Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
72, другарю бледен, той не ти говори за България изобщо :)
69
2
 
15
 
! Отговори
До49 преди 7 години
Не можахте ли да разберете че ГЕРБ никой не ги ибара.Те си купуват изборите.Всичко е фалшификация.Това и малките деца го знаят.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНикога българите не са живяли толкова добре както при бай Тодор Живков.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСлед 20-30 години младите ще имат нормални пенсии , защото няма да са спали 70 години в режим. Вие тях не ги мислете.... По умни са от вас.След 20 - 30 години младите няма да взимат никакви пенсии, нула, нищо, защото България е най-бързо измиращата нация, млади хора не се раждат и пенсионерите ще бъдат 80% от населението, а за да се взимат нормални пенсии не един пенсионер трябра да има няколко работещи с вноските си в пенсионния фонд всеки месец да осигуряват пенсията му.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами хайде, Че Гевара, отивай при Слави и почвайте.
65
1
 
11
 
! Отговори
*** преди 7 години
За учителите 15% ръст на заплатите може, а за пенсиите трябва ръст на икономиката. Аман от телевизионни икономисти.
64
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Докога ще слушаме тези "изпелепсани" чуждопоклонни "икономисти". Не е ли време този изстрадал прехода български народ да определи сам двоя път, без такива учители, и да ги натири от страната. Този човек определено не обича България, а само смуче от жизнените й сокове, и то добре, но винаги близо до властта, със своите научноподобни съвети. Осъзнайте се хора!
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ - слаба държава.Ти му говориш, че единственият ни път е някаква форма на революция, той ти говори как революционерите били бивши бандити.Ами Фидел Както да не е бил отличник в кръжока по балет.Или пък ти се хвали: аз когато бях на барикадите.... И какво постигнахте като бяхте на барикадите? Изплашихтв едните и повярвайте на другите мошеници! На барикадите на ред, докато не се оправим, нямаме кой знае какво да губим, освен след 10 години като емигрират повечето да ни заселят с
62
4
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
С годините се убеждавам колко хубаво и полезно нещо е НАРОДНИЯ СЪД!!!...и работещо безотказно!!!!
61
1
 
22
 
! Отговори
До Каролев преди 7 години
Каролев, неспазено обещание за каквото и да било, не е добро. Даже е много зле. За такова отношение западни политици напускат политиката и управлението, а у нас изпращат хорица като теб да казват на черното бяло и да създават медийна диверсия. Нека ти обсня как се правят сериозни предизборни обещания: прави се фискален разбор на планираните промени и на очакваните приходи от тях, а не говориш това, което хората искат да чуят.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако индийката упорито отказва всяка предложена й работа, защото заплатата била ниска, защо тогава, към всички други помощи, с които я глезим, прибавяме още и 290 лв, щото е уредила някое от децата си с фалшива инвалидностАми, замисли се - кой и защо е дал тази фалшива инвалидност?А такаааа, някой лекар - българин. Защото лекари роми няма. Е, кой е виновен?
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излез и поведи ти хората около теб и се съюзи срещу врага!Пахахаха, ти сериозно ли? Та после да ми хихикат, че съм бил умен и красив софиянец, дето си бил добре, за какво съм протестирал изобщо. Съжалявам, аз дадох своето. Който се смята недоволен, да ходи той да щурмува парламенти. Аз го направих още 1997 година, после и Боко псувах, и при Ореха обсаждах парламента. Само за да видя, че масовият българин си е овца.Вие сте на ход.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52Хубава реч ама просттаа, като на водача ти Бай Тодор . Всяко нещо във вселената си има равнопоставеност . Щом сега седите гладни значи сте спали трърде много. Аз възрастни в България, не уважам. ГлуповатИ , лесно манипулирани , лесно предали българските интереси 70 години . Сега им ядем по парите и младите вече 27 години се налага да бягат на вън заради вас.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реалистично е бе шут продажен ! Ако спрат кражбите и източването на хазната !Навсякъде политиците крадът ,ама оставят и за народеца .
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО СЕ ОБВЪРЖЕ ЗАПЛАТАТА И ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ СЪС ЗАПЛАТИТЕ НА ВЛАСТТА ,ТОГАВА ЩЕ МИ ГОВОРИШ ЗА ОБВЪРЗАНОСТ НА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ ОТ ИКОНОМИКАТА. НЕ Е ЛИ ЛОГИЧНО ВЛАСТ ,КОЯТО НЕ ИЗВЕЖДА НАРОДА СИ НАПРЕД В ЖИДЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ ДА ПОЛУЧАВА МАЛКО ИЛИ ОТО ЯВНО НЕ СЕ СПРАВЯ С ВЛАСТТА. КАК ТАКА БЪЛГАРИЯ ЗАТЪВА А ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ БЕЗУМНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ,ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ ДА НИ ТЪПЧЕТЕ ЛИ ?
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние самите доброволно сътрудничим за извършването на геноцид над българите, като допускаме на гърба ни да живеят няколко стотин чуждоетнични търтея, които хем наготово ядат нашите спечелени с труд пари, хем ни мразят, хем с радост стават последователи на всяка антибългарска идеология, стига за това да им плащат!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо го слушате този невротик.
53
4
 
25
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Каролев искам целия ти личен пенсионен да бъде инвестиран на борсата и 3 години преди пенсия борсата да се срине и да ти останат 10% от фонда, точно както хората пенсионирани последните 27 г бяха излъгани и ограбени! Всичко се връща
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И България е на този хал ,защото си има високоплатени съветници на властта като Каролев-комунист ! Баща му го изпратил да учи с парите на народа и го научил от малък да е на народната трапеза ,защото инак няма да оцелее. Този винаги е бил високоплатен ГЛАШАТАЙ на властта ! ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ ! ПАРИ ЗА ВАС И ТАЗИ КОРУМПИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА *** ВИНАГИ ИМА А КАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ЗАПЛАТИ НА НАРОДА ИЛИ ЗА ПЕНСИИ НЯМА ,ЗАЩОТО НЯМАЛО ИКОНОМИКА. А ЗА ВАС КАК ИМА БЕ НАГЛЕЦ ?
51
2
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Не те карам да стоиш в Бг, като искаш емигрирай, но никои не те кара да си последовател на Слави.Излез и поведи ти хората около теб и се съюзи срещу врага!