Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш

Огнян Герджиков за края на мандата: Броя дните като в казармата!
18 апр 2017 18:30,
112
Спокойно, референдумът си е проблем на Турция! Не е наш
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков успокои, че референдумът в Турция си е неин проблем, а не на България. На фона на опасенията, че резултатите от допитването в южната ни съседка могат да имат негативен отзвук и у нас, Герджиков обясни, че не очаква промени.

"Това е вътрешен, техен проблем, на Турция. Не е наш проблем. Особено големи промени няма да има", каза Герджиков, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той обясни, че в момента се чака окончателния доклад от ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

"Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации", каза служебният премиер.

Според него България трябва да се концентрира основно върху отношенията с Република Турция въз основата на добросъседство със зачитане на международния ред.

"Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Ако има атакуване на резултата, обжалване – има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно", коментира Герджиков.

Според него, ако Анкара въведе смъртното наказание, това ще я отдалечи много от възможността да бъде в перспектива членка на ЕС.

Служебният премиер коментира и началото на новия политически сезон. Той обясни, че е щастрив, че краят на мандата му наближава.

"Броя дните, като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички да бъде успешен", каза Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
11
 
! Отговори
не е вярно преди 7 години
Турция си има политици с Топкиии и няма никакви дългове,има над 200 милиарда валутен резерв в долари ,златния резерв е друг.........това да не ти е България с крадливи и корумпирани управницииииии
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АлууууууНАТО и ЕС не са длъжни да помогнат ако Турция нападне България. НАТО и ЕС са задължени да помогнат само ако Русия нападне България.
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция са задлъжнели повече от Гърция и само САЩ ги държат на изкуствено дишане за бази срещу Иран, Сирия и Русия.
37
2
 
7
 
! Отговори
Алуууууу преди 7 години
Какъв ти хан Тервел,с прашки ли ще идеш да воюва,армията ни един автоматне може да разглоби и сглоби ,армията ни е слаба и нне попълнена,гладна и бос....ако стане нещо всички до един ще дезертира,,,,алууууу оса срещу слон немаме никакъв шанс,даже и измислената НАТО няма да ни помогне
36
8
 
9
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До ВасилевТурците си постигнаха икономическото чудо,КАКВО ЧУДО ПОСТИГНАХА БЕ ?! ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКЪВ Е ДНЕС КУРСА НА ТУРСКАТА ЛИРА ?! ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ТУРЦИТЕ КУПУВАТ ЕВРО И ДОЛАРИ ЗА ДА СА СИГУРНИ В УТРЕШНИЯ ДЕН ! ДОРИ ВЕЧЕ НЕ КУПУВАТ ТЯХНОТО СИ ЗЛАТО / ДЖУМХУРИЙЕТ АЛТЪНЪ / ПОНЕЖЕ И НЕГОВАТА ЦЕНА ПАДА СПРЯМО ДОЛАРА И ЕВРОТО ! ТИ КАТО НЯМАШ РОДНИНИ В ТУРЦИЯ ,А ИМАМ И ТО МНОГО РОДНИНИ , ПОСТОЯННО СЪМ ИНФОРМИРАН ЗА СИТУАЦИЯТА В ТУРЦИЯ ! ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО ПОСТИГНАЛИ ?! АКО Е ТАКА НЯМА ДА БЯГАТ В ЕС
35
4
 
5
 
! Отговори
Logi преди 7 години
Republika Turkie ni e dobar sased, priatel, rodnina, ikonomicheski partnior, klient, investitor...samo s respekt i uvajenie zaslujava da govorim za rtr i turskia narod. I drujbata mejdu nashite narodi da raste!
34
2
 
