Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!

Европейската комуникация и координация – част от биографията й над 20 г.
7 май 2017 11:06, Елка Василева
147
Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!
Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Българското председателство на ЕС е национална кауза и важна тема за мен като министър. Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова по bTV.

Тя посочи, че в цялата си професионална кариера е работила с европейски проекти и координация на европейски фондове. "Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 години. Това е нещото, с което съм се занимавала 20 години буквално", коментира Лиляна Павлова.

Попитана защо не е била избрана за министър на регионалното развитие, тя отговори: "Решението е на министър-председателя след преговорите с "Обединени патриоти", каза Павлова.

Още по темата

"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение на започнатото от нас двамата като екип. Той е мой заместник именно с ресор устройство на територията, енергийна ефективност, инфраструктура - за мен е естествен преход", коментира тя.

По думите на Павлова председателството на Съвета на ЕС има две измерения. Тя посочи, че едното е защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските, а другото е свързано с инфраструктурата.

"Темите, свързани с битовата инфраструктурна част на председателството, са няколко. Първото е ремонта на НДК. Това, което установих, поемайки ресора, е наистина много тежко закъснение", коментира Павлова. Според нея освен тежкото закъснение на ремонта допълнително са възникнали нови дейности.

Тя обясни, че ще обяви 10 обществени поръчки за българското председателство, свързани с трансфери, логистика, кетъринг.

По повод скандала с АМ "Марица" Лиляна Павлова коментира, че е човек, който може да носи отговорност за всички действия и решения. "Готова съм да нося, ако има такива нарушения", каза Павлова и допълни, че няма притеснения за това, което са реализирали като европейски проекти.

Павлова призна, че строителството на магистралата е закъснявало и е трябвало максимално бързо да се довърши. Павлова разказа, че първоначално италианска фирма изпълнител е поискала 71 млн. лв. за магистралата, но сумата се е видяла висока на екипа ѝ от МРРБ и затова са решили, че няма да сключат договор и ще обявят обществена поръчка. "Избрана е най-ниската цена 43 млн. лв.", допълни Павлова.

По повод спора за цената на нейните чанти Павлова заяви, че това е част от пропагандната машина на БСП, която е била активизирана срещу нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пари от бедния народец ще заминат в неизвестна поска по това председателство а Лилето знае как да ги праща в джоба на партийната олигархия.Дания която е най богатата държава в ЕС е.дала най малко пари за председателство и нейния министър председател продължава да се движи с колело на работа. А бедна България ще направи най скъпото и то без никаква полза.Но народеца харесва тези които го грабят и продължава да ги избира.
7
0
 
27
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
Това е най-наглото и грухтящо протеже на тиквата. Сигурно е толкова нагла, защото произлиза от семейство на нагли комунисти.Праската, се е накичила със скъпарски чанти за по няколко хиляди евро едната, но нали открадтаха милиони. Само далаверата в АПИ е за 50 млн., а има още мноого такива.
6
0
 
14
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
Заю , прилича на Фидосова .Във Всичко .
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантноста на EU доведе до засилване на псевдо-патриотите (русофили)
4
0
 
25
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Откажете се от българското председателство, по-добре не го приемайте, нека друга по-цивилизована и развита държава да председателства вместо вас крадливите и опърдяни мутри, миришещи на смрад.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман вече от националните каузи на герп, кажете си го направо, всичко от което може да се краде ама много е национална кауза....
2
0
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Трагедията българска.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BG exit!