Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро

То е нереалистично без ръст на икономиката, заяви икономистът
247
Каролев убеден: Неспазеното обещание за 300 лв. пенсия е за добро
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако по време на мандата си правителството успее да осъществи реформите, които е замислило, родната икономика ще расте с 3-4% годишно. Това прогнозира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR "България сутрин" икономистът Владимир Каролев.

По думите му неспазеното обещание на патриотите за вдигане на минималната пенсия до 300 лева всъщност е за добро, защото такова намерение само по себе си е било нереалистично.

Още по темата

"Министърът на финансите отново ще бъде консервативен човек, който е доказал, че разбира от икономика и според мен той и мнозинството от ГЕРБ успяха да убедят своите коалиционни партньори, че не е реалистично това, което те предлагаха. Това не е за лошо. Крайно време е хората да разберат, че ръст на държавно определени параметри - било то пенсии или заплати, може да се постига в рамките на ръста на икономиката. Когато няма ръст на икономиката, не може да се очаква ръст на заплати и пенсии и обратното", посочи Каролев.

Той изрази известно притеснение, че в 44-ия парламент има рекордно малко юристи, което пък е значим фактор с оглед на важните за икономическата активност закони, които предстоят да бъдат разгледани. Сред тях е и Законът за концесиите, върху който президентът Радев наложи вето.

"Сигурно има основание президентът да спре закона за концесиите, но според мен основанията му бяха по-скоро, че този закон беше гласуван в последната седмица на парламента. А този закон е изключително важен, защото няколко индустрии в България имат нужда от него", поясни Каролев.

Що се касае до новоизбрания вицепремиер за демографска и икономическа политика - Валери Симеонов, коментира:

"Макар че публично може да изглежда недиалогичен, той всъщност е диалогичен. Аз съм убеден, че той ще се вслуша в професионалните аргументи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
Писал съм няколко пъти по този повод тук.Не ми трябва благословията или сърказма на хора като теб, силни в оправданието и богати на спомени.Приветствам хора - мислещи като мен, от тях бих приел съвет или благословия, на тези като теб им пожелавам да са живи и здрави и да не коментират празни приказки!
89
0
 
16
 
! Отговори
оня преди 7 години
Защо никой не протестира срещу баш прокурора и тъпата съдебна система? Срещу корупцията, картелите? Аз съм си добре, но нека всеки на който му е зле в тази държава да излезе да протестира. Тука толкова хора мрънкат а никой не направи нещо да се промени ситуацията. Нека се започне от някъде. Само се оплаквате и пустосвате по форумите като селски баби. Вообще не Ви съжалвам - или ще промените нещо, или ще получавате ниските си пенсии след време
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама за каква икономика ми говорите бе ? Може ли някой да ми каже колко му разбира главата на пожарникаря от икономика, или на някой от обкръженито му ??? А и я погледнете кои въртят "икономиката" ни ? От тия ли чакате да внесат данъци в хазната ??? Че само данъци ли, напротив, точно те обират хазната !
87
1
 
