Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!

Турският посланик отсече: Нито веднъж не сме депортирали член на ПКК
Обновена: 25 апр 2017 10:07 | 25 апр 2017 10:04,
119
Заплаха ли е Турция за сигурността ни? Не, имаме бъдеще заедно!
Снимка: архив Булфото

Да наречеш демократично избран лидер авторитарен диктатор е абсолютна глупост, отсече турският посланик в България Сюлейман Гьокче пред Нова тв и допълни, че би било жалко, ако Европа избута Турция настрани в резултат на грешна политика.

Той определи референдума, с който права на президента се разширяват, като "успешен". Според посланика резултатът от допитването не е прекомерна власт за президента, а спокойствие за хората.

"Имахме много важен референдум с много голямо участие на хората. Разликата беше много малка, което е напълно нормално при такива референдуми. Така беше и за Brexit. Мисля, че беше успешен. Не съм съгласен с критиките, че не е бил честен. Имаше стотици телевизии, вестници, радиостанции в Турция. Кампанията преди референдума беше по-дълга от месец. Всеки показа своите виждания, огласи и след нажежена кампания референдумът беше проведен."

Още по темата

 

"Не е работа на един посланик да дава отговори на изявления на президенти. Няма да правя и опит да отговоря на президента Румен Радев и не съм тук да правя политически изявления", каза той по повод думи на президента Радев, че страната ни не се меси в чужди държави, но и няма да приема съвети.

"Говоренето, че Турция е враг и се намесва във вътрешните работи на България, както и че е заплаха за националната й сигурност трябва да спре. Това не е конструктивно, не е градивно, положително и полезно. Не улеснява двустранните ни отношения. Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно”, каза още той.

За да подчертае, че Турция не се меси в политиката у нас, той заяви, че нито веднъж България не е депортирала член на ПКК, когато страната му е искала това. Допълни, че ПКК безспорно е терористична организация.

"Нека да говорим за тероризъм, България нищо не знае за тероризъм и се надявам да не разберете, защто това е нещо ужасно. Ние имаме много терористични организации", каза той.

"Турция е много добър съсед на България, на всички държави около нея. Категорично и с уважение отхвърлям говорене със заплахи. Смятате ли, че Турция е заплаха за България? Категорично не", заяви Н.пр. Гьокче.

"Турция гарантира мир и просперитет за всички съседски държави, включително за България. Нека да спрем дотук", допълни той.

"Познаваме България много добре. Оценяваме и подкрепяме просперитета и стабилността във вашата държава. Въпросът е цялото това замърсяване и заразяване с негативизъм и разговори, които водят към негативизма. Това е станало национално хоби, за да убиваме времето си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
нагло парче е тоз, като някой генерал губернатор в колония се държи и нсшите му се усукват.И да не ми фава акъл каква била ползата или не от оградста, унгарците втора правят защо усетиха килипира от първста и сърбите с мскетата имат само ний видиш лу комшулък да прайм.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н.пр. Гьокче в интервюто се чувстваше като акула сред скумрия. Направи водещите просто балъци. Евала!
77
2
 
11
 
! Отговори
хм.. преди 6 години
Имаме бъдеще заедно ???
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно си прав Кrom, но някои не са заинтересовани това да е така. Няма как да вървим напред без да сме наясно с това какви сме и кои сме и какви искаме да бъдем. Историята се преиначава и ни се предоставят версии угодни, на един или друг. Но бъдещето ни зависи единствено от нас.
75
4
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 94 - ами защото ми се ще, да разберат, че няма защо да чакат Дядо Иван, Вуйчо Джон или Леля Гертруд. За да се случи нещо, трябва да бачкаме, да си налягаме парцалите, да си познаваме историята и да не се ядем със съседите си. Вместо да търгуваме и да търсим просперитет, ще се ядем? За какво бе? Ако ни е толкова зор, да премахнем двойното гражданство и да приключим. Тези толкова плюти гласове, не бъркат вота в България. Защо си търсим зорлем врагове?
74
1
 
