Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вчера се съдеха, обиждаха, плюха, заканваха, че ще бъдат арестувани и вкарани в затвора. Бойчо грабеше и лъжеше, Цецо му купуваше изборите, тези като кучета около месарница джавкаха, че падне ли им Бойчо, жив ще го разкъсат. Бойчо им свирна, че ще има подхвърли саламче и станаха другари, прегърнаха се и ще ни водят вече пи Верния път. Шкембе воеводата ще връща армията но как ще накара младите да го уважават,особено Бойчо и Цецо които са неиство мразени. Нали ако стане нещо първо тях ще убият!
39
4
 
10
 
! Отговори
194 преди 7 години
Как може да сложат лудия да бъде министър на каквото и да е? Та той има толкова висящи дела, доказан руски шпионин, хулиган, човекоядец и какво ли още не...
38
10
 
13
 
! Отговори
Майната ви,пишлемета преди 7 години
Ние, по възрастните сме ходили в казарма, пък не сме умрели от това и сме по-качествени хора от лигавата днешна младеж
37
5
 
16
 
! Отговори
гюнтер преди 7 години
Какъв е проблема със задължителната казарма? Че мамините *** ще трябва да се научат малко на ред и отговорност ли? Ами да в казармата е лошо- не може да пилиш гуми с колата на тати и да се правиш на велик с два лева в джоба :) А Трудови войски са перфектното място където тъмно-зелените ще допринесат с нещо за държавата. А казармата няма нужда да е две години- и много по-кратка става.
36
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До не на трудови войскиВръщането на задължителната военна служба е толкова закъсняло,та чак безсмислено!Армията е дала фира отдавна.Обаче може да се направи нещо.Например задължителна военна подготовка за всички(вкл. жени),които заемат или искат държавна работа.Може да се организира и доброволна служба,а преминалите да получават някакви бонуси-примерно безплатно образование(като САЩ).Иначе, трудовите войски едно време бяха само за ро.ми и турци+неблагонадеждни,т.е. не може да им се даде оръжие
35
3
 
6
 
! Отговори
"за" набор преди 7 години
До тежко ни - ми естествено ,че наборната армия трябва да се върне !Може би е добре да се върне наборната служба. Да се направи със срок 7 год, както беше в някои братски страни. При това, умните младежи ще се изпарят веднага в чужбина, а за войската ще останат тези, които само за това стават. Те и без това сега се изтягат и не работят, а извършват и различни престъпления. Ще има дисциплиниращ и възпитателен ефект. Разбира се трудови войски!
34
11
 
4
 
! Отговори
Пълно щастие няма,но преди 7 години
По-добре това, отколкото БСП и ДПС.
33
0
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 7 години
Милиционер, милиционер, милиционер - първите трима, от ляво надясно.Няма по-страшно от Милиционер - мутра, Милиционер - Мутра.На Сидеров частично му прощавам, защото беше заплашен, че ще го освидетелстват и ще му вземат детето.Винаги интелигенцията се е отвращавала от милиционери - факт.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата държава от един месец седи и чака да свърши ретроградния Меркурий, заради кефа, страховете и комплексите на един самовлюбен психопат.... Жалки карикатури. ***.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще падне голямото разграбване. *** народ сме.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е момента Волен и Джамбазки да отбият военната си служба
29
1
 
19
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Жална й майка на България!
28
13
 
13
 
! Отговори
16 годишен преди 7 години
Задължителна казарма значи ?! С една дума ще ме задължат с оръжие в ръце да им пазя зад-ниците на тези дето смучат кръвта на българският народ ! Е тази работа няма да стане ,нека да си бръкнат в джобовете и да плащат заплати на доброволци ,които по желания ще вършат тази работа ! Ако задължат да ходя в казарма като стана на 18 г. ще искам политическо убежище в някоя нормална държава от ЕС !
27
2
 
12
 
! Отговори
Плана Сидеров преди 7 години
Яшаааа веее,от четири министерства ще крадат,ехааа,две години да изкарат не им тряа повече,никой не е ревнал за цял мандат .Четири министерства тва голям яндалак бе,богата държавна ясла
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сидеров доскоро го арестуваха и щяха да го вкарват в затвора, а сега първи приятел на премиеро. какви обрати само, е това е да си принципен.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съмнявам се в ефективността на това разпределение!
24
8
 
14
 
! Отговори
не на трудови войски преди 7 години
До тежко ниПрав си ! Ще върнат пак трудовите войски за да имат безплатна работна ръка !В нормалните държави дори няма задължителна воена служба в редовната армия ! Има платена армия ,който иска става войник ,тоест това е професия ,никой няма право да задължава 18 годишен младеж да взима оръжие в ръцете си независимо под какъв предтекст !
23
4
 
7
 
! Отговори
хихи преди 7 години
Каквото и да спорите общество нямаме поне онова в което са се клели Вашингтон ,Наполеон и Гарибалди .Не, това са хора с основна идея да изчезнат от БГ или да си намерят няква далавера . За туризъм предпочитат Гърция и Македония пред своята . Затова се издигат и ни управляват силоваци от армията и МВР. Костов нямаше шанс такова общество ,че Ицо Иванов ли ? Радвайте се на времето и ЕС докато има парички .
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече ще можем да обявим война на Турция.
21
1
 
23
 
! Отговори
Калина до 17 преди 7 години
За съжаление, сте прав. Имаше един виц - Жена стои и се гледа в огледалото дълго, дълго. След малко въздиша и казва: - Така му се пада на моя мъж!Е......с нашето малодушие - така ни ср пада!