Управленската програма: 21 страници до 21-ва година

ГЕРБ и Патриотите подписаха документа с приоритетите на новата власт
Обновена: 13 апр 2017 12:28 | 13 апр 2017 11:58, Камелия Цветанова
183

Снимка: ГЕРБ

Програмата на коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти е от 21 страници, като това било символично, защото бъдещото правителство щяло да управлява до 2021 година.

Документът вече е факт, като преговорите за него продължиха близо три седмици.

За министри ще се говори от понеделник нататък, към момента персонален състав не е обсъждан, първо искахме да подпишем документа, а след това ще търсим подходящите хора, обясни бъдещият премиер Бойко Борисов, който лично води преговорите с Патриотите.

И той, както и съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов, призна, че разговорите са били доста трудни, а крайният успех е дошъл след взаимни компромиси.

Според Борисов обаче това е било изключително важно в името на стабилността на страната, защото по време на безвластие - без парламент и правителство, държавата се дестабилизира.

Още по темата
"Демокрацията е нещо свято, а най-доброто, което е измислила демокрацията, това са изборите, на които народът да си каже думата. Ние върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе как и по какъв начин да бъде управляван и така на изборите, които бяха честни и демократични, бяхме подредени в парламента. Бяхме заявили, че нашите партьори при евентуално такова развитие на изборите ще са Патриотите и Реформаторите и заради това ни беше лесно да определим с кого ще управляваме“, обясни Борисов.

Усилията и компромисите, които са направили и от ГЕРБ, и от Обединените Патриоти били заради общия принцип "България над всичко“.

"Ако ние не бяхме направили тези компромиси, БСП и Патриотите не могат да направат правителство, и ако ние не се бяхме разбрали, сега трябваше пак да отидем на избори, а при този мигратски поток, Турция ни е на границата, Македония е без правителство, в Сърбия и Унгария всеки ден протести и още месеци такова безвластие без парламент в парламентарна република е дори рисково“, коментир бъдещият премиер.

Като един от тези рискове той посочи предложението на правосъдното министрество за въвеждане на уседналост за гласуване на избори, въпреки че беше оттеглено.

"Започаха и опити да се сменя законодателството и то така, както за ГЕРБ е неприемливо да оставим българите в чужбина без право на глас“, скочи той.

"Още малко остава от Страстната седмица, ще се мъчиме и после ще славиме Господа, защото без Господа нищо не може да се направи, да караме внимателно, защото българите свикнаха по хубави магистрали да карат“, призова още Борисов.

Валери Симеонов пък наблегна на факта, че бъдещото правителство ще изкара пълния си мандат от 4 години.

Общата стратегическа програма на бъдещето коалиционно управление на ГЕРБ и Обединените патриоти е записана в 21 страници, като една символика за това, че ние се обединяваме около общото си решение да организираме и проведем управлението на страната до 2021 година. "България 17/21“ може да се приеме условно програмата“, коментира той.

Симеонов призна, че след изборите в края на март не са останали много възможни комбинации за съставяне на кабинет.

"Съгласно решението на избирателите и независимо от различията, които сме имали, ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление, защото други варианти няма. Няма възможно сътрудничество с ДПС, нито с БСП и "Воля“ те са неареални, защото не може да се постигне мнозинство от 121 депутати, така че ние положихме усилия в името на България“, подчерта Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
7
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 7 години
Тези фотографски етюди, могат да носят името:"Тримата *** дърпат тиква".Сумарно IQ на хероите- под 83.
128
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радостно е, че засега нещата отиват към финал с правителство. Давещите се в злоба по-долу дежурни бсп-активисти защо не се напънахте да спечели износената ви секта?! Ми защото за тази отрова никой друг, освен вас, не иска да знае.
127
3
 