3
 
! Отговори
До 95 преди 6 години
И за какво са ти азиатски територии?
73
11
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
До 93Личи ти, че си ***, но поне не се издавай!Турция, както и да я погледнеш си е в Азия - като манталитет, порядки...амбиции на лидерите им за възраждане на Османската империя, но...този път, ако посмеят (някога) да се опитат да реализират "мечтите си" - ще им вземем НИЕ територия !!!
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Krom, защо спориш с тролчета?Не виждаш ли, че е голобрадо още и освен опорките друго не вдява? Ти го заливаш с някакви дати и събития които нищо не му говорят.
71
3
 
11
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
Турция има бъдеще, но България с такива като теб едва ли.
70
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До един там - 86 - ... та кажи го това за миротворците на наследниците на Капитан Мамарчев, ако въобще знаеш кой е. Обясни на историята, защо руснаците го арестуват и слагат край на въстанието в Сливенско и Търновско. И защо освобождават Влашко, но не и България твоите братя. Да ти кажа - защото са велико-имперска държава и въобще не им дреме за чувствата ти. Ако им е изгодно, ще те метнат на кучетата. Ако не си познаваш историята, прочети я. Но се съмнявам, че искаш.
69
4
 
13
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Журналистите си намериа ,,майстора". За сетен път става ясно че с омраза и противопоставяне на минали преразсъдъци не управлява. На Ататурк принадлежи израза ,,мир в страната мир в света".
68
12
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
НЕ - нямаме бъдеще заедно с Турция. Можем, като съседни държави да поддържаме дружески отношения, но...не повече! ВЗАИМОИЗГОДНА търговия - ДА. А, ако не е такава - да си продават турските стоки другаде.Турция НЕ Е демократична държава в "европейски смисъл", особено след последните години и референдума, проведен наскоро...
67
4
 
7
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До един там - 86 - щеше ми се да смятам, че има разум в теб. Но, като те гледам, просто си си болен фен на Нинова. Я се върни в Грузия. Та, кога руснаците вземат Кавказ? 1817 - 1864 го завземат с огън и меч. А Грузия? 1783 търси помощ от Русия, която въпреки договора не и помага, и я принуждава през 1801 да влезе в Руската империя. 1921 пък, със сила взема Грузинската Република и слага край. Тези ли ми ги хвалиш, като миротворци? Я прочети за един немец Дибич Задунайски Забалкански...
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамABE 4EDO V KOY VEK JIVEE6 :))) TA NITO EDIN ASKER NQMA DA STAPI V BG TERITORIQ. PROSTO 6TE SI IZSTRELQT RAKETITE OT MQSTO I ZA NQKOLKO 4ASA VSI4KO E SVAR6ENO. TA TI S KOGO 6TE SE BIE6 NEZNAM
65
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До един там - виж човече, ако правилно те разбирам, звучи като да сме от едно поколение. По старото такова. Поне моето, беше учено що е чест. Без значение как ще свърши, не бягаме. Въпросът е в друго. Не залагам на НАТО. Но и Русия не е Съветския съюз. Продадоха сърбите, ще го сторят и с нас. Гарант сме си само ние. Трябва да градим малка и боеспособна армия. Да обучим населението, спомни си ОСО навремето, и най вече да сме сдържани. Южния фланг на НАТО не е шега. Умерен не значи страхлив.
64
5
 
6
 
! Отговори
Sofiqnec преди 6 години
Kato4eli Radev darpa dqvola za opa6kata. 6te ni navre v belq sled koeto prav 6te izbqga.Okaza se golqm nekadaren politik.Cqla evropa se saobrazqva s Turciq a na6iq kakvi gi govori neznam. Da si prezident ne e kato da govori6 v selskata kra4ma.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се налива постоянно масло в огъня.Турция ли ни е виновна за колапса в който се намираме.
62
8
 
4
 
! Отговори
в.симеонов преди 6 години
Според т.н. националисти Русия ни е много голям приятел на който трябва постоянно да почистваме зaдника с език, а Турция ни е много голям враг който трябва да мразим неотклонно по заповед на московските началници
61
6
 
11
 
! Отговори
Д.МИТОВ преди 6 години
УЧЕТЕ ТУРСКИ!!!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерудиран, сдържан, дипломатичен и тактичен. С финес им го намести и на радеф фф и на доган и на падридиотите. Направи си гаргара с водещите и си поигра с тях. Ще го помнят дълго и двамата. Известно време ще се подмокрят нощем по различни причини. Класата си е класа. Симпатяга отвсякъде.