МВнР: Ударът на САЩ - за решаване на проблема с химическите оръжия

Да бъдат наказани виновните за атаката в сирийския град Хан Шейхун!
Обновена: 8 апр 2017 14:25 | 8 апр 2017 14:24, Елка Василева
45
МВнР: Ударът на САЩ - за решаване на проблема с химическите оръжия
Снимка: Reuters

В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г. на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това на същата дата върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия.

Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи във връзка с ограничения ракетен удар по военното летище Шайрат в Сирия, публикувана на сайта на министерството.

Още по темата

В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт, извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун, отбелязват от МВнР.

България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия.

Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за междусирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година, се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
24
 
! Отговори
Психиатров преди 7 години
МВнР или са *** или се правят на улави. Все едно съдът да произнесе и приведе в изпълнение присъдата и след това да започне разследването.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16..не се отглежда - внася се. От кого, знаеш ли?
12
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15За твоя информация, в руско ГМО се отглежда в огромни количества. Едва наскоро (преди седмица) започнаха да обсъждат дали да не сложат инфо на етикетите за произхода на съставките... но няма шанс да се случи скоро. та, полека за САЩ, ГМО... в русия папат същото но без контрол.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11Сащ,е дяволаТц! дебелият Макс, деформирал се ощ с раждането си, тъй като никога не е ял истиско месо и истински домати, които не са минели през Монсанто , какъв дявол е ?Дявола е този, на който той плаща данъци, получавайки пари, които не са на правителството, което той "избира"!
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпитвам срам, когато от Външно започнат да правят изказвания и "оценки" по международни въпроси, по които мъничката, незначителна и никога нямаща думата територия, наречена БГ - започне да се изказва. Повръща ми се от проформа декларативни клишета, лищени от вякакъв смисъл, съдържание и реална практическа изпълнимост от страна на изговарящият ги! По-добре мълчете и си трайте - и без това никой не ви бръсне за нищо.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше и малко по конкретно да се посочи Русия като проблем.
8
2
 
19
 
! Отговори
шовинист преди 7 години
Радвам се, че повечето от коментиращите са нормални хора. Винаги съм вярвал, че ще се запазим като народ. Малката група с ментални увреждания, които аз наричам стоуични уибе.. уасти не е от значение. Тези болни хорица дотам са се поддали на пиара на сатана, че са готови да си смъкнат гащите пред турците само и само да са против патрЕотите и русофилите...както те ги наричат. извратена работа.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позорна позиция на БЪЛГАРСКОТО външно министерство. По този начин се подкрепя Ахрар ал Шам, Тахрир ал Шам и "Ислямска държава".Дано осъзнавате вината си.
6
1
 
8
 
! Отговори
XAN BASTUN преди 7 години
PROBLEMA GO SAZDAVAT FED SOBSTVENIZITE, DRUGOTO E TEATAR S CHUJDI JERTVI
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактМи то и мненията на руснаците в русия коренно се различават от тези на русофилите ни ама ко да праиш...
4
3
 
33
 
! Отговори
Така ли преди 7 години
И как точно тези удари решиха проблемите с химическото оръжие. Удари срещу самолети, радари, казарми? САЩ се опитва да съкрати ВВС то на Сирия от доста време и намери поредната изфабрикувана лъжа на ИД за да го направи. Кой спечели от всичко това- ИД! САЩ бомбандираха сирийска позиция преди месец- било грешка, ИД превзе мястото.Без коментар, само се замислете малко
3
2
 
15
 
! Отговори
д преди 7 години
А какво да кажете само да не се сърди ес
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мали русoфилченцата ни милите ще вдигнат кръвното сега :))
1
3
 
20
 
! Отговори
Оня преди 7 години
МВнР ко казахте ....