Управленската програма: 21 страници до 21-ва година

ГЕРБ и Патриотите подписаха документа с приоритетите на новата власт
Обновена: 13 апр 2017 12:28 | 13 апр 2017 11:58, Камелия Цветанова
183

Снимка: ГЕРБ

Програмата на коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти е от 21 страници, като това било символично, защото бъдещото правителство щяло да управлява до 2021 година.

Документът вече е факт, като преговорите за него продължиха близо три седмици.

За министри ще се говори от понеделник нататък, към момента персонален състав не е обсъждан, първо искахме да подпишем документа, а след това ще търсим подходящите хора, обясни бъдещият премиер Бойко Борисов, който лично води преговорите с Патриотите.

И той, както и съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов, призна, че разговорите са били доста трудни, а крайният успех е дошъл след взаимни компромиси.

Според Борисов обаче това е било изключително важно в името на стабилността на страната, защото по време на безвластие - без парламент и правителство, държавата се дестабилизира.

Още по темата
"Демокрацията е нещо свято, а най-доброто, което е измислила демокрацията, това са изборите, на които народът да си каже думата. Ние върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе как и по какъв начин да бъде управляван и така на изборите, които бяха честни и демократични, бяхме подредени в парламента. Бяхме заявили, че нашите партьори при евентуално такова развитие на изборите ще са Патриотите и Реформаторите и заради това ни беше лесно да определим с кого ще управляваме“, обясни Борисов.

Усилията и компромисите, които са направили и от ГЕРБ, и от Обединените Патриоти били заради общия принцип "България над всичко“.

"Ако ние не бяхме направили тези компромиси, БСП и Патриотите не могат да направат правителство, и ако ние не се бяхме разбрали, сега трябваше пак да отидем на избори, а при този мигратски поток, Турция ни е на границата, Македония е без правителство, в Сърбия и Унгария всеки ден протести и още месеци такова безвластие без парламент в парламентарна република е дори рисково“, коментир бъдещият премиер.

Като един от тези рискове той посочи предложението на правосъдното министрество за въвеждане на уседналост за гласуване на избори, въпреки че беше оттеглено.

"Започаха и опити да се сменя законодателството и то така, както за ГЕРБ е неприемливо да оставим българите в чужбина без право на глас“, скочи той.

"Още малко остава от Страстната седмица, ще се мъчиме и после ще славиме Господа, защото без Господа нищо не може да се направи, да караме внимателно, защото българите свикнаха по хубави магистрали да карат“, призова още Борисов.

Валери Симеонов пък наблегна на факта, че бъдещото правителство ще изкара пълния си мандат от 4 години.

Общата стратегическа програма на бъдещето коалиционно управление на ГЕРБ и Обединените патриоти е записана в 21 страници, като една символика за това, че ние се обединяваме около общото си решение да организираме и проведем управлението на страната до 2021 година. "България 17/21“ може да се приеме условно програмата“, коментира той.

Симеонов призна, че след изборите в края на март не са останали много възможни комбинации за съставяне на кабинет.

"Съгласно решението на избирателите и независимо от различията, които сме имали, ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление, защото други варианти няма. Няма възможно сътрудничество с ДПС, нито с БСП и "Воля“ те са неареални, защото не може да се постигне мнозинство от 121 депутати, така че ние положихме усилия в името на България“, подчерта Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
9
 
! Отговори
шшш преди 7 години
Жалко и смешно, а аз гласувах за т.н. патриоти.
108
3
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
да ни е честито новото правителство...... хубаво или лошо - бъдещето ще покаже, щом такава е била волята на народа! Издънят ли се трудно ще седнат отново на държавната хранилка, да си правят сметката дали ще работят на ползу роду или за собствената си гуша
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, да се чудиш как "богатите на кредити" спечелиха Студената война.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 124И защо като сме толкова "умни" след 27 години живеем все по-зле, и сме най-бедни в ЕС?
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 114Дълбоко провинциална държава, с дребни хора и нескопосани политици..така си мислиш, че българина е нещо по-розлично от германеца, британеца, хамериканеца. аз съм на обратното мнение - българина, благодарение на инерцията от социализма, е доста по-умен от "богатият на кредити" западняк. а това, че е по-умен, говори факта, че българинае индивидуалист и стадното оФче чувство му е по-слабо развито. Затова все още "ценностите" не успяват да разрушат всичко, вече 28 години
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българския народ си заслужава съдбата!Доказа го категорично на изборите като масово гласува за герп и бсп.Който казва че хората са бедни болни и нещастни лъже, българина е доволен от управлението и живота защото двете партии за които той гласува го управляват вече 16 години!Така че тези които искат промяна ,борба с корупция олигарси и картели е време да напуснат държавата и да не се връщат никога!!
103
0
 
