Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?

При проговорите все още не е ставало дума за постове, а за политики
12 апр 2017 09:37,
156
Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?
Снимка: архив, Булфото

Бившият финансист №1 на държавата Владислав Горанов обяви, че с Обединените патриоти са се разбрали от 1 октомври минималната пенсия да се вдигне на 200 лева.

"Направихме много изчисления заедно с НОИ. Видяхме кое колко струва. Обединихме се около едни цифрови параметри. 180 лева от полугодието и от 1 октомври 200 лева ще е минималната пенсия. Това е възможното решение. Това можем да си позволим. Държавата не създава доходи. Има определени слабости в такова решение, но създава увеличение само в определена част. 200 лева ще е минимална пенсия. Това ще струва на бюджета за тази година малко под 100 милиона лева. За 2018 г. ще е под 300 млн. лв. Това е първата стъпка за минималните пенсии, следващата е разглеждане на фалшивите пенсии от ТЕЛК. Там има допълнително резерви", увери той.

Още по темата

По думите му при проговорите с патриотите все още не е ставало дума за постове, а за политики.

"Не бе лоша идея да предложим поста за председател на парламента на Корнелия Нинова. От моя гледна точка решението й бе правилно, защото щеше да е много заета. Преговорите с Обединени патриоти ще приключат в началото на май, когато правителството ще бъде утвърдено поименно. Чуват се приказки за Каракачанов военен министър, но такъв разговор не е воден", категоричен бе Горанов пред bTV.

На свой ред Искрен Веселинов от Обединените патриоти обяви, че договорката им с ГЕРБ за пенсиите е много важна, защото започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията "постна пица".

"Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси", коментира той.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии: "Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи".

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите.

Според Веселинов властта не е фетиш за Обединените патриоти: "Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили".

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
24
 
7
 
! Отговори
Прост народ ! преди 7 години
Повечето ако се знаете какви сте льохмани....топлите се на дърва за цените на газа ревете,все едно сте на газ. Вдигат пенсията пак недоволни...ами да не ги вдигат по-добре ли е ? Нали трябва да започне това повишение от някъде от максималната ли да почнат? Или да окрадът парите със саниране......
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бати заглавието " А останалите?" и те на 200лв. Така ще има пари за тия под 200 лв. и всички ще са унифицирани. Като в калъп една пенсия за всички. Баси кефа.
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите каквото обещаят го правят браво на патриотите, ама не тикайте тиквите в кюпа имаха 6г да дигнат пенсиите трябваше патриотите да дойдат. Оставка бе тикви некадърни.
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А милиардите в резерва /според Баце/, каква е файдата от тях, след като държите народа гладен?!
17
3
 
32
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Чудесна държава сме начело с Борисов,Симеонов,Сидеров и Марешки.Какви хора само ще ни управляват -достойни,авторитетни,интелигентни.Браво народе,заслужаваш си управлението.И се чудя защо във всички телевизии са толкова доволни от този избор -докъде стигнахме -БРАВО НАРОДЕ !!!!!!! Заслужаваш си всичко което ти се случва.
16
4
 
33
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Комунистически мурафети. Въвеждат социална вместо справедлива държава. И какво друго да очакваме от бивши комунисти и техните агенти. Нормалното е като се увеличава минималната пенсия да растът и останалите пенсии. Иначе рухва цялата философия на пенсионната система.
15
0
 
15
 
! Отговори
кикот преди 7 години
До смехКакво да се прави,като само смехурковци са на държавна трапеза и държавата ги осигурява
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега би следвало Патреотарете да поставят въпроса за износа на златото от България .Дори и в Колумбия която също е колонизирана остават 33 % от златото . Ама като им видях ,,непоклатимите ,,принципи как се превиват ниско като трева.
13
0
 
8
 
! Отговори
безработен инженер преди 7 години
вчера ни предложиха съвсем сериозна триседмична работа за 30 лв
12
3
 
33
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Гласувах за Патриотите само заради обещанието за вдигане на минималната пенсиите на 300 лв и от там всички останали, въпреки простотиите им на границата, а какво стана? Бях излъган, като много други хора. Патриотите са обречени като РБ, за които също гласувах и също предадоха очакванията ми. Оставами ми утехата, че поне не се спъвам в един и същ камък.
11
1
 
16
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
Abe tezi hora nqmat li sram, tova sa 100 evro, na zapada horata za edin den gi zarabotvat.
10
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Питам: а хората които получават 205 лв пенсия и са имали по голям осигурителен доход от тези с 180 лв пенсия досега какво ще правят? И те ли ще бъдат в графата минимална пенсия и ЗАЩО?Такива набързо скалъпени сметки не водят до нищо добро ,освен храна за наивници.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксините внесени от Москов осакатяват деца.И тази сутри при Гала разказват за такъв случай.Искам на тая ... да забият 1кг живачни ваксини в..
8
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Коя точно пенсия? Социална за 15 години трудов стаж? С недостигащи години или на ангро?
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква наглост! уж големи обещания за вдигане на пенсиите, а пък накрая има няма 35лв увеличение. ами те цените на газта и стоките скочиха вече над тази сума за крайния потребител? това си е геноцид, господа
6
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха патриотите и това нямаше да получите от Герб...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сс А Комунисти ГЕРБ, колко се навеждаха ? 500- 600 минимална пенсия -1500-2000 средна заплата . От 2009 година са пеят тази мантра .
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриоти, а?
3
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе 200 лв , отнесено към сегашните 161 си е 25%, което не е много, но все пак е нещичко за най-несправедливите пенсии. Определено ще се усети от бедните пенсионери, стиго да не го изяде инфлацията.
2
1
 
40
 
! Отговори
сс преди 7 години
Хахаха, какво ли не прави човек да се докопа до властта, вижте ги патриотите как се наведоха, нали ви обещаваха 300 лева, а не 200, пфуууу, смотан народ