Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
26 апр 2017 18:37,
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
15
 
7
 
! Отговори
Управление преди 6 години
По добре Великия СУЛТАН да управлява Европейска БЪЛГАРИЯ.....българските управници за нищо не стават освен за кражби,корупция и измама....27 години видяхме къде докараха бедното и главното стадо.....долни и гнусни лъжи,обещания за по хубав европейски живот,убийства и самоубийства,кражби и корупция и с тези национални предатели България вече е в клинична смърт
28
3
 
13
 
! Отговори
Виж му приятелите преди 6 години
При приятели като Турция и САЩ на нас врагове не ни трябват.
27
4
 
9
 
! Отговори
Ппп преди 6 години
Как какво пази тази ограда!? Е добре де, тя може нищо да не пази, ама нали ще се лапнат едни пари...ей това гербераста в нужника да го затвориш гладно няма да остане!
26
4
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Псевдопатриотите-фашистите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ.....лидерите на ПсевдоПатриотите на СЪД и ЗАТВОР за денонощното насаждане на етническа злоба и омраза в БЪЛГАРСКОТО общество.....в 21 век фашистите ли ще управляват БЪЛГАРИЯ
25
2
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Най-добрата защита от навлеци е вордената омраза към ***, която всеки един от нас притежава.
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция *** против оградата, защото заради нея не може да ни изнудва с "или, или ви пускаме бежанци". Излишно се напъва тоя пуяк, строежът и укрепването няма да бъдат спрени.
23
6
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Изгонете го бе! Турция си иска вилаета
22
5
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До СУЛТАН ЕРДОГАН 25 Спокойно, след телената ограда идва бетонната. Пари за пенсии няма , но за ограда и самолети винаги се намират.
21
1
 
0
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
АТЛЕТИКО ШАМПИОН!!!
20
5
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Обръчите от фирми на Псевдопатриотите-фашистите и обръчите от фирмите на крадливите КАЛИНКИИИИИИИИИИИ оскъпиха излишно цената на елементарната теленна ограда...това ще рече чиста кражба на народна пара...при ОРЕШАРСКИ цената беше 250 000 лева на километър,а при крадливото и корумпираното управление на Боко Харам- 2 минава милион и двеста хиляди лева за километър......АЛУУУУУУУ това си е чиста кражба и БЪЛГАРИЯ иска крадците и убийците на СЪД и ЗАТВОР.....много добре се знаят фирмите строители
19
1
 
22
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Това че сме най бедни ни пази.Всички мигранти знаят добре какво ги чака у нас и само минават пътьом към Запада.Ето че и беднотията има положителна страна.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей зализан циркаджия, оградата по границата не е твоя работа. Не ми се прави на всезнаещ философ, ами си затваряй устата и си доизкарай мандата в посолството в пълно мълчание.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе никой не иска да бяга в България, какво строите огради, тея огради ги правим за Брюксел, защото бежанците ще минават транзит от тука и отиват направо в Германия!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриота Валери Симеонов ще се ядоса.
15
6
 
7
 
! Отговори
v преди 6 години
този долен *** трябваше отдавна да е изгонен от България но вместо това днес.бг всеки ден публикува неговите глупости и 1% няма истина в думите на този проклет посланик
14
7
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
поредна излагация на глуповатия турски посланник след като го направихме за смях заедно със смешната му партийка ДОСТ сега се чуди какво да измисли ама не му остава време още много за чудене, защото скоро ще му покажем вратата, както на другите фе'сове със забрана да влизат в България
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом турчина ни критикува за строежа на оградата трябва да я построим обезателно.Двойна даже тройна а от зад доброволни отряди,катопри маджарите.Со кротце со благо со многокютек ще се разчуе и няма да минават.....То нека да тръгнат няколко хиляди тарамбуки и наистина ще има много кютек. Така ще се разчуе, че повече никой няма да си и помисли да строи огради.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция пазела националната ни сигурност ахахахха олелеее тоя *** не знам дали сам си вярва на съчиненията. Единствената причина Турция да държи бежанците е за да изнудва ЕС, а нас така или иначе няма как да ни уплаши с бежанци, защото сме крайно непривлекателна дестинация за тях.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е ЕС И НАТО! БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМА! А ТУРЦИЯ Е САМА. МОЖЕ ДА РАЗЧИТА САМО НА 50 МИЛИОНА БЕДНИ И ГЛАДНИ ФАНАТИЦИ.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом турчина ни критикува за строежа на оградата трябва да я построим обезателно.Двойна даже тройна а от зад доброволни отряди,катопри маджарите.Со кротце со благо со многокютек ще се разчуе и няма да минават.