10
 
! Отговори
quattro преди 7 години
Ами да, даже ако питате Каролев, да се намлят минималните пенсии и заплати, ще е най-добре...
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С политика не ще се оправим.Едноличнча власт,с едноличен водач,който трябва да поеме отговорност за всичко.Производство в което всички здрави хора да бъдат заети.Развито селско стопанство,за да се върнат хората на село,защото селяните са гръбнака на държавата.Конкурентно способна стока за външния пазар.Развит туризъм,50 на 50частен и държавен сектор.България е малка страна,а малките страни са икономически зависими и слаби,от което се въсползват големите д-ви.
85
1
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Е ,нали ръст на икономиката,БВП, всичко беше ОК,а мангизи нема !!! А и как ще има от айдуци като тоя ...
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПари в Бюджета ще има когато , заплатите високи , хората ще харчатА от къде да дойдат тези заплати. Ти знаеш ли, че за да взимаш заплата трябва не само да работиш и произвеждаш, но и произведеното да се продава. А Запада си произвежда всичко 10 пъти повече отколкото му е необходимо и се чуди къде да го продаде, иначе почват да уволняват хора, не сме ми нужни да произвеждаме, а да купуваме западни стоки и да им работим евтино с ниски заплати.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и всички неспазени обещания(а те са всички дадени),от 27 години насам са все за "добро -изтърбушена икономика,при избухването на "демокрацията","водопадите" от инвестиции,при набутването на Стадото в НАТО и ЕС,и още и още,при всеки 4-годишен панаир на Лъжата,наречен "избори"!А спазените обещания на господарите за изпълнение на плана Ран-Ът,вече са преизпълнени - население,доближаващо планираните 5 млн.,вечно забито във всякакви дъна умиращ и изчезващ народ,предварително превърнал се в овце!
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари в Бюджета ще има когато , заплатите високи , хората ще харчат , държавата ще *** ДДС , после върху заплата има и осигуровки и данък .. Ако задържат заплатите пари в бюджета няма да има .. Хората ще Бягат в Германия и ще харчат там и ще плащат данъци на германската държава. Каролев въобще не е прав.. Икономиката не е наука , религия за грабеж.. Така са го учили да граби..
81
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ръст на икономиката няма да има, България никога няма да излезе на западните пазари защото и трябват поне 50 години и трилиони инвестиции да развие технологии и производствени просеси с които да стане конкурентна. Никога няма да стане. Първа е в света по смъртност на населенито, млади хора не се раждата, след 20 години ще бъде нация от 65 годишни, няма кой да работи за да плаща вноски за пенсии, освен ако не направят възрастта за пенсиониране 95 години. След 20 години пенсия изобщо няма да има.
80
0
 
1
 
! Отговори
Smqh v zalata преди 7 години
До Анонимен 63.Ti si primer za upotrebena podmetka.
79
5
 
5
 
! Отговори
оня преди 7 години
Независимо дали хората харесват Каролев, той казва елементарни истини. Без пари в бюджета няма как да се вдигат пенсии. Заеми ли да взема държавата? По-добре разберете, че пари биха дошли от спиране на контрабандата, която управляващите използват, от по-добра съдебна система, която беше бойкотирана, от по-голям бизнес в България - данъци. Какво Ви е крив той? Избирайте Бойко, Волен, Корнелия и чакайте промяна на куково лято.
78
2
 
6
 
! Отговори
Smeshnik преди 7 години
Loshoto na Karolev e che kakto mu platqt taka si smenq mnenieto. Konsultant!
77
3
 
16
 
! Отговори
Той ще ни обяснява ? преди 7 години
Кой си ти бе Каролев, че да изказваш мнения и то в медийте ? До кога такива като теб ще ни казват кое е добро за нас и кое не ? Ти ли ни вадиш хляба че да ни поучаваш ? Ако не сте ти и шайката наричаща себе си "политици", живата ни щеше де е прекрасен ! Какво давате вие на обществото та да получавате, и то в пъти в по-вече от тези които работят и изкарват ???
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов плати 20милиона на банката на Ротшилд за оценка на Белене , а пък банката Ротшилд нае фирмата на Каролев като подизпълнител.
75
1
 
8
 
! Отговори
Господин НИКОЙ преди 7 години
редовно го канят в измекярските медии
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е човека на Ротшилд в България , Учил в Канада по мормонска линия .. Неговите приятели , кумове , кумци също са мормони.. Мормоните са секта филиал на ЦРУ.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо мислите че се увеличи ток ,вода,парно.Ами защото за дадат на едни ,трябва да се вземе от други.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, живях много добре при бай Джордж Буш. Това, което той беше осигурил за народа си, бай Тодор не го е и сънувал. После, за съжаление, се върнах в България, ама може да проверя как е при бай Тръмп :))))
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минаха 30 години и още много от вас , не разбират че политика не се прави с барикади! Никога няма да спечелиш в тяхната територия ,защото си неук и не потомствен политик. Искания се постигат с постоянен натиск и искания едно по едно. С постоянни избори само се цикли на място. Колко още ви трябва да го осъзнаете.