7
 
! Отговори
интересно преди 7 години
От тази статия разбрах, че са ни хубави магистралите и се изненадах. Интересно как изглеждат лошите? Да речем в Северна корея
102
2
 
12
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
Сигурно половината от 21 страници е в картинки - България на 3 морета :D
101
2
 
10
 
! Отговори
Българин до 114 преди 7 години
Нали това се опитвам да кажа, че трябва да си търсим правата! Няма значение какво е било, нека започнем от този момент! Да изискване да си изпълняват предизборната програми и обещания!Ние тук които пишем не сме ли от гражданското общество, не трябва ли тук да обсъждаме какво да правим, вместо само да си говорим празни приказки?
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Татяна Дончева, чийто политически възгледи не споделям, го каза в прав текст: каквото си посяхте - това ще жънете! Толкова за този объркан, безпросветен народ, който разбира промяната като билет от лотарията, който никога няма да дойде.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, да, освен това на българина задължително трябва да му намериш работа.Да се учи, да се доказва, да гради име - това много сложно.Трябва работа за всички, че по-лесно.
98
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво съм ти ясен бе Мишо, къде видя че съм пристрастен за Герб и че казвам още може? Ти във час ли си изобщо или влизаш да коментираш понеже нямаш работа?
97
0
 
21
 
! Отговори
Среден пръст преди 7 години
Бойко ни разказва за положението при съседите. Значи при тях е настабилно, а при нас стабилно. Да можем да се съхласим с него, но с едно допълнение. В медицината има танова понятие "СТАБИЛНО ТЕЖКО СЪСТОЯННИЕ, ПАЦИЕНТА НЕ Е МЪРТЪВ, А Е В ПРИНУДИТЕЛНА КОМА". Та Боко и у нас положението е стабилно.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво му трябва на българина - панелка, ракийка, хлебец, сиренце, някоя сгодна женица и някой простоват лидер, който да му обяснява колко е велик и как всички други нации треперят пред неговият гений. Дълбоко провинциална държава, с дребни хора и нескопосани политици.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой е тоя дето са го избрали и си е изпълнил обещанията? Овчия манталитет е страшна работа! С вот нищо няма са се промени, трябва по площадите, но понеже няма алтернатива отгоре, а гражданско общество в България е научна фантастика, никой не излиза да протестира. Щом има народ, който не излиза на протест, докато не го агитират някакви чучела като Слави, какво да говорим повече?
94
13
 
2
 
! Отговори
Призив преди 7 години
На 04.05.2017 година във всички хипермаркети в страната ще пуснат дръвца за гризане.Всички отговорни червени русофили, нека да се съберем на опашка на 04.05.2017 г. и да се запасим с дръвца за гризане за още много много години, защото ще ни трябват!
93
1
 
10
 
! Отговори
haha преди 7 години
Нов бardak със стари к***и!!
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на Марс се живее по-добре защото няма патриоти и ГЕРБ.
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ БИЛА НАД ВСИЧКО...ТАКОВА БЕЗМЕРНО ЛИЦЕМЕРИЕ ! ЗАТОВА ЛИ БЪЛГАРИЯ Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В ЕВРОПА,И АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ НИ МИНАХА ПО МИНИМАЛНА РАБ.ЗАПЛАТА И ПО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА РУМЪНИЯ, ЗАЩОТО САМО КАТО ЧЕТА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИМ ПОКАЗАТЕЛИ КЪДЕ ХВРЪКНАХА НАД НАС...27 Г. НИ ЛЪЖАТ И СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ КАКВО БИЛИ НАПРАВИЛИ...НО ЗЛОБАТА СЕ ТРУПА ЗАЩОТО 80% ОТ НАРОДА БЕДСТВА,МИЗЕРСТВА А ТИЯ НАГЛЕЦИ СИ ЖИВЕЯТ В РАЯ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ И КРАДАТ.
90
13
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Най накрая Патриоти във властта. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.