Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
19
 
! Отговори
кой преди 7 години
кой е тоя бре
297
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лека жена може да е ....
296
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй е Митов. Познах ли?
295
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хем грозен хем прос хем нагъл. Що е то?
294
3
 
34
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Кой ли му плаща на тоя индивид ?
293
3
 
26
 
! Отговори
данко преди 7 години
Митов, *** ли си, или си се родил с мозъчни увреждания? Какъв агресор е Русия , като и пистолет не гръмна в Крим. А що се отнася до Сирия, не говори, че се излагаш.
292
6
 
20
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
Тук още има клоуни, които се европейчат и вярват в ес. В ес вече няма ни една що годе силна армия. ЕС е като болен от рак в последна фаза. Във форума има и безброй хейтъри и комплексари, на които минусите и плюсовете докарват ерекция. Повечето не са помирисвали ни барут, ни кръв /не дай Боже/. Момчета, не го желая на никого, но може да се наложи бързо да порастнете...много бързо. Като нищо за 2-3 дни ще усвоите АК 47. Историята си кара нейната...а не както я пишат в сайтове, тв-та и ит игри.
291
11
 
5
 
! Отговори
за 350.... преди 7 години
САМ НЕ ПОДОЗИРАШ , КОЛКО СИ БЛИЗО ДО ИСТИНАТА!/...всичките терористи са от азиатската част на БИВШИЯ СССР.../
290
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напоследък ,все по-често,терористите са от бившите съветски републики,може Руия да си е развалила тайните,приятелски отношения с ИДИЛ...Накрая ще лъсне цялата истина, за "борбата на Русия с тероризма".
289
5
 
18
 
! Отговори
дони преди 7 години
Типично мнение за американски шпионин в България.Никой не е изненадан от мнението на *** на САЩ!
288
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ми се струва,че зад тероризма,който бушува предимно в западните страни,стои дългата ръка на руските служби?А насилието над невинното население в Сирия ,е нещо нормално за Русия.
287
2
 
15
 
! Отговори
ГОВОРИ СИ преди 7 години
Парите на този приятел очевидно са в $$$
286
21
 
7
 
! Отговори
Пресмехулник преди 7 години
Браво Митов . Поздравления за истините, които казваш. Льотчика още не се е произнесъл защото кака Корни още не му е изпратила парламентьора си с указанията. Плевнелиев бил чехлю. Радев какъв е? Чехлю х 2. Колкото до Митов и да го хулите и да го обиждате не му пука от Вас. Той вече работи в т.н. отдел Преместване........ако разбирате за какво става въпрос.
285
2
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
И запомнете : Генерал Радев не е Чехлю ! Никой не може да му нарежда ,най-малко Къдравата Сю!!!
284
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я си гледай работата, и забрави за политиката и България! ГМО директно доставено и поставено на пост от щатите!
283
1
 
9
 
! Отговори
IWW IIWW преди 7 години
Mitow dali e zakleimiaval nemcite zaradi izpolzvaneto na himi4eski bombi ot koito prez Iswet voina za edin den sa zaginali desetki hiliadi voinici ot US, Canada i GB. dnes priblizitelno se navrswat 100 godini u himi4eskite ubiistwa prez IWW, a za konclagerite Mitow zakleimil li e Germahtite
282
5
 
33
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 7 години
Митофф, скрий се и се търси другаде! Дразниш с простотиите си! Не го ли разбра,че си ИЗЛИШЕН!Да не кажя отвратителен като плювньо!
281
4
 
33
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
БОЖЕ, кой му дава право на този младеж да говори за политика. Той ни закопа с не премерените си изказвания. Този знае само САЩ, защотото от там му плащаха и те го качиха на власт.
280
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 338: "...какво правим ако трябва да избираме между турция и русия?Избирахме Европа, щом още не си разбрал !
279
5
 
25
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Абе вие още ли го обсъждате тоя умрял плъх.Те хората вече го оцениха и го изритаха вън от парламента ,а да съживяваш мъртви политически трупове е жалка история.С стари каки бардак да правиш,добре духат ама ракията взе да свършва