Прогноза: Само Херкулес можел да реши задачите пред "Борисов 3"

Експерт видя демографска катастрофа и пенсионерски геноцид
30 апр 2017 16:36,
158
Прогноза: Само Херкулес можел да реши задачите пред "Борисов 3"
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

България е на прага на катастрофа заради демографската криза и пенсионерския геноцид. Това обяви пред Дарик радио икономистът професор Боян Дуранкев.

По думите му пред бъдещата четворната коалиция, която ще управлява страната ни, стоят гигантски задачи, които само един Херкулес може да реши.

Оценка среден 3 постави на служебното правителство проф. Дуранкев. Той е бил сред вариантите на президента Румен Радев за служебен премиер, но в крайна сметка държавният глава се спря на юриста проф. Герджиков.

"Служебният кабинет не успя да реши някои основни проблеми. На първо място да направи много сериозна оценка и одит на предишното управление-не се справи с това. Второ-да осигури наистина честни избори. Такива не видяхме. Служебното правителство беше повече наблюдател, от колкото фактор", обясни проф. Дуранкев.

По негови думи в кабинета Герджиков има и професионалисти. "Затова не може да се каже, че оценката на служебното правителство е слаб 2. Спокойно можем да твърдим, че една честна тройка трябва да се пише в техния бележник", посочи икономистът.

Той прогнозира, че страната ни ще бъде разтърсена от силно социално напрежение от повишаващите се цени и по-бавното нарастване на реалните доходи.

Безлихвени кредити за младите семейства и въвеждането на ергенски данък – такива мерки според икономиста могат да спрат задълбочаването на демографската криза. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
27
 
! Отговори
ЗАКОН-СЪД-ЗАТВОР преди 6 години
Всички мекерета на прехода на БЕСИЛОТООООООО и то насред жълтите павета...и ПсевдоПатриотите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ....в новия век ЗАЩО трябва да ни управляват фашисти...........СРАМ и ПОЗОР са за България
8
0
 
41
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
След 1000 години робство от 1300 години съществуване, никакво социално напрежение не може да има. Вече е доказано от страхливия покорен българин. Те и затова ни доят.
7
0
 
31
 
! Отговори
ЗАКО-СЪД-ЗАТВОР преди 6 години
Целия кабинет на крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИИ на Асвалт паша-2 в затвора за нанесените огромни щети на държавата и народа.....До КОГА ще се толерират националните предатели,***,крадците и убийците на народа....Никога повече хунта и диктатура от крадливи и корумпирани КАЛИНКИИИИИИИ....има милиониии и милиардииии за комисиони и кражби,а за елементарни прилични заплати и пенсиии няма......
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори Чък Норис не може, но Бойко.... може
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последния мандат, по данни на НСИ, Борисов е удвоил външния дълг на България. Философията на неговото управление е да взема пари, да харчи и да се хвали. Българинът съвсем е загубил чувството си за здрав разум и пак го избра, така че задлъжняването ще продължава. Когато се усети, че нещата са станали много зле и трябва да се плаща, защото в един момент ще спрат да дават повече пари, ще е късно. Тогава някое правителство, хем ще работи здраво, хем ще обира всички негативи от затягане на колан
4
1
 
42
 
! Отговори
Пророк преди 6 години
Херкулес Банкянски ще успее... да доунищожи България.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пет ергенски данъци да сложите, никой няма да ви създава деца в тая поромчваща се държава!
2
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Херкулес не може. Само генерал Борисов може!
1
0
 
37
 
! Отговори
И какво? преди 6 години
Чакаме нови български сериал Херкулес от село банкя