Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба

По-засилена трябва да е охраната на границата ни, смята той
214
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба
Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще настоява в управленската програма да се запише проучването на опции за връщането на наборната военна служба.

Той подчерта, че е привърженик на задължителната служба и ще работи за това. По думите му в редица европейски страни темата също става все по-актуална.

Каракачанов призна, че от ГЕРБ са на по-различно мнение и в подробната програма в момента се говори за доброволна военна служба.

Той посочи още, че трябва да има по-засилена охрана по границата ни и това е записано и в програмата – политика на недопускане на нелегална имиграция в България.

„Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Не може да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията“, отсече той.

По темата за покупката на изтребители Каракачанов коментира, че е по-добре да са нови, но ще са такива, каквито може да си позволи държавата. „Всеки човек иска да кара „Мерцедес“, но като няма „Мерцедес“, си купува според джоба“, заяви той.

Според него във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, експерти, а не партийни функционери. „Ще видите и със заместник-министрите и с областните управители – ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че могат да си свършат работата“, обеща той.

Бъдещият вицепремиер подчерта, че носи политическа отговорност за предложените от него кадри. И макар заедно с Валери Симеонов да влизат в изпълнителната власт, Каракачанов е категоричен – Патриотите ще останат силни в парламента като парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Красимир Каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
29
 
! Отговори
хаххаа преди 7 години
Каракачанката да го обясни това за наборната служба в НАТО))): Ще го изгледат като марсиянец)))))): Отделно младежите ще хукнат още по- бързо към терминал 2. Аве на тоя Айкюто му клони къмм 0! За съжаление последните 30 години все такива умници избираме...
118
1
 
5
 
! Отговори
до 135 преди 7 години
отговор - не бе, ще теглят едни 20млдр...., отделно за Грипените 1-2 млдр и така...
117
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално на турците сме били горе-долу равни някъде до 1918 г. След това - абсурд.Даже през Балканската сме имали нужда от съюзници, иначе е нямало как да ги бием сами.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво да върне службата, ама не трябва да вдига пенсиите, кво още - а, трябва да намали на учителите, лекарите, ватманите, регулировчиците и т.н. щото от тези дето се оплаква че лентяйствали и били мамини синчета, май трябва сами да се обличат и хранят.
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ти откога пък харесваш Мерцедес. що не кажеш - всеки човек иска Лада.
114
2
 
13
 
! Отговори
ЧИЧО преди 7 години
"Късно е либе за китка"......!!!Къде ще настаниш служещите, като всички сгради на бившите казарми не стават и за птициферми след "демократичните реформи", като днешните младежи рожба на непрекъснати експерименти в образованието не стават за носене на пушки и т.н. Те си мислят само как да духнат на Запад, а не да служат на......"Родината".
113
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шкембе войвода трябва да бъде съден заради далавери с издаване на български паспорти на чужденци.Също така прокуратурата трябва да се самосезира за случая отпреди няколко години,когато същият беше сгащен от една скрита камера да купува гласове за ГЕРБ.
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.........Затова бяха унищожени всички ракети още през 1989. Само с тях, война може да не се печели, но са "сдържащ фактор" срещу разни(ислямистки примерно) амбиции - 6 млн. жертви пуснати шахматно върху Истамбул. Сега няма такъв фактор.Стига с тези митове и легенди. това можеше да стане ако всички ракети бяха с ядрен заряд и безпрепятствено достигнеха до Истанбул. Ядрени глави нямаше, а и турците със сигурностнямаше да спят и да чакат да ги целим с ракетите.
111
3
 
19
 
! Отговори
IT преди 7 години
Аз подкрепям това решение. Но военна служда трябва да отбиват само такива хора, които нямат възможност за професионална реализация. И трябва да се почне от Каракачанов и всички пишман 'патриоти'.
110
2
 
7
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
Идеологическа диверсия ! Казармата няма как да се върне !СЛАВИ Е ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !!!
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си каракачанката на плакат като Сталин, нахлупил червеноармейката, сочи с пръст към джабазчето и пуделчето и крещи: родина мать завьот!
108
1
 
15
 
! Отговори
Е. Е. преди 7 години
По добре си е в училище да се изучава военно дело, а който си иска със сърцето ..... да става професионален военен с достойна заплата, застрховки и др. предимства.Този дебеланко си живее в годините на 1970-та г. Нека неговите деца да станат първо обикн. войници....., а...ако са мъжкарчета......да облекат мундирите за 30 г. напред.Личният пример, др. Каракачанов. Наклал се е, като Ломска любеница.....
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛюбопиткоНа Родината си.
106
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега протестирайте, но Ердоган като ни поеме, всички българи ще служат в армията му.
105
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 млн жертви, ако руснаците ни дадат ядрените бойни глави. Иначе не са кой знае какво.
104
3
 
21
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Простете, кого точно трябва да пазя като наборен войник? Парите и имотите на 100-на олигарха ли? Жив да не бях :)
103
0
 
8
 
! Отговори
PITBULA преди 7 години
Таман да бъде намразен сега от Пубертетите които са за Казармна
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откриха нови бомби в Тракия !Сапиорите работат сега !
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 лева за пенсионерите не можахте да наметире камо ли за войник, колко струва месечна издръжка на един войник ?
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пари от къде ? Той си мисли като едно време да кара да работят турците на ангария.