7
 
! Отговори
Герасим преди 7 години
До СУЛТАН ЕРДОГАНКога се очаква масовото зачохляне на жените с чаршафи? И оня козел дето вие от ракетата като заклано яре по колко пъти ще призовава за "молитва" ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Патриоти нема в БГ преди 7 години
Българиооооо не се заблуждавайте с тия ППсевдоПатриотите....те са патриоти за да крадат от граничната ограда милионииии,да прехвърлят в България бежанци срещу солидни заплащане,те са патриоти за да продадат Български паспорти на чужденци- масово на Македонски граждани и милионните не в държавната хазна а в джобовете си.........БЪЛГАРИОООО ПсевдоПатриотите имат един мандат благодарение на гласовете на изселниците и два мандата с гласовете на македонски граждани които нямат никакви имоти в БГ
32
5
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До ВасилевТурция ще завладее България не с ятаган, а с капитали и изкупуване на земя, плюс демографски стабилен прираст на турското етническо малцинство!!!Агент Джордж Финиган!ЦРУ!!!ДОНЯКЪДЕ СИ ПРАВ ,ДОНЯКЪДЕ НЕ СИ ! БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ДОКАЗАХА ЧЕ НЕ ОБИЧАТ ЕРДОГАН ! ДОКАЗАХА ГО КАТО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ДОСТ И ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО НЕ ПОДКРЕПИХА ЕРДОГАН НА РЕФЕРЕНДУМА ! ЗАТОВА ДОКАТО ТАКИВА КАТО ЕРДОГАН СА НА ВЛАСТ ТУРЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ЗА ЗАВЗЕМАНЕ НА БГ
31
2
 
3
 
! Отговори
Handel преди 7 години
До Анонимен 30: Ами какво да ни тревожи? Да не би да сме му съседи случайно? Или да не би да има цял куп хора с двойно българско-турско гражданство, които гласуваха за образуване на ислямски султанат? Много по-тревожно е това, че Герджиков е или ***, или лицемерен лъжец.
30
0
 
8
 
! Отговори
2023 преди 7 години
Още малко и голямото шоу ще почне и ще видим кой българин колко е патриот,Валерия Симеонова,или Болен Сидеров,или Каракачанска Овчарка,или бат ДОГАН Ефенди
29
1
 
1
 
! Отговори
krispeshi преди 7 години
"Щастлив" *** , и като си отиваш , къде ще идеш!
28
8
 
5
 
! Отговори
хаирлия да ни е преди 7 години
Турция вече е бита карта ! Няма да е големият стратегически играч ,а ще е изолирана както политически ,така и икономически !
27
0
 
10
 
! Отговори
тцЪ преди 7 години
Дали така са си викали в Полша, когато Хитлер е взел властта в Германия?
26
6
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Абе защо всички коментират какво ще стане в Турция след референдума?Сигурен съм че по-голямата част от коментиращите, не са наясно какви ще бъдат промените.Защо никой не говори за руския президент и похватите които ползва при всякакъв вид избори?Нима там има демокрация?
25
7
 
4
 
! Отговори
Закон и Съд преди 7 години
Доживотен затвор за псевдопатриотичните-фашистките лидери които насаждаха денонощно етническа злоба и омраза в БГ общество ,и които тероризираха изселниците.....с нацистки методи България се връща с годинииииии назад.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С колко се обезцени днес турската лира спрямо долара и еврото ?!
23
6
 
7
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 7 години
Г-н Герджиков пътииии ще е по добре ако България се управлява от Великия СУЛТАН..27 години видяхме че Българските управници за нищо не стават,освен за кражби на милиониии и милиарди,корупция и само далавери....Г-н Герджиков българското стадо е в клинична смърт и едвам диша и едвам оцелява от днеска за утре........крадливия и корумпиран катун София не е БЪЛГАРИЯ Г-н Герджиков,събери новите "депутати "и новите министри и излезте от този крадлив катун София и ще видите самата действителност на БГ
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджика не става за политик. Как да не ни засяга политическата обстановка в съседна страна при това основен търговски партньор на Б-я. Кьораво и сакато става политик
21
3
 
5
 
! Отговори
патриот преди 7 години
До РЕФЕРЕНДУМ и в БГами наше право е ! кажи на Сидеров да организира референдум ,ама Сидеров няма властта на Ердоган и не може да фалшифицира резултатите ! Ненормалниците като тебе в България са едва 4 иби 5 % ! Смяташ ли че останалите 95 % ще искат съюз и то не с кой да е ,а с държави като русия и турция ?!