Нинова в атака: ГЕРБ и Патриотите ще предадат народа

"Ще сезираме органите при злоупотреби във властта"
Обновена: 22 апр 2017 12:39 | 22 апр 2017 12:05, Александър Попов
246

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и Патриотите спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта. Това заяви Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БСП.

Според нея няма да има минимална пенсия от 300 лв. и преизчисляване на всички пенсии.

Още по темата

"По волята на избирателя останахме втора политическа сила в 44-ото Народно събрание. По решение на тази зала и на Националния съвет сме опозиция на бъдещо, ако бъде съставено, управляващо мнозинство между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Като опозиция ние сме си поставили основните задачи. Поздравявам парламентарната група, която започна парламентарния сезон сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни кампания. Първата ни задача е да изнасяме, да уведомяваме обществото и да сезираме органите, които се занимават с разследване на всички злоупотреби на властта", заяви Нинова в стъпителното си слово.

Нинова подчерта, че БСП е внесла предложение за преизчисление на пенсиите. По думите й това до края на годината ще струва 400 млн. лв и този източник е възможен.

"В изпълнение на предизборната си програма внесохме предложение за анкетна комисия, която да се занимава с всички случаи на страната, в които некоректни работодатели не изплащат заплати. Ние сме партията, която представлява работещите и това е един от първите ни законодателни актове", отчете още лидерът на БСП.

Другата седмица партията ще внесе Закона за храните, за възрастните хора и Закона за младежта и спорта.

Очаква се на днешното заседание да бъде гласувана и оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро, която бе поискана от Корнелия Нинова заради посредничеството му на срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

Самият Гергов на влизане на "Позитано 20" заяви "Каква оставка, бе? Няма ненаказано добро".

Попитан какво добро е направил, Гергов отговори: "Много неща. Например към Сашо Дончев или към Корнелия Нинова". Гергов посочи, че заседанието на Националния съвет на БСП е мястото, където сега ще разговарят и за оставката, и за всичко останало, след което ще има пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
потуляне мръсното бельо и замазване корупционните игри и скандалите на бйе-сйе-пйе-тУ с шамански заклинания.
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаме прокуратура в България,достатъчно е да се заеме с оградата по границата,която както разбрахме е оскъпена 4 пъти,която е проектирана и е платено да бъде двуредова,а е изградена едноредова,със санирането,което е оскъпено 3 пъти,с отровената вода в Хасково и региона и всички виновни да си понесат последствията.АКО ИМАМЕ ПРОКУРАТУРА!?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинско ляво НЯМА!Дори другарката Нинова е от СДС и покрай президента е СДС,а къде е истинското или по-точно социално лявото?Няма такова.Да не се обиждат на милионери,милиардери,защото във всички управляващи партии ги има,въпроса е кога някой ще помисли и за българско производство,за топящата се нация,за неманипулируеми съд и медии,ограничаване на престъпленията,изобщо за някакаъв ред в страната?
87
12
 
11
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 7 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
86
13
 
10
 
! Отговори
жената мъж преди 7 години
Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
85
9
 
11
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
84
4
 
6
 
! Отговори
oeruio преди 7 години
До иво 93Увеличението на природния газ е в полза на Булгаргаз, а не за Овергаз!На Сашо Дончев му трабва евтин газ, та да се включат повече консуматори към него.Той е търговец!Другото ще го видим наесен: БХ ще намали цената с 3% и тъпият народ ще го превъзнесе до небесата. Мислете чия е била поръчката към КЕВР...
83
5
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Те, "патриотите" винаги предават избирателите си, камо ли народа...За трети път стават патерица на онези, които избирателите им не харесват, та са гласували за патриотарите. В крайна сметка: гласуваш за патриот - получаваш БХ!
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие колко пъти предавахте народа, добре че народа е с къса памет, иначе отдавна да ви няма като партия.
81
0
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До свинаряЗащото на смяна е Moдepaтopa Пол Найденов, и мен ме тpият тук там!!
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишман патриотарите предадоха народа още преди да са встъпил на власт. Така че нищо не се очаква от тях. И какво да очакваш от милионери патриотари? Те знаят ли какво е детето ти да плаче за хляб? Знаят ли зимата при минус 16 градуса как се мръзне в панел без парно а ако ползваш ток за отопление после неможе да го платиш и ще стоиш хем на студено хем на тъмно. Не това изобщо не го знаят. Няма и как да го знаят това не се отнася за тях. С народните пари си правят телевизи хотели и екскурзии.
79
7
 
6
 
! Отговори
иво преди 7 години
Сега да те видим като лъсне далаверата ви с Дончев , Гергов и защо КЕВР увеличи газа под тяхна диктовка !
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВИНАРЕТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРЕ СОЦИАЛИСТИ, А БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ, ОЩЕ ПО БЕДНИ, ЗАЩОТО СЕ ОКАЗАХА ЧЕ СВИНАРИТЕ ОБИЧАТ МНОГО КАПИТАЛИЗМА.
77
1
 
8
 
! Отговори
Как ще го предадът. преди 7 години
Със хипер инфлация,купонна система,ще му спрът еврофондовете или ще разклатят банковата система.А може би ще докарат мафията това го видяхме от вас.
76
11
 
13
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Уважаема г-жо Нинова възхищавм се на Вашата последователност и отговорно оценяване на реалната политическа ситуация в страната. Политически факт е че в момента реалната изпълнителна власт е в ръцете на агресивни непрофесионални простаци които ще причинят големи злини на държава и народ. Предстоят много лоши събития в държавата - бъдеде готова за адекватни действия в името на държавност и народ! Няма дъ бъде лесно но знайте че зад Вас ще застанат достойни и отговорни българи!!!!
75
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутренско правителство! Няма оправия! Чак се о.с.раха да крадат.
74
4
 
10
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Защо ми се изтри коментара,в който казах,че БСП също са мошенници,без да нарушавам правилата за писане?
73
3
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 85 БългаринТука винаги реагират със закъснение още на са им снесли опорните точки.
72
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Защо от Други сайтове писаха че Гергов си е подал сам оставката? Вие не сте ли Чули нещо?