Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
11
 
! Отговори
гостжурналистка преди 6 години
Стига сте ги яли,отворковци ,много хубаво ли щеше да е,ако Нинова,спортистката и журналистката управляваха,е тогава жална ни майка щеше да бъде.
19
13
 
12
 
! Отговори
тежко ни преди 6 години
До BGNАми естествено ,че наборната армия трябва да се върне ! Нали трябва някой да строи безплатно хотели ,магазини и прочие ,които в последствие че са собственост на мутрите !А сега е "безобразие" трябва да се плащат заплати на строителите ! По времето на Живков как беше - 20 % от наборниците служеха в редовни войски ,а 80 % в трудови войски , 40 дена стреляха с калашников и толкова ,останалите 2 години строяха безплатно ,хотели ,болници ,стадиони и др. !
18
13
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
Протестъри, пак опозорени хора-Хр .Иванов,Рада ,Дончева и тн ...Ккави протести бе хора,нашите граждани на 90 % от младите хора са навънка или се канят щото вече и децата са научили английски .България ще бъде заселена от роми и мухаджири до 2050 . Няма да ида и на протеста щото там пак ще са Дайнов и сие .Не ,мерси ,поне Цецо ми построи пътя до Плевен .
17
4
 
28
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Ами ще видите как ще действат.НА 4 май ще се види ,че нямаме общество ,а протеста ще е рехав и глупав.Герои ще излязат СКАТ и АЛФА ,които ще се подиграят на протеста.
16
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам е за България тези хора да се опитват да управляват!!! Голям срам и той ще расте защото тези палячовци ще тръгнат по Брюксел и Европа. Преди ни излагаха Рапона и Цецо Цървула. Без образование и поне един елементарен English. Групата от продажни тъпчовци расте, кой от кой по-голям. И като си повярват, както са си повярвали Рапона и Цвъко, нещата ще са трагични. Не може тъпотата и корупцията да са водещи елементи на едно управление. Който им повярва горчиво ще плаче.
15
3
 
35
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Тва се казва промяна, същите т*пунгери на същите места, и за капак човек ,който иска да връща наборната армия военен министър!!!!
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банда мафиозо начело с граде Бойко.Да крадем братя че времето ни е ограничено.Чакат ни обществени поръчки,еврофондове които трябва да ошушкаме и да се и после да се ошишкаме от тях и много схеми за източването им сме подготвили до като бяхме в оставка.Сега сме по-мощни и силни от всякога.Продължавай да гласуваш за нас народе и получиш примоции-50% увеличение на газта 100%увеличение на тока от 1юли, 2лв. хляб и минимална заплата от 100 лв. А ти народе продължавай да спиш и да негодуваш от живота.
13
4
 
31
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Ама, хора! Тук и да пишем, няма смисъл.Действия от наша страна трябват!
12
3
 
38
 
! Отговори
също патриот преди 6 години
Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България............................Жална ни майка !
11
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже, Бандата на Оушън ще ни управлява водена от Мутрагена!!!! Познайте кога ще заживеем нормално? Никога!! Не може палячовци които мислят само колко и как да откраднат, да направят така, че да се почувстваме, че живеем в държава от ЕС. Мутрагена за два мандата нищо! Да не мислите, че през третия ще се сети, че тук живеят българи?Той отдавна е забравил какви живеят тук, а и ме го интересува. Важното е да е във властта, да го пазят, да целува *** на Ердоган и Меркел, да изнася краденото
10
21
 
16
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Каракачанов влиза .за да не допусне ф 16 да осигурят безопасността ни от Москва. Каракачанов мрази Исус от Назарет и предпочита исляма . Лъже патриот.Истинското ВМРО е в Македония.
9
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление България нищо добро не я очаква! С тези "безкомпромисни" управници, които до вчера се плюха , а днес делят заедно властта няма да мръднем и милиметър нагоре! На какво ли не са готови , само и само да са във властта!
8
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка!
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все отбор ЮНАЦИ !!! Да видим до кога !?
6
22
 
11
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Цветан Цветанов ,министър на Сев.България,само на Цецо му пула за региона.
5
11
 
23
 
! Отговори
д преди 6 години
Даже Сидеров ми е по -симпатичен от ТДончева,поне спи с жени .
4
10
 
26
 
! Отговори
ф преди 6 години
Т.Дончева е мултачка и простачка.
3
0
 
54
 
! Отговори
г преди 6 години
Когато 4 *** човека вземат властта ,а и 4 мата са се плюли и съдили взаимно това наистина напомня за бандюги от една банда дето не могат да поделят парите. Враг им е народа ................Затова ще строят черкиви и манастири както Ботев го е казал в своят стих патриот.Генийте са актуални 150 след себе си.
2
5
 
56
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Бандата на Оушън е готова после ще им се хвърли недоизгризана България. След края на мандата ще ни останат само табели с надпис Р.България.
1
18
 
20
 
! Отговори
р преди 6 години
Татяна Дончева е извън властта ,което е добра новина.