Ден първи в парламента – ред последен за Местан

На последния ред в пленарната зала седят независимите депутати
13 яну 2016 09:52,
16
Ден първи в парламента – ред последен за Местан
Снимка: Dnes.bg

Сваленият лидер на ДПС Лютви Местан седна на последния ред в залата, а не на първия, където стоеше традиционно досега. С това разместване символично започна новата сесия на 43-ото Народно събрание.

Още по темата

Именно на последния ред в пленарната зала седят независимите депутати. Към тях от днес се присъединиха Местан и петимата му колеги, които заедно с него напуснаха групата на ДПС в понеделник - Марияна Георгиева,  Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш. 

В дъното на залата стоят и другите независими избраници, сред които Георги Кадиев, Анна Баракова, Велизар Енчев и Муса Палев, Гюнай Хюсмен. Очакванията обаче Местан да седне до една от най-колоритните депутатки в НС, Анна Баракова, обаче не се оправдаха.

Ден първи в парламента – ред последен за Местан
Снимка: Dnes.bg

Точно в 9 часа шефката на парламента Цецка Цачева удари звънеца за старт на новата сесия, а малко по-късно информира депутатите за разместванията в ДПС. Тя първо съобщи решението на Централния съвет на партията да свали лидера Местан и да го изключи. Тя информира и за избирането на новите председатели - Рушен Риза, Мустафа Карадъйъ и Четин Казак. 

След това Цачева съобщи и за напускането на петимата подкрепящи Местан, които подали молби за напускане в знак на несъгласие с отстраняването на доскорошния лидер. 

Местан остана безмълвен, но Марияна Георгиева обясни, че ще поддържа колегиални отношения с доскорошните си съпартийци. Като независима пък щялла да се възползва от възможностите, които дава парламентарния контрол. 

Заради излизането си от ДПС Георгиева ще се прости със зам.-шефското място в комисията по културата и медиите.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Марияна Георгиева обясни, че ще поддържа колегиални отношения с доскорошните си съпартийци." Е какви съпартийци, нали се фукаше, че е безпартийна, но избрана от листата на ДПС? И сега хем безпартийна, без независима, а в следващия парламент - липсваща от политическата сцена. Нищо, да взема по две дължини в селските олимпийски басейни!
9
0
 
13
 
! Отговори
Ейййй, преди 7 години
Тия най- после се наканиха да дойдат на работа. А учениците мръзнаха в студените училища в големите студове. Безбожници недни!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
REZEPTATA NA DOGAN:DNES SI SHEFA,A OT UTRE TE NAZNACAVAM IZMEKYR-IBRIKCIA.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ НИ ТРЯБВА ТАКЪВ ПАРЛАМЕНТ
6
4
 
10
 
! Отговори
Шиши Миши преди 7 години
Падна му гарда на ***.... Даскал ефенди,пътник си...
5
1
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 7 години
Ден първи- ред последен не. По- скоро Ден първи, ден последен за ДПС и туркофилите в българския парламент
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че слушаш черниячичо дет немой прикаа
3
6
 
10
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
Всичко е един голем цирк. Тоз, който стане независим депутат не на последния ред, а вън от парламента!
2
6
 
18
 
! Отговори
ами преди 7 години
Много мазен тоя Местан....и нагъл....поне няма вече да го гледам...
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан ми е безкрайно антипатичен като поведение и изказ. Ясно ми е, че като го слушат баба Пена и дедо Мюмюн от Делиормана, вероятно им падат ченетата от "образоваността" и купешките думи на господина, но мен лично ме втриса като слушам неговите "елитарни" словесни гаргари.