Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че е за добро!!! Важното е, че оня ден приветства народа *** до като се радваше на пудрата в Алпите ... всъщност колко е пенсията на средно статистическия българин и стига ли за ден ски в Алпите, няма значение, важното е,че ти покара в пудрата и поздрави народа!
149
9
 
0
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
До Анонимендо 161 На вас старите всичко ви е "Ясно" затова живота ви е в мъгла ...Тая Събота бачках изванредно и по желание и хоп 300 Е за 8 часа...
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДОЙЧЕЯсно,ти си от онези които без ден трудов стаж и образование смело заявяват че за по-малко от 1000 лв. работа няма да подхванат!Или пък от онези,които се възмущават от думите на Горанов,че е срамно мъж на 50г. да не може да извади 50 000 лв?Хората навън са го разбрали отдавна,а на подобни като тебе не ви остава нищо друго освен да се снимате с купчинка банкноти,събрана специално за случая от близки и познати катунари,за си избивате комплексите,на заслужили прислижници!
147
1
 
26
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
За такива като Каролев Борисов групичката от псевдо патриоти Великият Пролетарски Поет Христо Смирненски е написал Приказка за стълбата .Всякакви коментари са излишни там се казва всичко.Каролев явно не бил в час по икономика защото иначе щеше да разбере че парите за пенсии незабавно влизат в обръщение и от там в реалното производство и услуги.Това най много важи точно за малките пенсии.
146
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да има ръст с тикви и калинки, няма пенсии няма ръст на икономиката няма програма за управление работмв на парче ако баба Меркел даде пари. Бавно и сигурно потъваме под дъното, но това е добро според тоя шизофрен.
145
1
 
10
 
! Отговори
Тато преди 6 години
До Анонимен Интересно ми е от какво толкова си доволен,че те водят като *** за носа, че не можеп да имаш различно мнение, от проамериканско, да си блюдолизец и да търпиш да те управлява явен ***, но избран от американците ами ти вече такъв си станал-***.Честито!
144
1
 
10
 
! Отговори
пенко преди 6 години
КОГАТО СЪФАМИЛНИКА НА " ЧЕРНОТО ЛЕВЧЕ " МИ ДАВА СЪВЕТИ... СЕ ЧУВСТВАМ, КАТО МИНИСТЪР НА УНИКАЛНАТА / КАРАЛЕВСКА/ БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА !!!
143
5
 
3
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
До Анонимендо 154 Мой ти си на 50 години къде ще ходиш имаш си имот от мама и тати или от врътка с наследен имот,имаш 300 кв. двор за чушки и пипер имаш и неква заплата от третия свят.Кво се оплакваш де ще ходиш като освен руски друго не владееш .Аре нема нужда от реклама...Младите да му мислят ти си трай...
142
14
 
2
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Герб и Борисов не са обещавали нищо ,тея доносници с които се събра от няма на къде само му петят името.И накрая пак -изкарват Борисов виновен с болните си ***.
141
2
 
23
 
! Отговори
Каролев да увисне преди 6 години
американската хранилка изказала мнение... абе я марш от тука бе *** мръсен
140
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е една колеги-И зад този прословут терминал 2 да отидете,ако нямате солидно образование или занаят,ако сте некъдърни и мързеливи,даже и за миячи на чинии няма да ви вземат!На 50 г. съм,не съм велик програмист или инженер,завършил съм СУ,съпругата ми също.Живея в средно голям български град и работя в областта на машиностроенето.Доходите ми са повече от добри.Познати и приятели,които са с добро образование също не се оплакват!
139
2
 
21
 
! Отговори
Гилотина преди 6 години
Настана време братя и сестри да извадим гилотината пред НС и да се раздаде малко ред и дисциплина.
138
4
 
7
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
До Анонимендо 149 не измятай фокуса ГЕРБ не са обещавали 300 лв.,а патриотите обещаха това- не си мийте както винаги лицето с Бойко!!!
137
1
 
12
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Ами Валери Симеонов с 600Е на месец оцелявал -семейно при това и при това го обяви в Национален ефир...Та защо старец да не оцелее с 100 Е.Няма разходи за костьоми пури и парфюми...Малка лудница -надежда всяка тука оставете и на терминала се наредете ако ви държат ръцете и сте в унисон с ума да ви няма от дома ,че с лъжи и интриги властват само шушумиги.
136
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ко заза коАко някой нарече старците,инвалидите и всички онези,които са гласували за ГЕРБ и то точно заради тези обещания-***,тези сигурно ще се обидят и ще нададат вой до небесата! След като нямаме икономика,потънали сме в заеми,откъде да се вземат пари за тях?
135
2
 
33
 
! Отговори
Ко заза ко преди 6 години
Значи според Каролев да излъжеш стотици хиляди старци и инвалиди ,оцеляващи по чудо е за добро ?!
134
1
 
32
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Този мнг глупав и нагъл човек е крайно време да бъде разследван и нито една медия да не му позволява да се явява в публичното пространство.Преди време в национален ефир заяви,че трябва да си пълен *** за да си теглиш парите от КТБ.Рядко нагла и глуповата личпост.
133
1
 
31
 
! Отговори
z преди 6 години
Обикновен фашистки цинизъм.
132
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да крадете като бесни е реалистично, а да дадете на хората дължимото и то в супер скромни размери, за да не умрат от глад, това било нереалистично! Откъде изпълзяхте такива отцепредатели и рушители на народ и родина? Затрихте я България! Това, което турското робство не успя да свърши за 500г., вие го свършихте ефикасно в съкратени срокове за своя джоб и за кефа на чуждите господари.Ама явно на тоя народ след Ботев и Левски генофонда му нещо хич го няма.
131
1
 
29
 
! Отговори
Ми преди 6 години
Аз смятам, че за тоя едно 30 лв на месец му е предостатъчно да живее в България. Ще има за хляб и за живота на улицата, понеже то само парното е 200 лв на месец, а съдиите, чси де, не спят и ще го одерат жив в името на честта на Топлофикация за една неплатена сметка . Това 30 лв е плюс да му се отрежат всички други доходи. Така де, пенсионерите са богати, значи той да поживее " средна класа " с 30 лв. Тогава ще го питам пак колко пари е реалистично да бъде пенсията. И заплатата също.