Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!

Той очаква позицията на българския президент за удара на САЩ срещу Сирия
8 апр 2017 12:24, Елка Василева
527
Даниел Митов: Русия да говори за агресия? Няма право!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави", заяви бившият външен министър и политолог Даниел Митов пред bTV по повод американската атака срещу военна база в Сирия.

"През 2008 г. Русия окупира части от територията на Грузия, преди две години анексира Крим – територия на суверенна съседна държава и дестабилизира Източна Украйна. Агресия след агресия срещу суверенни държави, а в същия момент помага и прикрива един сатрап, който обяви война на собственото си население, която продължава вече 6 години и уби стотици хиляди души", допълни още Митов.

Още по темата

Бившият външен министър отхвърли сценария, че атаката на САЩ в Сирия прилича на тази в Ирак. "Тук химическо оръжие има", категоричен е Митов.

По думите му разследването ще покаже със сигурност дали става въпрос за отровния газ зарин, но "по-голямата част от данните сочат, че режимът на Башар Асад за пореден път използва химически оръжия на територии, които не владее срещу мирно население".

"Червената линия е използването на оръжия за масово поразяване. Ако няма последствия, това означава, че се дава зелена светлина. Червените линии бяха превърнати в зелени светлини", допълни Митов.

"Русия не е в добра в ситуация – или не е успяла да гарантира елиминирането на химически оръжия от страна на режима, или съучаства във всичко", смята Митов.

"Липсва ми позицията на българския президент", каза Митов по повод българската реакция на бомбардировките на САЩ срещу Сирия. "Тук президентът носи пълна отговорност", категоричен е Митов.

По повод скандала с условието за уседналост за гласуване на парламентарни и президентски избори, Митов каза, че не одобрява намесата на президента Румен Радев в казуса. "Да изчака 2 седмици, да дойде редовно правителство, с което да говорят какви промени да се правят. Това е ОК. Но в рамките на служебен кабинет да упражняваш подобен натиск…", коментира бившият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


527
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мачкай Путин,...пък като се каже, че Русия е агресивна, започват да се възмущават !
277
4
 
23
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
....и пак питам - според разните пещерни русофоби, които обаче не са българофили- какво правим ако трябва да избираме между турция и русия? Аз ще ви кажа моето мнение - без да съм русофил ще предпочета русия. *** са ни съсипали фатално з онези 500 години и сега отново ердоан явуз дрънка с ятагана. Да не мислите, че на някой на запад му пука за нас. Ще ни оставят на тюркеша з да се запазят тях си, точно както стана преди 600 години. Замислете се малко преди да лаете
276
4
 
24
 
! Отговори
ба си преди 7 години
Важно е ,че ти няма да ни липсваш-ти и президента бяхте ястреви-хърльовци.Плошипутаци.Путин сън не спи от страх от вас
275
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 332: "Всички те гледат на нас като на роби,..."Едно е да гледат на тебе като на роб, друго е, че не ставаш и за такъв !
274
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Митов мислех,че вече се е оправил след като излезе от психиатрията но явно не е и продължава да вреди на институцията която представлява.Жалка картинка ,която заслужава да бъде оплют от всеки който го срещне...
273
3
 
31
 
! Отговори
шовинист до 295 преди 7 години
Тези басни за евтин газ от Катар и ток на половин цена по БТВ ли ги пускат или по нова? Той тока и сега е 3 стотинки, но ни го умножават още по 6, защото оттам на наш гръб лапат една камара наши и чужди кърлежи. Никой не ни мисли доброто, а ние и сами се мразим и делим. Заради отпадъци като този на снимката и външната ни политика е ужас. Просто трябва всички да сме българи, а не все да величаем щати, федерации, съюзи. Всички те гледат на нас като на роби, без знчение буквални или пазарни....
272
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Митов ! Путинова Русия е агресивна и за това няма спор.
271
5
 
14
 
! Отговори
един там преди 7 години
А те системите "Град", с които Саакашвили бомбандира Южна Осетия не са оръжие за масово поразяване, не! Воленее, с тези лекeнца ли ще се коалираш? Винкела е ясен- по-русофобски е настроен даже даже и от този на снимката!
270
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Империята на злото винаги е била агресивна. Дори и Освобождението на България от турско владичество е в резултат на агресия !
269
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ПАТАГОНЦИТЕ?
268
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оста Кремъл, Дамаск, Техеран е генератор на тероризъм.
267
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Митов - Русия е съучастник в геноцида над сирийският народ !
266
2
 
30
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Митов е нещастен послушник. Тръгнал с пачия си акъл да коментира Русия. Гради някакъв съмнителен имидж плюейки срещу Русия. Съжалявам нещастници като него.
265
6
 
9
 
! Отговори
питанье преди 7 години
В мексиканският залив има подводница на Сирия. От нея изстрелват ракета към президенцията в Мар дер лаго. Как ще реагират демократичните страни по света?+= ще заклеймят-= щеодобрят
264
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам господин или госпожа е тоя образ на снимката,но е типичен нашенски политик-всичко знае,бърза да приказва и накрая нулев резултат!
263
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЙЕЕ, ШЪ СИ НАКЪДРЯ КОСАТА- МОЙ И АЗ ДА ПОЧНА ДА БЪЛВАМ УМНОТИЙКИ!
262
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ай стига с тая $ензура!
261
3
 
19
 
! Отговори
Алфредо Стреснер преди 7 години
Даже птица воробей тоже маленкий еврей !
260
5
 
37
 
! Отговори
infan преди 7 години
този е пародия на балкански политик, още повече мислите, които се опитва да изразява са меко казано инфантилни,но послушните на властта медии се надпреварват да публикуват всички изразени глупости от бивши или настоящи политици
259
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кремъл и руският президент отдавна нямат право да говорят за агресия срещу суверенни държави"А САЩ с километричния си списък от нападнати държави как така има право да се изказва?