9
 
! Отговори
*********** преди 7 години
Българският гласоподавател е като Хипнотизирано животно , гласува за който му кажат , после що сте ги избрали
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо бе хора гласувайте за Тиквата? Малко ли бяха лъжите и обидте, подигравките и униженията, грабенето и бедността в която натика България? Какво очаквате пт един извратен човек, загубил отдавна представа за живота ни, категорично ненавиждаше българина и предаващ България при всеки един повод. И с четиримата продажника които ще захрани за да го слушкат, ще сме още по-бедни и намаляващи. Колко извратен трябва да си за да върнеш Банкянския глиган отново, или безмозъчен. Спасил ни от комунистите??
125
3
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Първият път-3г и половина,втория-2г и половина,третия-колко?Като оная приказка:Един път стомна за вода,втори път стомна за вода и на третия се счупила.Само че сега дано не се счупи държавата,както е тръгнало...
124
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът трети път гласува за откровен мафиот. Мафиотът е бивш бодигард на правешки сви.нар, който управлява десетилетия.Гениално :DМисля, че определено сме умни.
123
3
 
18
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИ преди 7 години
Абе теа викаха блъскаха хора сега нещо млъкнаха , за пари и майка си са готови да продадат
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 139Викаш свободен е да си простее българина. Евала.."простеенето" и "умнеенето" са субективни понятия.аз да кажа ли, че не ми се виждат много умни швабите, които има трябва "инструкция", за да си смени крушката, но иначе "ефекта на тълпата" им е силен и всичко като зомбита са насядали на "октобер фект" - рупайки гмо-вурста под звуците на шлагерите "ой-ла-ри-пи"...****анари са и хамериканците, щом минаха от трън та на глог, гласувайки за холивудски Хахо, който е фалирал 5 пъти
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя изби рибата, в САЩ щели да го глобят, ако си хвърли дъвката на улицата и това било ужасно.Какво да коментираме повече.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНа границата пази и следи за вятъра накъде ще лъхне,Чък Норис не се побира в кожата,че Карата пази всички граници пеша,е добре с Динко мобил
119
6
 
3
 
! Отговори
KICK-BOX преди 7 години
Теа кога ли ша се изпокарат и вероятно сбият помежду си , нека да видим какво ще стане през следващите 4 години
118
2
 
9
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Недъгавата 5главова, безпринципна Ламя (ПП ГЕРБ, Сидеров, Телевизия СКАТ, ВМРО и Марешки), незнайно защо наречена от някой "правителство", ще има много къс живот.
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викаш свободен е да си простее българина. Евала.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е Красимир Каракачанов?
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 125И защо като сме толкова "умни" след 27 години живеем все по-зле, и сме най-бедни в ЕС?.защото не се пречупваме лесно, а и "живеенето зле" е доста субективно понятие. Дупе знае 2 и 200... Нивото са собственост е едно от най-високите в европа, а в същото време смея да твърдя, че българина е по-свободен и от германеца, и от хамериканеца. Мога да си хвърля дъвката на улицата и няма да бъда глобен, което би било смешно,..но в германия и саш - веднага ше изскочи ченгето с фиша..
114
12
 
4
 
! Отговори
тих великан 681 преди 7 години
Това е добър ход и тайно се надявам единомислено да укрепят Страната ни от сегашните проблеми.Все пак с надежда гласувах с доверие към Бойко.Разбира се в миг на око едва ли стават нещата,но поне е добра посока и верен пътя.Желая им успех,мъдрост и решителност,ако дойдат тежки времена със съседите.Бог с нас!
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината нация не може да пише, начело с лидера си, но иначе сме на едно с немците :D
112
0
 
8
 
! Отговори
ее плека.. преди 7 години
чак пък до 21-ва год? Наесен сте пътнико свиден....
111
0
 
9
 
! Отговори
ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ 300 преди 7 години
ЗАКОН ЗА ПРЕД-ИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ !!КОЙТО ФЮРЕР И ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР , И КОЯТО ПАРТИЯ ИЗЛЪЖЕ --- ВЛИЗА ЗА 5 ГОДИНИ В ЗАТВОРА ВЕДНАГАААА !!
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то защото българинът е индивидуалист, та затова сме на тоя хал."Аз да съм добре, на другото майната му!".Няма що.