След труса в БСП: Гергов с оставка, Нинова остава

Бизнесменът няма да "излива помия" по партията
22 апр 2017 14:04, Александър Попов
205
След труса в БСП: Гергов с оставка, Нинова остава
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро БСП. Той е направил това сам пред Националния съвет на партията и така не се е наложило да се провежда гласуване. 

Предложението направи лидерът на столетницата Корнелия Нинова в края на встъпителното си слово.

Още по темата

"С оглед на последните събития от няколко дни, които представляват обществен и медиен интерес, и събуждат много въпроси към партията, поставям на вашето внимание предложението да освободим Георги Гергов от ИБ на БСП. С уважение към него, с това- че е партиен човек, с това- че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице, в качеството на член на бюрото, и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", заяви Нинова.

Тя бе заявила преди червения пленум, че ако Гергов остане в ИБ на БСП тя ще напусне председателското място.

Самият Гергов на влизане за Националния съвет бе в доста добро настроение и заяви директно пред медиите: "Каква оставка, бе?".

По време на самото заседание явно е променил мнението си.

"По-добре да се приеме оставката ми, защото създавам напрежение и разделение в БСП", заяви Гергов, напускайки червения пленум. Той бе категоричен, че няма да "олива с помия" партията, но предупреди, че "ще излязат много скелети и истини".

"Имам врагове, защото съм силен човек, отстоявам позициите си и знам какво искам", заяви Гергов и припомни, че Нинова е станала лидер и благодарение на неговите гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП то пак замазаха полужението
58
4
 
9
 
! Отговори
До 59 преди 7 години
Зозо ли си зоза ли си не знам,но не народа,а ромските гласове в последните минути ви подариха победата.И това може да се докаже.
57
4
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Спокойно "Б" отбора на БКП гербавите *** ще го приютът ду.*** дават за такива "спецове".
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожо Нинова ,съжалявам за лошите коментари писани срещу вас и ви се извинявам .Трудно ни е да приемем че има почтеност и във вашата партия
55
1
 
5
 
! Отговори
до56 преди 7 години
"КОГИ" ша стане тва??? Нъл Луканов им каза през 1990: досега бяхте от БКП и ДС, отсега- ей ви по едно куфарче... с "нещо" и ставате КАПИТАЛИСТИ да н' биете на очи навън... а и тук да имате "авторитет" на бизнесмени..( е някои... "млади и видни" ги улучиха точно... други с многото пари ги поддържат в кома... но всички... са плътно до БКП/БСП.)
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ГЕРБ ако рече да се отърси от милиардерите,трябва да започне от върха и после надолу по веригата,където всички забогатяха,ама много,от властта.И кой ще остане тогава-никой.Лощото е,че пак заграбиха властта и ще продължават да крадат,понеже няма кой да им потърси сметка.
53
6
 
5
 
! Отговори
водач на МПС преди 7 години
Че аз какво предрекох още миналата година в сайта ПИК ? Че от обкръжението на Корнелия Нинова мнозина ще изгорят, ще си изпатят и голям рев ще има ! Така ли стана? Стана точно както го предрекох ! До края на настоящата година пък други, доскорошни ортаци, ще се хванат също за гушите и отново рев до небесата предстои да има ! Вие просто нищичко не знаете! Или не сте запознати.
52
9
 
6
 
! Отговори
Циник до хахаха преди 7 години
Кой народ? Народ неотърсил се от комунистите - не е народ - а тълпа - безгласна, безпаметна, без чест, и самосъзнание! Всичко , което му се случва на ( твоя народ - защото не е мой) му е малко! И напълно заслужено!По-добре е да изчезне - отколкото да влачи жалкото си съществуване, и да храни га*довете комунистически!
51
4
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Победа! Един гербер по-малко! Ред е на Петър Манджуков.
50
6
 
17
 
! Отговори
До 45 преди 7 години
Абе Георги,твоя тиквун по-добре ли изглежда от бай *** и прилича ли на европейски политик.Гергов поне не ходи из Европа да ни излага,а Винету ни прави за резил всеки път когато отиде на среща в Брюксел.Ама зомбираните му фенове като теб не ги виждат тези работи.
49
13
 
9
 
! Отговори
Циник до РАБФАК-а преди 7 години
*** - млък!Как се не свършихте!Мръсн*ите кърлежи!Ядете снагата народна отвътре!Вие сте гноен цире*й - и се храните с кръв!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично се чудя да плача ли, да се смея ли...Трагикомедията на българския "бизнес" е много сложен жанр.
47
3
 
6
 
! Отговори
отвратително преди 7 години
Абсолютно не съм фен на бКП/БСП.Знам всички терористични акции на БКП от 1923 и преди досега ( под ръководството на СССР).Но тези представления са в повече;1.Гергов мнго му пука: досега се забавляваше като гледаше "напъните"на К.Нинова.. дежа ву..Та чак го молила със сълзи да остане в ИБ( по негови думи в медиите).2.Всички стари "хитраци" от БКП/БСП сега се подсмихват "под мустак"( да не казвам някаква друга жаргонна дума..)3.К.Нинова плакала и в кабинета на Радев като станал президент( по нейни
46
0
 
19
 
! Отговори
Край преди 7 години
Назначения милионер Гергов направил среща на Цацаров с назначения милиардер Сашо Дончев да пият по едно и да се разберат като приятели. *** *** са всички тия.
45
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си Боко да се раздели с някой от своите след такъв скандал.Абсурд!Там всички са навързани като свински черва и не можеш да ги развържеш.Дори са пуснали пипала и в частните медии,където една е любовница на активист от ГЕРБ/Цв.Ризова/,друга е жена/приятелка на друг гербав активист/шефката на новините в НОВА,трета пък е жена на бивш м-р на спорта,да му завидиш на спортната фигура и така в шоробаджанащина и любовни отношения се прокарват агитации и внушения в полза на ГЕРБ.
44
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 7 години
Туу язък. Човека даде целия си живот да защитава права на работническата класа. Партиен човек - вика Нинова. Отвратително нещо и "партииния човек".
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има *** ! Превърже буците на ГЕРБ ! Мачкат ги ,палят ги ,лъжат ги ,крадат ги , продават ги !!!!!! .... Да изреждам ли !?
42
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Само му вижте физиономията и ми посочете ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИК който изглежда така, на този на лицето му е написано БАЙ ***, тарикат който през 1997 година се кълнеше в СДС , а сега го изхвърлиха и от БСП, за мен ПРАВИЛНО , защото откъде накъде ще организира среща между главния прокурор и някакъв бизнесмен, няма ли нормални начини за среща, но ЗАЩО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЩЕ ЗАПЛАШВА ЕДИ КОЙ СИ БИЗНЕСМЕН, ПРАВИШ ПРОВЕРКА И АКО Е НАСТЪПИЛ ЗАКОНА ГО СЪДИШ ПАК СПОРЕД ЗАКОНА.
41
1
 
19
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Гергов, Туквун и Шиши -Тримата тенори!
40
18
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Няма в България по-злобни, и безпардонни капиталисти от членовете на управата на БСП...и няма по-т*ъпа тълпа от привържениците им!