутиите за гласуването пликове. Според съда броят на гласувалите граждани е с около 500 повече. Това обаче продължава да е с над 11 хиляди гласа под прага, определен в закона.

След седмица съдът ще се уповава на същите тези данни, които бяха приети след направена експертиза и по нови писмени доказателства, ако има такива. Решението ще излезе до 5 май и ще бъде окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Туй е един гробаджия пише десетки коментари под различни никове страх ги е гробаджиите, че ще си изядат боя скоро, че като дигне Бай Кой кръвно и кще останат безработни всичките му червени шуробаджанашки калинки дето се пишат депутати . Hе обръщай внимание на троловете пиши си мнението и спи спокйно нека знаят гробаджиите какво ги чака рефурендум ще има дали со благо или со кротце или со много бой, но ще има.
14
12
 
19
 
! Отговори
край преди 7 години
Абе хора това да не е форума на хората направени от кафяво нещо дето мирише лошо. Като мразите Слави и Референдума сигурно обичате депутати неглеци с по 7 бона заплата от вашите данъци.
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще мрънка за това следващите 10 години в коженото си яке.
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно. Учиндолския селянин да продължава сега с кючеците и плюенето. В друго не го бива.
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си преброи космите на тиквата, да си сложи шапката, да си пие хапчетата и да си ляга.
10
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ, слаба държава. Хората все търсят някой да ги спаси, Слави е ***, но прави пари на чужд гръб. В политиката няма да влезе, понеже тогава каляската бързо ще се превърне в тиква. Не му гледам шоуто, но музикантите му поне са профеисоналисти, а като махна пошлите еги, има добри актьори. Ред колегията са прости момчета, неграмотни. Всичко свястно отдавна се махна оттам.
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради такива професори като вас емигрирах. Не хора а търтеи. Панелни плъхове и виртуози в белота пред блока и обсъждането на политическата система та целия път до стигането на извода с цигара в уста да кажете "абе бало си е мамата". Лайте си колкото искате. Дали боко или слави ще краде не ме интересува. Ама пък дайте да видиме. Може слави чак пък толкова грубо да не краде. Знае ли човек. Видяхме сдс, бсп, царя, герб х2.
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де като слави не ви харесва защо не вземете нещо вие да направите? Ааа да защото останахте страхливци и предатели на благи постчета и мамини детенца до полата на мама. Всеки плюе обаче никой нищо не предлага в замяна. Големи професори сте в това да казвате как нещо няма да стане и как тоя и оня били ***. Добре де предложете нещо вие? Обединете се и ги изметете! Аа да то пък местенцата ще ви изстинат. Жалки кърлежи!
7
12
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Слави неговите хора отдавна ги е уредил за разлика от червените огладнели тикви, дето хвърлиха оставки и сега пак искат да лапат Не става с Винету и калинки момчe ще се съобразяватe със волята на народа да не ви удари трифазен ток. Бощу Тиквата не е нкакъв господар или император, а е подчинен на народа.
6
9
 
29
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Слави си загуби славата отдавна. Хич не му гледам шоуто.
5
6
 
19
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Много станаха мутрите в България.Всеки иска да папка на готова манджа.Слави и той иска да уреди неговите хора.Скоро, в тази разграбена държава ще се трепят като в Дивия Запад.
4
1
 
1
 
! Отговори
sorry za maimunicata преди 7 години
V taq darjava vsi4ko kazvat tiq koito q upravlqvat ot desetiletiq ....demokratkomunizma ! Nikoi nqma pravo na glas sreshtu darjavata ! Tova 4e polovin milion iskali edi kakvo si ? Amiiiii....barkash sa ! Ako zabelqzvate edni i sashti grabqt sled bai Tosho ! Togava pone ne sme bili mizernici vav ikonomi4esko, voenno i t.n. otnoshenie ! Sega e pak komunizam samo kade moje da se e*em po ulicite i da bqgame lesno ot rodinata si !
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стига вече с този слави ! бива бива ама бивол за ку,бан не бива ! не го гледам но все за него чета стига вече !
2
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз Слави го разбирам. Не разбирам глупаците, които му вярват. Но то е казано ясно: "*** народ - слаба държава"
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави дaли знае в коя държаа живее, да казва къде да се събираме не да ни мотаят 5г по съдилищата и накрая да кажат че 2 подписа ги няма. Много им се насъбра на тия тикви дорде не си изядат боя няма да мирясат.