Почивен ден, но... Слави пак пред парламента

За трети пореден ден поиска мажоритарна избирателна система
328
Почивен ден, но... Слави пак пред парламента
Снимка: БТА, архив

Телевизионният водещ Слави Трифонов излезе за трети пореден ден пред парламента и поиска отново депутатите да обърнат внимание на резултатите от референдума, предаде "Фокус".

Още по темата

Трифонов и сценаристите му отговаряха на въпроси на журналисти и граждани и отново поискаха въвеждането мажоритарната избирателна система.

"Наистина е дошло време да се промени това, което представлява българската политическа система. Тя е неадекватна и работи в собствена изгода. Създаде български олигарси, които влязоха в парламента. Мажоритарната система е опит нещо да се направи", сподели самият Трифонов.

Според него основният дефицит у българите е дефицитът на справедливост.

"Трябва да се направи всичко възможно, за да стане справедливостта наш съгражданин. Това е много важно", подчерта водещият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
2
 
16
 
! Отговори
Атлас до 278 преди 6 години
Пичага и аз не съм гласувал НИКОГА за герб който представлява 1 милион от 7,5, но въпреки всичко това малцинство 10 години ни тероризира.2,5 милиона са почти тройно повече- значи тройно ПО ЛЕГИТИМНИ от шайката мутри.
229
1
 
14
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Тоя - Хайде на бас,че ако се въведе мажоритарната система в следващия парламент от Димитровград ще влязат като народни представители " миниорите" на Ковачки,от Разград "феновете" на Лудогорец и т.н. E тогава ще видим кон боб яде ли...
228
2
 
12
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Преди години чл.1-ви от Конституцията на България за водещата роля на БКП много трудно се промени.Комунистите плашеха,че с кръв са взели властта и с кръв ще я дадат.Тоя член отпадна след много митинги,но другарите го изтъргуваха срещу ограбване на банки и икономика.За народа и заблудените им обикновени другари остана един друг гол член....
227
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен трябва да се гласува. Винаги има за кого, само и само да не е най--лошото. Но на референдума категорично бях убеден, че не трябва да се гласува, за да не го легитимирам и наистина да стане задължителен. Сега не е задължителен и аз съм сред онези 4.5 млн души, които не са подкрепили референдума. От другата страна са 2.5 млн, които са го подкрепили. Така че Слави да не гледа лошо и да не се опитва да подменя и волята на народа, и закона, според който този референдум не е задължителен.
226
0
 
10
 
! Отговори
Тоя преди 6 години
Не виждам какво толкова би загубил Слави, ако бяхте гласували. Рейтинг? Едва ли. Губим всички ние, защото този референдум трябваше отдавна да е в историята. Да се работи по промените, ако вотът беше положителен, или да не се говори повече за него, ако вотът беше отрицателен. Ех, да бяхме така активни на избори, колкото сме и тук...
225
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свикнал да е център на внимание, и някой сега му плаща да седи там.
224
9
 
11
 
! Отговори
селчо преди 6 години
И тоя е маскара, като тия вътре в парламента
223
0
 
6
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Тоя, аз намирам известна разлика между гласуване на парламентарни избори и гласуване на референдуми. Ти явно си апатично настроен и към двете, и те разбирам, ако е така.
222
2
 
7
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Ако някой друг беше инициирал референдума, щяхте да гласувате, така ли?
221
8
 
15
 
! Отговори
До 258 преди 6 години
Хайде да не си лепим етикети, моля! Аз и семейството ми не гласувахме на т.нар. Референдум не защото нямаме гражданска позиция, а защото не искаме да легитимираме лицето Слави Трифонов. За сведение на избори ВИНАГИ гласуваме. Така че по-полека с изводите...
220
6
 
9
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Пак съм аз. Съгласен с вас за това, че по-голямата част от негласувалите са вероятно най-образованите, най-интелигентните, явно и с най-добрите математически умения. Това, което смятам, че им липсва, е чувството за национална принадлежност. Не казвам, че аз го имам, но аз гласувах на всичките въпроси - и с "да", и с "не". Не съм специалист по избирателни системи, референдуми и т.н., но съм убеден, че човек трябва да изразява гражданската си позиция навсякъде, а не само в сайтове като този.
219
5
 
16
 
! Отговори
Дядо Андрешко преди 6 години
Да беше протестирал срещу ниските пенсии, срещу не работещата съдебна система, за несъбираемоста на ДДС, за корупцията във властта.........а той Слави изборната система му проблем.
218
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ вече подготвят законопроект за мажоритарна система и цирковете на Слави стават безсмислени.Лошото е, че след въвеждането на такава и като се видят недостатъците й, много хора ще искат да пребият Слави с камъни.
217
7
 
9
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Този в инвалидния стол пред парламента проси ... и голяма гласност му дават медиите ... Ама медиите са нечия собственност нали ? Значи тези които имат медиите и инвалида на столчето са в един отбор ? Срещу народа ли ? Лов на балами правят според мен ! Както пееше Дичо - " Сега навярно те залъгва някой друг ... =
216
3
 
6
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Ако всички хора, неискащи промени, бяха гласували с "не", нямаше въобще да се водят такива спорове, нямаше Слави да ходи да кисне всеки ден пред Парламента, нямаше депутатите да се правят половин година на разсеяни и т.н. Активността щеше да е достатъчно голяма, за да мине референдумът и реално да се види кой е "за" и кой - "против" промените. Но не - българинът смята, че е по-добре да го "саботира", вместо да упражни правото си на глас. Смятам, че не сме дорасли, за да гласуваме на референдуми.
215
1
 
11
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
ВРЕМЕ Е ЗА РЕАЛНИ РАДИКАЛНИ ДЕЙСТВИЯ НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО!!! БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ СЕ РАЗПАДА - СЪСИПВАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА И ОПРОСТАЧВАНЕТО Е БАЗАТА ЗА РАЗГРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ!!!
214
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сравнявайте референдумите у нас и в Швейцария, нямат нищо общо, защото там не са преживели ужасите на комунизма, няма рубло-предатели, няма продажници!. Там живеят швейцарци, които няма да предадат страната си на Русия!
213
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пък, стой си в гьола.
212
6
 
4
 
! Отговори
сапри да ручаш преди 6 години
не му стиска да одмуа некой друг час гладна стачка и после да се търкаля в ленейката до Банкя на СЕДЕСарасова поляна.
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглата продажна пасмина слугуващи на олигарсите в парламента се подигра с гласа на народа....но като гледам коментарите на някои *** това им доставя удоволствие.Референдума е демокрация.. Такава има в Швейцария , но НИКОГА не е имало в България.това тук е олигархоанархия. Същата като в Сърбия и Русия. Дано скоро ви уврат *** тикви и спрете да се хващате на писанията на троловете на мафията защото ВИЕ ще живеете в тази държава. Аз отдавна живея на нормално място