Борисов – преговарящ №1 за "Борисов 3"

Водещи фигури от ГЕРБ се събраха, за да пишат управленската програма
3 апр 2017 14:30,
89
Борисов – преговарящ №1 за "Борисов 3"
Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще оглави преговорите за съставяне на ново правителство. Това обявиха от формацията в днешния ден, в който въпреки очакванията, до разговори за съставяне на кабинет не се стигна.

Вместо за преговори с патриотите, водещи фигури от ГЕРБ се събраха в партийната центарала, за да обсъдят управленската си програма.

Освен Бойко Борисов в преговорния екип за нова власт влизат още Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев.

Още по темата

Този път лидерът на ГЕРБ е заложил на изцяло мъжки екип за разлика от преговорите за съставяне на "Борисов 2". Разговорите тогава се водеха от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, а Борисов се включи в тях на финалната права.

Владислав Горанов обяви, че още е рано да се говори за министерства, а това, от което ГЕРБ нямало да отстъпят е Бойко Борисов да е премиер.

Той коментира исканията на Валери Симеонов с думите: "Ние не можем да забраним на господин Симеонов деветте депутати да претендират за всичко, но темата за това, кой да е премиер не е за дебат", каза Горанов, цитиран от БНР.

Той обясни, че дори и Веселин Марешки бил смегчил позицията си, след като се разбрало, че поста премиер е за Борисов.

Бившият финансов министър каза още, че БСП и ДПС не са партньори за разговорите. ДПС никога не са били потенциален партньор, уточни Горанов.

Правителството може да е готово до края на този месец или в началото на следващия, прогнозираха още от ГЕРБ.

На заседанието днес лицата на ГЕРБ са обсъдили детайли от предизборната програма, която трябва да бъде превърната в управленска.

"Едва тогава документът ще бъде предложен за обсъждане с евентуални партньори" каза Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

Приоритети на третото правителство с мандата на ГЕРБ се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и други реформи, които предстои да бъдат обсъдени.

Както Dnes.bg писа по-рано днес президентът Румен Радев вероятно ще свика парламента веднага след Великден и ще връчи мандата за съставяне на Борисов още на 19 април. Според източници от ГЕРБ лидерът им няма да се бави и веднага ще предложи състав на кабинет.

Самият Борисов бе цитиран да казва, че той ще състави правителство, а депутатите ако искат, да го гласуват.

На този етап лидерът на ГЕРБ е провел една явна среща с лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. След разговорите в петък тримата обясниха, че преговори по същество все още не е имало.

Пак в петък БСП официално обявиха, че няма да се включат в разговорите за съставяне на ново правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
поглед преди 7 години
Най мазния и негативен от всички е Горанов. Защо Борисов много го лансира нима няма други по умни от нтего като знаем как е завършил висше образование.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винету пак ще ги забърка каши.Обречен е.С лош материал и крадливи управници нищо не става.
68
0
 
5
 
! Отговори
гоуеми сме офси преди 7 години
шматарешки на другите избори ако прескочи то този и за опозиция не става. Каракачанов чака за това 20 гта и този има да почака доста
67
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали корнелия щеше да печели?Ако бяха вдигнали цените преди изборите,дали щеше да вземе толкова гласове?
66
0
 
9
 
! Отговори
някоя си преди 7 години
"Приоритети на третото правителство с мандата на ГЕРБ се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и други реформи, които предстои да бъдат обсъдени." Абе ние виждаме, че приоритет е социалната сфера. Новите цени на парно, таз, вода, очакваме и ток, го показват. Просто нямам думи за лъжите, които се изричат, че пък се и намират хора,които им вярват!
65
4
 
1
 
! Отговори
Отчет преди 7 години
Служенните , назначени от бесепето дадоха отчет: - целенасочено ликвидиране на шофьорите по тунелите - спиране на парното през зимата на софиянци , защото много се правят на десни и даже го показаха на изборите. - изглежда това със спирането на парното не помага много , сега вдигаме и парното и тока и газта и водата, да видим какво ще правят сега.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не обявихте убийствените цени на вода, парно и газ преди изборите?ЗАЩОТО ГЕРБ И ПАТРИОТАРИТЕ НЯМАШЕ ДА ПОЛУЧАТ И 100 ГЛАСА!Шокът с новите цени е само за тези, които наивно повярваха на управляващата клика и гласуваха за ГЕРБ, ПФ, Марешки и останалата либерална ***.Затова всички пред НС и КЕВР!
63
6
 
2
 
! Отговори
Празници преди 7 години
Коледата за комуноидните *** мина преди седмица и нещо.
62
8
 
4
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Конярката беше сигурна за министър-председател и даже си беше поръчала ново костюмче от Версаче, а тя кВа стана, няма Данс , няма Пеевски. Кво ша праим ся?
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 70 За *** става дума нали? Абсолютнои си прав!
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68През 23г. са трепали комунисти-убийци,терористи и престъпници! Нормално е да ги избиват.
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИ ДЕ РОВ , СИ ДЕ РОВ ! ВИЦЕПРЕМИЕР , ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ! Гласували за Тиквата , получили СИДЕРОВ ! Най после излезе на яве златния пръст на Сидеров за СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ ,средния за българите ! ЧЕСТИТО за победата и новите цени !
58
8
 
4
 
! Отговори
ЕДИН преди 7 години
До Анонимен 68ПРЕЗ 1923 ГОДИНА ГРЕШКАТА ИМ БЕ,ЧЕ НЕ ИЗТРЕПАХА ВСИЧКИ ПАРТИЗАНИ,КОМУНИСТИ И РОДОВЕТЕ ИМ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. ТРТЯБВАШЕ ДА ГИ ИЗТРЕПЯТ ДО КРАК ТАЯ ДОЛНА МЪРЗЕЛИВА И НЕГРАМОТНА ***. МОЖЕХА СЪЩО ДА ГИ ИЗТРЕПЯТ И МАЛКО ПРЕДИ ДЕВЕТИ С ЛЕКОТА...ЖАЛКО ЧЕ НЕ ГО НАПРАВИХА.
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ВСЯКА С ВИН Я И ИДВА КОЛЕДАТА.И НА ГЕРБ ЩЕ ДОЙДЕ.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА СЕ ДЕЛИ БАНИЦАТА.А МАРЕШКИ НЕ ГО ДОПУСКАТ НАБЛИЗО.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕ3З 1923 ГОДИНА БЪЛГАРИ КЛАХА БЪЛГАРИ, КАКТО И ТУРЧИН НЕ ГИ Е КЛАЛ.Затова през 1944 г. - на кучето - кучешка смърт.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА МАРЕШКИ НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ДА ГО КАНИ НА ПРЕГОВОРИ, ТОЙ ЗА ПРЕМИЕР СЕ ГЛАСИ.
53
3
 
8
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До ЕДИН ГЕРБ ще падне от чудовище по-голямо от Борисов. И ще има пак някаква форма на съд, и пак българи ще избиват българи-гербисти. Вече се оформят чудовищата - всички политици имитират Б и ще дойде ден когато Нов ще заеме мястото му. Както българи-фашисти са избивали българи-комунисти, а после обратното, така очаквам и сега.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕДИНИма и българи по-лоши от турците и си заслужават, а комунистите спасиха държавата от такива българи.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕДИН Подобни простотии може да пише само човек, който е на софрата на бибитко банкянски.