Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба

По-засилена трябва да е охраната на границата ни, смята той
214
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба
Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще настоява в управленската програма да се запише проучването на опции за връщането на наборната военна служба.

Той подчерта, че е привърженик на задължителната служба и ще работи за това. По думите му в редица европейски страни темата също става все по-актуална.

Каракачанов призна, че от ГЕРБ са на по-различно мнение и в подробната програма в момента се говори за доброволна военна служба.

Той посочи още, че трябва да има по-засилена охрана по границата ни и това е записано и в програмата – политика на недопускане на нелегална имиграция в България.

„Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Не може да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията“, отсече той.

По темата за покупката на изтребители Каракачанов коментира, че е по-добре да са нови, но ще са такива, каквито може да си позволи държавата. „Всеки човек иска да кара „Мерцедес“, но като няма „Мерцедес“, си купува според джоба“, заяви той.

Според него във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, експерти, а не партийни функционери. „Ще видите и със заместник-министрите и с областните управители – ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че могат да си свършат работата“, обеща той.

Бъдещият вицепремиер подчерта, че носи политическа отговорност за предложените от него кадри. И макар заедно с Валери Симеонов да влизат в изпълнителната власт, Каракачанов е категоричен – Патриотите ще останат силни в парламента като парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Красимир Каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
11
 
! Отговори
сс преди 6 години
незнаело населението да държи и да борави с оръжие, ами разрешете носенето на оръжие като в щатите бе умници, да видим никой ли няма да знае???? да ама ще кажите то при война е друго, ами друго е при съвремената война няма ти трябва калашник и щик, пускат ти 2 ракети 3 дрона и 5 робота и си цив умрял всичко е вече техника, която няколко човека ако управляват ще нансеат повече щети отколкото нашата цяла армия с калашниците и зиловете от 70-те
138
0
 
15
 
! Отговори
прукороро преди 6 години
Как му беше на тоя псевдонима от Държавна сигурност?
137
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте мучали, как не ви е срам? Какво ще ви стане на нежните ръчички, ако отдадете 6 месеца казарма в полза на родината. Аууу казарма, леле колко страшно! Веднага тръгнали към терминала, мамини синчета.
136
1
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
Искам да го видя как тичка по плаца и дава пример!
135
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 6 години
да вкарат часове от 5 6 клас до края на висшето както и лятото лагери за воеена подогтовка или скаутска ще е по приемливо, да се учи какво да се прави при различни бедствия аварии екстремни положения, оцеляване сред природата както и малко физическа подготовка бойни умения, запознаване и боравене с основните видове оръжие, и всичко това поетапно , както от момчета така и от момичета, тогава може да се постигне нещо и като общо населението да влезе в крачка а не с наборна армия...
134
0
 
25
 
! Отговори
врачанец преди 6 години
Да го вземат не запас малко белким свали тоа тумбак!
133
3
 
17
 
! Отговори
АМАН! преди 6 години
Този няма ли да миряса ?! Стига е тревожил майките на момчета!
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След министерстването дали ще се е нагушкал още или ще свали някое килце? Как мислите?
131
0
 
19
 
! Отговори
ох преди 6 години
"Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба"Аз пък настоявам за ЛУСТРАЦИЯ.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха,каква граница ще охраняваш,бе Карачанов?Вие от ОП дадохте власта на турците.Да не мислиш,че турците ще допуснат бежанци във васалната си България?
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме с жив интерес да видим как ще работи с НАТО, как ще му дадат допуск до квалифицирана информация?!
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисис,за това ли учат младите?За да имат реализация на запад?Ти май не си доучила...проста си като ***..
127
2
 
25
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Този шкембест човек дори не е ходил в казармата.С тия си глупости ще насочи и малкото читави младежи към Терминал 2
126
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тая работа с наборната казарма трудно ще стане,обаче може да бъде въведена доброволна военна служба.На служилите да се осигурят някои привилегии като например безплатно образование,държавна работа и прочее.Това го има в САЩ,защо не и тука?А държавните служители да преминат няколко месечна военна подготовка задължително.
125
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименКолкото до прословутите ракети срещу Турция-наистина нямаха ядрени глави,но имаше организация да бъдат доставени и монтирани за часове при нужда.Иначе кой ще ни остави да се размотаваме с ядрено оръжие....Впрочем,сега нещо от рода на Искандер щеше да ни свърши добра работа.Има китайски аналози,така че не е нужно да се обвързваме с Русия за доставка.Ядрен материал има в Козлудуй,само от БАН трябва да се напънат малко(хи-хи)
124
1
 
6
 
! Отговори
Краси, преди 6 години
Колко кинти ще гушнеш от грипените?
123
9
 
19
 
! Отговори
Мисис преди 6 години
Вместо младите да учат повече езици и компютри, за да имат по-бърза и качествена реализация на Запад, управляващите искат да ги пратят в казармата. Пълна глупост, която - за щастие - няма как да се осъществи.
122
1
 
13
 
! Отговори
a we преди 6 години
атакистките *** ги уволниха май вече? Няма да плюят срещу правителството и Боко! А кви плювни бяха...
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, че това са ислямски ценности. Сега остава да кажеш, че и по 4 жени ни се полагат.Християнските ценности поставят жената наравно с мъжа. Работят и двамата пък ражда който хване пръв.
120
6
 
26
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Влязох в казармата 68 г. .За молко се разминах с събитията в Чехословакия. От казормата имам само отвратителни спомени , макар че бях отличник в НШЗО Плевен. След това гадовете ме влачиха всяка гидина по запаси, макар че вече бях вет. лекар и през онова ми беше кои ще ни напа да и защо?. За капак ме пратиха 93 г.ъв военна академия София за 3 м.Имам диплома от там, а не знаят че не мога да ги гледам,гадните комунисти