Лютви Местан за втори път остана без охрана от НСО

В ДОСТ обвързват решението с искането им за касиране на вота
34
Лютви Местан за втори път остана без охрана от НСО
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според Евгени Михайлов, който беше кандидат за депутат от ДОСТ, това решение е следствие от дадената вчера от Местан пресконференция на която обяви, че ще иска касиране на парламентарните избори и поиска оставката на ЦИК.

Още по темата

"Пресконференцията на ДОСТ наистина свали всички маски и извади много хора от равновесие!!! Днес НСО, която е на подчинение на (п)резидента Румен Радев, е взела решение за сваляне на охраната на Лютви Местан - председател на ДОСТ. Бог да ни е на помощ!", написа Михайлов в личния си профил св социалната мрежа Facebook.
 
Решенията за назначаване или сваляне на охрана се вземат от комисия, която преценява наличието или отпадането на заплаха за публични лица. Тя се състои от директора на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР. Комисията не дава публично информация за решенията си.

Местан остава без охрана за втори път.

След като дълги години като председател на ДПС той се ползваше със защитата на държавните гардове, защото имало заплахи за живота му, в навечерието на Коледа през 2015 г.  остана без охрана, защото почетният председател на ДПС Ахмед Доган публично му постави ултиматум да се оттегли от лидерския пост в движението.

Местан обаче не го направи. Последва извънредно събрание в ДПС, на което председателят му беше скоропостижно свален.

Две седмици по-късно тогавашният председател на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов разкри, че охраната на Местан е била свалена по предложение на вече бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който се позовал на проверка, извършена година и три месеца по-рано.

Тогава началникът на НСО Ангел Антонов отрече да е имало политическа поръчка и че решението било взето от комисия с участието на всички служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 7 милиона българи се оказа че има само един и той от турски произход който не се страхува да се противопостави на xyйловската върхушка управляваща България така както и османците не са управлявали през турско и ясно и категорично да заяви че е за НАТО и ЕС.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 3 месеца откакто Тиквите се махнаха от властта и си пролича че в България има ДЪРЖАВА.Браво на генерал Радев. Това не е наведената оду-пена Тиква, която прави каквото му каже шефът му Ердоган.
1
2
 
25
 
! Отговори
Ъ преди 7 години
Ще се скрие в турското посолство. Има опит.